HAMINI AS  2018 - 2019

Beker van Limburg (ronde 2) Hamini As - Ikra Heusden  12 - 2


Onze tegenstander had in de vorige ronde Cribo uitgeschakeld en stond nu na 3 speeldagen met het maximum van de punten en 40 doelpunten gescoord aan de leiding in 4A. Maar onze schrik was voorbarig. Na 10 minuten stond het al 4-0. Als we 5 minuten voor rust een strafschop krijgen nadat een speler een opwippertje van Nick met de hand uit doel slaat (en reglementair) een rode kaart krijgt, trapt Nick de 7-0 binnen. Ikra een beetje gebeten, maar ze krijgen nu ook meer kansen. Patje moet enkele keren in de voeten en houdt zijn netten schoon. Ikra krijgt zelfs twee 10 metertrappen (blijkbaar maakten wij veel fouten, maar wij accepteerden dit.) Nu, geen nood, ook Patje is niet te verslaan op 10-meters. In de tweede helft gaan wij op ons elan verder, af en toe met de handrem op, maar we scoren ook nog. Sommige spelers van Ikra zijn op dat moment al meer bezig met commentaar te geven op de scheids dan te voetballen, alhoewel ze dat kunnen. De wedstrijd loopt wat uit de hand en buiten het veld gebeuren dan dingen die echt niet kunnen. Wij spelen de wedstrijd rustig uit en met doelpunten van Kurt (inloper), Ivo (een--twee met manuel), Robin (pen), Nick (solo voor bij keeper) en Robin (schot) wordt de eindstand 12-2. Patje pakte de tweede helft nog maar eens een 10 meter.

1-0: Nick (Ivo) (2')

2-0: Wimke (Kurt) (6')

3-0: Rejek (Robin G.) (9')

4-0: Robin G. (10')

5-0: Robin G. (Kurt) (13')

6-0: Kurt (Ivo) (17')

7-0: Nick (pen)  (19')

Patje pakt 10-meter (23') en (25')

---------------------------------------

8-0: Kurt (Nick) (29')

9-0: Ivo (Manuel) (31')

9-1 (33')

10-1: Robin G. (pen) (37')

11-1: Nick (42')

12-1: Robin G. (46')

12-2 (47')

Patje pakt 10-meter (41')

Nog effe wachte!!

Even het plein inspecteren. Wachtend op zijn beurt warmt Louis de handen al op.

Dat was het dan.

W 23 Cribo Dilsen - Hamini As S  5 - 3    (3de prov. B)


Cribo had nog niet tegen ons kunnen winnen. Na 3 minuten had Kurt al 2 mooie kansen gehad om ons op voorsprong te brengen. Eentje strandde op de paal. De aanvallen van Cribo bleven voorlopig ongevaarlijk. Onze kansen bleven vooral via Kurt komen, maar het lukte voorlopig niet. Intussen had Patje zich ook al een drietal keren moeten inspannen om de toch al meer gevaarlijkere schoten van Cribo onschadelijk te maken. Dan komen we op 0-1 via Kurt, maar vlak daarop staat het 1-1. Cribo treft dan de paal en scoort enkele minuten later de 2-1.  Dat is ook de ruststand.

Na de rust worden schoten van Kurt en Piette door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. In minuut 30 moet de scheidsrechter een handje helpen: een bal in onze voeten wordt, door het geroep van een thuisspeler,  buiten gefloten - hij was zelfs nog meer dan10 cm van de uitlijn af - en omdat de scheids  niet zo beweeglijk was, floot hij maar uitbal in het voordeel van Cribo. Niet erg, als je dan zo sportief bent om de bal terug te geven. Spijtig genoeg niet, en in de daaropvolgende aanval scoort Cribo de 3-1.

Piette kan onmiddellijk de 3-2 scoren, maar even later wordt het al 4-2. Toch komen wij weer terug via Robin tot 4-3, maar als Cribo de 5-3 scoort, is het voorbij.


0-1: Kurt (Robin)

1-1,  2-1

-- - - - - - - - - - - - -

3-1

3-2: Piette

4-2

4-3: Robin (Piette)

5-3


Spaghettidag 11/4/2015 was weer een succes met een 230 eters.Een bedankje aan zowel eters als spelers.

W 24 Hamini As S - Chelsea As  1 - 2   (3de prov. B)


Geen echt hoogstaande partij de eerste 10 minuten. Chelsea speelde precies een beetje nerveus, maar ook wij konden weinig kansen scheppen. Na 11 minuten werd het 0-1, een onoplettendheid in onze verdediging. Vanaf dan kwam er wat meer animo in de match en Patje moest met een kattensprong een bal uit doel ranselen. Een schot van Ivo ging net naast en een schot van Chelsea strandde op de paal. Raf kreeg een kans, maar de bal werd via een arm (onvrijwillig?) van richting veranderd.

De tweede helft namen wij stilaan het heft in handen en werden beloont met een doelpunt. Ivo onderschepte een bal, speelde een een-tweetje met Raf en scoorde. Spijtig genoeg kon Chelsea even later terug op voorsprong komen. Wij bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker maar de Chelseadoelman liet zich niet meer verrassen. Een gelijkspel was misschien juister geweest, maar dat is voetbal. En chapeau voor Chelsea omdat ze 's anderendaags op onze spaghettidag zijn gekomen.


0-1

------------------

1-1: Ivo (Raf)

1-2

W 23 Carrera Eisden - Hamini As  3-2


Kort samengevat: wij waren niet goed, buiten de laatste 10 minuten en mogen van geluk spreken dat Patje een superdag had. De eerste helft moest Patje voortdurend reddingen verrichten. Wij hadden precies moeite met het (gladde) veld en af en toe met het tempo, alhoewel we met 7 waren. Onze eerste echte actie was na 12 minuten met een schot van Rejek tegen de paal. Steve en Nick kregen een schotkans. Een mooie kans voor Nick werd aan de tweede paal gemist en een bal van Ivo werd voor de lijn weggewerkt. Carrera eindigde de eerste helft met een schot op de paal.

De tweede helft begon met enkele reddingen van Patje, een kans voor Nick net naast en toen was het licht uit. Het wordt 1-0 na slecht uitverdedigen, 2-0 op een tegenaanval waarbij wij niet snel genoeg terug zijn en vlak daarna ook nog 3-0. Toch geven wij niet op en Manuel jaagt de spelers vooruit. Nick kan milderen tot 3-1. Patje krijgt dan rood na het afstoppen van hun aanvaller. Met een man minder komen we nog terug tot 3-2, maar de tijd was om. De kans op een mooie plaats in de top 3 kunnen we na de voorbije 2 matchen wel vergeten.


0-0

---------------

1-0,  (29'),  2-0  (35'),  3-0  (36')

3-1: Nick (Manuel)  (39')

3-2: Nick (Manuel) (48')W 22  Hamini As -  Zvk Eisden Dorp S    3 - 5  (1e prov.)

 

Het moest er eens van komen, maar het had deze avond niet hoeven te zijn: na 10 wedstrijden acher elkaar zonder verlies werd er nog eens verloren. Dit had zeker kunnen vermeden worden, moest de communicatie beter zijn en er geen (te) laattijdige afzeggingen zijn. Met 6 man tegen een ploeg vol routine, aangevuld met een trits jonge (en goede) beloften, was het fysiek moeilijk voor ons om dit de ganse wedstrijd vol te houden. Maar ze hebben er voor gevochten tot de laatste snik. En dan zeggen dat we nog zovele spelers kunnen vragen.

Maar goed: we waren nog niet goed wakker of het stond al 0-2, na 5 minuten, twee vrij simpele doelpunten. Dan kregen we enkele kansjes via Steve en Nick, maar de doelman redde deze pogingen. Dan werden we op 2 minuten tijd nog eens twee keer koud gepakt, een tegenaanval en een zeer mooi uitgespeelde goal en het stond 0-4 na 12 minuten: dat was (heel) lang geleden. Toch krijgen wij mooie kansen, maar hun keeper pakt voorlopig alles. Vlak voor rust kan Wimke dan de 1-4 binnen trappen.

Na de rust maakt Wimke onmiddellijk de 2-4. We zitten terug een beetje meer in de wedstrijd. Gelukkig pakt Michiel alle pogingen van Eisden en krijgen wij ook weer mooie doelkansen. Maar de bezoekende doelman en pech houden ons van het belangrijke derde doelpunt. Een beetje moegestreden slikken wij dan een vijfde doelpunt. Nick kan vlak daarop nog milderen met een actie. Eindstand 3 - 5.

 

0-1  (2') ,  0-2  (5'),  0-3  (10'),  0-4  (12')

1-4: Wimke (Nick)  (22')

------------------------------------

2-4: Wimke (Nick)  (28')

2-5  (47')

3-5: Nick (48')

W 21 Italo Belga Genk - Hamini As S  3 - 6    (3de prov. B)


Slechts met 7 spelers, hier en daar wat moeten bijhalen, maar al bij al een vlotte overwinning. Wij halen 22 op 27 in de terugronde. We waren voortdurend baas, alhoewel Patje toch het nodige werk had. Doelpunten wareb van Stijn (2x), Kurt (2x), Stefan en een beauty van Robin. Volgende week is er de clash tussen Hamini en Chelsea.

0-1: Stijn

1-1, 2-1

2-2: Stefan (Thomas)

2-3: Kurt (Raf)

-------------------------

2-4: Robin

3-4

3-5: Kurt (Raf)

3-6: Stijn


W 20 Hamini As S - Soleco Lanaken  2 - 1   (3de prov. B)


Een wedstrijd met weinig spektakel, weinig doelgevaar en veel gegrommel van sommige 'ervaren' spelers. Gelukkig zat er nog een beetje spanning in naar het einde toe.

Stefan kreeg al dadelijk een mooie kans maar de bezoekende doelman redde. Ook Patje moest eens tussenbeide komen. Dan duurde het tot het kwartier voor de volgende kans: een doelpunt voor Soleco. Even later moest Patje nog eens tussenkomen wanneer een speleralleen op hem af kwam. Rust 0-1.

Na de rust: kans voor Sven, maar de keeper redt net voor de lijn. Patje pakt een vrije trap, lanceert een snelle tegenaanval, maar deze wordt te snel en onnauwkeurig uitgespeeld. Patje houdt ons dan verschillende keren in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd houdt Raf wat spelers aan het lijntje en zijn hakje naar Sven wordt door deze laatste afgemaakt. Een minuut later wordt een schot van Raf van de lijn gewerkt, een schot van Brecht door de keeper gered. Dan krijgt Raf een bal in de voet en tegen zijn schot heeft de keeper geen verhaal: 2-1. Wij halen 19 op 24 en zijn samen met Chelsea en De Schom de ploegen van de terugronde.


0-1

----------------------

1-1: Sven (Raf)

2-1: Raf

W 19 Hamini As S - Barrier Gerdingen  5-4    (3de prov. B)


Barrier kwam met een zeer sterke bezetting op bezoek. Wat er toen gezegd werd in de wandelgangen, moesten we nu maar waar maken. Barrier zat al met de wedstrijd tegen Chelsea in gedachten, want over Hamini werd in de week ervoor met geen woord gerept. Zelfzeker? In Bree hadden wij moeite met het kleine veld, een voordeel voor hen, maar op eigen veld zijn wij ook moeilijk te kloppen. Dat liet Robin al dadelijk merken: na een actie schoot hij de bal in doel na 1 minuut. Even later kan de bezoekende keeper zijn schot in corner duwen en gaat een schot van Sven naast. Barrier komt dan op gelijke hoogte: een vermijdbaar doelpunt. Maar dan schudt Robin weer wat uit zijn voeten en knalt de bal in de verste hoek. Patje houdt zijn doel proper en er zijn mooie kansen voor Stefan (een-twee met Brecht) en blonde Ivo. Patje moet dan weer enkele reddingen uit zijn mouw schudden, maar moet zich vlak voor rust toch gewonnen geven na een tegenaanval.

De tweede helft is amper bezig of Steve knalt de 3-2 binnen op de counter. Even later scoort Robin heel koelbloedig, na voorbereidend werk van Raf. En als Steve na een actie de 5-2 op het bord schiet lijkt de match gespeeld. Toch maken we het ons dan zelf moeilijk en binnen de 5 minuten staat vhet 5-4. Patje pakt dan echter alles war er te pakken valt, met de hulp van zijn verdediging en het doelhout en de 5-4 blijft op het bord staan.


1-0: Robin

1-1

2-1: Robin

2-2

---------------------

3-2: Steve

4-2: Robin (Raf)

5-2: Steve

5-3

5-4

Zou ik hier ooit voorzitter kunnen worden?

De voorzitter vond er niet veel aan.

Zij waren aan het genieten.

* Haminiquiz 2014

* Beker van Limburg, ronde 2: Hamini As - D-Boys Houthalen  4 - 1

  1-0: Nick

  2-0: Ivo

------------------

  3-0: Kurt

  4-0: Nick (Kurt)

  4-1

Kijk hoe het moet, legt de coach uit. (Vijf minuten later) Blijven kijken, mannen!

Manuel een en al concentratie en dan slaat hij de bal 30 cm verder!! Dit onder het bewonderend oog van de secretaris.

Ook Brecht kwam niet verder dan 1m.  Ik zal dat hier eens gauw regelen, denkt Raf.

Beam me up,Manuel.                             

Erin of erover??         Het was erin, dus Louis moet de bal zuiver maken.

De plek van het onheil wordt achtergelaten. Stijn is aan slag onder het aandachtig oog van Bella.

Teun heeft een kabouter gezien (waarschijnlijk die van Achouffe). Neen, het wasde boer met de appeljenever.

Eerst even gorgelen. Na de borreltjes ziet Manuel het gat niet meer zo goed.

Dit is het gevolg.              Weerman Raf bemerkt nog iets: donkere wolken!

* Futsal Houthalen-Oost verliest, zoals verwacht, al zijn punten wegens algemeen forfait. Dit verandert

  weinig aan de stand. Cribo (79), Italo Belga (66p), Winterslag (61p), Hamini (60p), Soleco (55p).

  blijven in die volgorde staan.

* !! Een droevig bericht: Robert Peeters (frituur Robert), papa van onze speler Tom en trouwe

   supporter, heeft zijn strijd tegen zijn ziekte verloren en is zaterdag gestorven. Bij deze, vanwege

   bestuur en spelers van Hamini, veel sterkte aan Tom en zijn familie in deze droevige dagen.

* Het seizoen zit er op. De eerste ploeg weet hoe het er een reeks hoger aan toe gaat. In de eerste

  competitiehelft ging het nog redelijk vlot maar volgend seizoen moeten we toch gaan bevestigen.

  De tweede ploeg doet het elk jaar weer wat beter, een jaartje rijper, en dat loont (misschien met een 

  promotie als beloning). Het zag er lange tijd zeer goed uit, maar door kwetsuren enz. liep het soms wat

  minder vlot.

 Over onze transfers niets dan lof: Erik, Steve, Stijn en Sonny waren allen een schot in de roos, evenals

  de terugkeer van redders in nood Sander en Stefan.

  Naar volgend seizoen toe hebben we al enkele spelers binnengehaald: Brecht Van Bael, Ivo Limberg en

  Nick Maassen (al langer aangesloten, maar door veldvoetbalverplichtingen weinig of nooit gespeeld).

  Er vertrekt niemand (of wij moeten dat nog vernemen), maar enkele spelers gaan het wat minder aan

  doen. Onze satellietploeg heeft voldoende potentieel om de leegtes op te vullen.

  Ook dank aan onze voorzitter-coach (van 2 ploegen). Hij heeft dat goed gedaan (en zal dit nog wel

  doen, misschien?)

* Weeral een baby in het Hamini-huishouden. Dit keer zijn Kristof (Rejek) en Els de gelukkige ouders. Het  is wel een jongen geworden. De meisjes van onze toekomstige damesploeg kunnen binnen enkele jaren om hem vechten.

 Raf in de voorbereiding.                                 Raf in de afwerking.

* Sommigen zullen gemerkt hebben dat de link van 'eeuwige roem' niet kan geopend worden. Voor  hen

  die toch op de hoogte willen blijven (vooral Kristof R.), de doelschutters zijn te vinden op de pagina van  de contacten.

* 22/3/2014 : met ongeveer een 260 eters was onze spaghettidag weer een succes. Zoals altijd moest niemand lang wachten en werd men vlug (en met stijl) bediend.

  Hieronder al enkele beelden (rest volgt).

Bij hole 4 was de jeugd plots het gat kwijt.        Met een hulpmiddel lukte het dan toch..

Zo kon Thomas weer proberen te scoren.   Onze coach geeft tactische aanwijzingen                 

aan Manuel.

Stijn had blijkbaar enkele vrouwelijke kreetjes gehoord en lette niet op. Gevolg: zijn voetafdruk staat nu een tijdje in de verse Teuvense koeienkak.

       Wim eet zaterdag altijd spaghetti.                        Els wist al wat het ging worden.

Geld al op: geen nood! Wimke verpatst nog gauw een kaart voor veel geld op de zwarte markt.

Oei, ik heb mijn ticket weggegooid en de reclamefolder gehouden, denkt Robin.

Eindelijk zien de spelers van Hamini de hal (waar ze normaal gezien binnen 3 jaar kunnen spelen). Zo opwarmen doen wij wel niet.

Steve bracht zijn ploeg met een strontschuiver volledig uit concentratie. Onze coach laat zich echter niet uit zijn lood slaan: de bal is zo goed als nieuw, zijn schoenen daarentegen.. Steve blijft voor de veiligheid even uit de buurt. Hierdoor hebben we na 25 beurten hole 7 nog niet gepot.

De ervaring won met de meeste holes, maar de jeugd won met de minste slagen: zo bleef de vrede in de ploeg. 

De pers had natuurlijk meer oog voor de supporters. 

Ze maken ook al reclame voor ons op de achtergrond!

Tiens, moet normaal gezien Thomas niet ondersteund worden in plaats van Teun?

Nog effe wachte!! Dus even kijken in de camera. Ik heb mijn haren laten knippen. Mooi, niet? lijkt Teun te zeggen.

... en nog rap een plasje doen in de antieke pisbakken en dan naar huis. Voor herhaling vatbaar! 

Meerdere foto's (Steve, Stijn, ..)zullen nog binnenkomen.

NIEUWS

Seizoen 2014 - 2015


1ste provinciale

Na een desastreuze start (1 op 15) werd stilaan de remonte ingezet met in de terugronde een reeks van 10 wedstrijden zonder nederlaag (26 op 30) en een mooie 5de plaats als eindresultaat. Tevens waren wij de beste ploeg op verplaatsing.

Los Leones Lummen is kampioen is kampioen en Grote-Brogel en Genea Lummen zakken. Heracles Alken, Jww Meulenberg en Lenaerts Zutendaal zijn nieuw in eerste provinciale.


3de provinciale B (sateliet)

Ook hier een desastreuze start in een reeks hoger, maar ook hier werd een serieuze remonte ingezet met als eindresultaat een mooie 6de plaats. Thuis waren wij dan vrij sterk.

De Schom is kampioen. Leut en de Breezers zakken. Als extra stijger gaat enkel Barrier Gerdingen op.


W 21 Hamini As - La Baracca Lindeman 4 - 1

Kort verslag wegens ziekte persverantwoordelijke.

De eerste helft waren wij baas en scoorden 3 doelpunten. Baracca kon net voor rust tegenscoren. In de tweede helft treft La Baracca enkele keren het doelhout. Na 10 minuten in de tweede helft scoort Nick de 4-1. La Baracca speelt nu met vliegende keeper, maar krijgt geen doelpunt meer gemaakt.

1 - 0 :Wimke

2 - 0 : Ivo

3 - 0 : Nick

3-1

4-1: Nick (Michiel).


  We waren weer met voldoende spelers; Ook Pibo had een viertal spelers van de eerste ploeg bij, aangevuld met 3 beloften. De tribunes waren goed gevuld en dat was weer even geleden.

  Wij kregen al een eerste kans, maar de eerste kans van Pibo was al raak: een ingestudeerde corner en voor we het wisten was het al gebeurd: eigenlijk vrij simpel, maar toch 0-1. Dan gaat het wat op en af, soms vrij vlug en, na 13 minuten kan Nick zich, ook bij een corner, mooi vrij draaien en binnenschieten. Daarna krijgt Steve op tegenaanvallen 2 mooie kansen maar de bezoekende keeper houdt de ballen uit zijn doel. Nadat Kurt en Nick nog kansen kregen, was het in minuut 22 toch weer raak, voor ons dan nog. Nick die op snelheid doorgaat, en met een puntertje naast de doelman binnenschiet: 2-1. Bijna rust, maar toch krijgen we er nog eentje binnen voor het rustsignaal: spijtig!.

  Net na de rust is onze eerste aanval al raak: in 3 passen komt de bal via Steve bij Rejek terecht die vanuit een vrij scherpe hoek binnenschiet. Weer op voorsprong. Maar een minuut later is het al 3-3: een misverstand in onze verdediging bij een verre uitworp van de bezoekende doelman. Halverwege de tweede helft wordt het, weeral na een corner 3-4. Steve krijgt dan weer enkele kansen om gelijk te maken, maar hun keeper geeft geen krimp. (En Steve heeft de laatste tijd vaak en goed gescoord!) Tot overmaat krijgen we dan een strafschop tegen, misschien wat te vlug gefloten van het goed leidende duo, en Pibo mist zoiets niet. Wij blijven nog aandringen, krijgen nog kansen, maar het blijft bij 3-5. We hebben meer en betere kansen gehad. we hadden misschien ook meer verdiend   (overwinning), maar op cruciale momenten zat het net niet  mee.

 Waarschijnlijk mogen wij volgen seizoen in de beker van België meedoen.

0-1  (4')

1-1: Nick  (13')

2-1: Nick  (22')

2-2  (25')

----------------------

3-2: Rejek (Steve)  (29')

3-3  (30')

3-4 (36')

3-5  (41')

* 26/1/2015: Bekerwedstrijd ronde 5 (16de finales): Hamini As - Pibo Tongeren (2de nationale)  3 - 5

* Hamini scoort zijn 2000ste doelpunt in haar geschiedenis!

  Die eer is weggelegd voor Nick die op 16/1/2015 in en tegen de Kampioenen Overpelt (4-4) het tweede doelpunt scoorde. Steve scoorde met het eerste en het derde doelpunt dus net niet, maar hij heeft intussen wel een grotere hoofdvogel afgeschoten.  

* Bekerwedstrijd (ronde 4: blijkbaar wel al volgens Fifaregels, alleen niemand van de ploegen was verwittigd!)

   Hamini As - Terrazza Lommel   7 - 4

   We hadden Lommelpas ontmoet en wisten dat het een stevig geheel was. Wij zaten meteen goed in de wedstrijd. Een actie van Nick die door de keeper onschadelijk wordt gemaakt en een schot vanKurt dat ook gepakt wordt door de keeper. Na 3 minuten had het al 2-0 kunnen zijn. En dan komt Lommel een keer aan ons doel en staat het 0-1. 

   Een vrije trap van Steve wordt door de keeper afgeweerd. even later weer een uitbraak van Lommel en (te) simpel  0-2. Dan blijft het een hele poos vrij rustig. Lommel kan vrij rondspelen en wij komen niet in ons spel. tot Kurt op  een actie van Nick kan binnentikken: 1-2. Vlak voor rust krijgen we weer kort achter elkaar 2 open kansen: Kurt die een voorzet-schot en niet voldoende kan raken om binnen te tikken en een schot van Steve dat via keeper en paal  uit doel verdwijnt.

   De tweede helft begint met balverlies van ons in de aanval en een snedige counter van Lommel: 1-3: een koude douche. Na 10 minuten in de tweede helft kan Kurt weer via een snelle uitbraak van Nick de bal in doel tikken. Even is er wat tumult op het plein, maar dan zijn we plots vertrokken; Ivo vraagt de bal aan de tweede paal, Nick geeft een gemeten voorzet en 3-3. Twee minuten later een bal naar de tweede paal, Rejek legt terug en Nick schiet binnen. Lommel maakt zijn 6de fout en wij krijgen een 10-metertrap, die echter door Steve gemist wordt. Geen nood, want broederlief legt met een puntertje door de benen van de tegenstander de bal in de verste hoek. Op een nieuwe 10-meter scoort Nick. Lommel komt net voor tijd nog terug, maar met een streep legt Nick de eindcijfers vast. Op naar de 16de finales.

 

  0-1 (4'), 0-2  (11')

   1-2: Kurt (Nick)  (21')

   --------------------------------

   1-3 (28')

   2-3: Kurt (Nick) (35')

   3-3: Ivo (Nick)  (37')

   4-3: Nick (Rejek)  (39')

   5-3: Ivo  (41')

   6-3: Nick  (44')

   6-4  (48')

   7-4: Nick (Wimke) (49')

* 6/12/2014: naar de kerstmarkt in Aken

Manuel moet dan ook weer overdrijven.

Zelfs den 'Daila Lama' was daar!

Bah, Steve.

You are on candid camera! Look at the little bird. No, not between his legs!

Na inspanning (eh, welke?) volgt ontspanning.

  Derde ronde en al dadelijk tegen een eerste provincialer. De wedstrijd startte al met vertraging

  omwille van een volleybalwedstrijd die maar niet wou eindigen. Maar de toeschouwers werden

  daarna op hun wenken bediend. We waren slechts met 6 ( in geval van nood hadden we

   speler-coach Manuel nog achter de hand), maar we hebben gevochten als leeuwen. En het was 

  nodig! Maar wat we lieten zien was ook mooi: snelle omschakelingen, een

  waslijst van mooie en open) kansen, een klein dipje, en dan weer erover. Tot de laatste minuut 

  was er spanning, op het plein, maar ook op de tribune.

  In de eerste minuut treft Nick al de paal, even later moet Patje ingrijpen. Ivo wordt mooi aangespeeld,

  alleen voor de  keeper, maar die kan de bal nog doen afwijken. Dan Steve net voorlangs, ook Nick

  schiet een mooie kans naast. Carrera krijgt kansen, maar Patje is heel alert. In minuut 13 schiet Ivo

  ook op de paal. Even later mag hij tot drie keer aanleggen, maar drie keer staat de keeper in de weg.

   In minuut 18 worden we eindelijk beloond: snelle uitbraak van Nick, scherp voor doel en aan de

  tweede paal tikt Kristof R. binnen; Even later, een verre (?) pas van Patje(?), Steve kan aannemen, 

  draaien en schieten, maar weer redt de keeper. Net voor rust krijgt Ivo nog een kans, maar weer

  redt de keeper. Ruststand: 1-0. We hebben al veel gegeven. 

  In de tweede helft worden dadelijk al 3 open kansen gemist. Patje moet een prachtsafe uit zijn

  mouwen schudden op een vrije trap. en dan, in minuut 32, komt Carrera op gelijke hoogte. Niet

  voor lang, want Ivo gaat stevig door langs de lijn en tegen zijn schuiver heeft de keeper geen

  verhaal. Patje krijgt nu meer werk op te knappen. Onze passen komen niet meer zo juist. Met een 

  sublieme pas kan Nick Ivo vrijspelen en  hij bedient Steve die binnentikt:3-1 en nog 6 minuten.

  We zijn er nog niet. Een minuut later is het 3-2, Carrera speelt met 5 spelers en we

   hebben moeite om hen op te vangen. Drie minuten voor tijd wordt het 3-3. En dan, in de laatste

  minuut, krijgt Nick de bal in de voeten, en vanop de middellijn verstuurt hij een lobballetje en legt

   de bal in doel:4-3. Daarna moesten  we toch nog wat bibberen in de bijgeleverde speelminuten.

   In de competitie konden we thuis nog niet winnen, in de beker telkens wel.

   1-0: Kristof R. (Nick)   (18')

   ------------------------------

   1-1  (32')

   2-1: Ivo  (34')

   3-1: Steve (Ivo)  (44')

   3-2  (45'),  3-3  (47')

   4-3: Nick

* België - Ijsland  3-1 en wij waren daar ook.

* Kristof P. en Lies zijn fiere ouders van dochtertje Fran. Proficiat! (26/11/2014)

* Het 400ste doelpunt van de satellietploeg werd gescoord door Robin G. (doelpunt 7 in de wedstrijd

   Hamini As S - Bozzjeng Maasm. S  7 - 4)

Eerst en vooral... dorst lessen (en wat was dat voor slecht bier!)

De hele bende.

  Met 46 ploegen zat de zaal weer goed vol. En het was weer super!

  Bedankje aan alle helpende handen en de aanwezige ploegen. Tot volgend jaar.

   De tegenstander had onze tweede ploeg in de eerste ronde uitgeschakeld, dus mochten we hen toch niet

   onderschatten. Met 7 moesten we de klus klaren. Bedoeling was om de tegenstander van bij de aanvang onder

   druk te zetten (en dit zolang mogelijk vol te houden, voor hen die veel adem hadden). Nu, dat lukte goed want

   Houthalen kon zelden uitbreken. Na kansen voor Manuel (net naast), Steve (net naast) en Nick duurde het tot op

   het kwartier vooraleer Nick met een actie de score kon openen. Even later was Ivo er als de kippen bij om een

   aanval in twee keer af te ronden. Met nog een schot van Kurt voorlangs en een redding van de keeper op een

   schot van Ivo gingen we rusten met 2-0.

   De tweede helft kon Steve allen op de keeper af, maar hij moest te ver uitwijken. tien minuten ver en Kurt kon zijn

   stiftertje, met een beetje hulp van een verdediger, in doel werken. Een solo van Ivo werd door de keeper met

   behulp van de lat uit doel gehouden. Tien minuten voor tijd kan Nick een aflegger van Kurt strak binnenschieten. 

   Kurt schiet nog eens voorlangs. Steve treft nog eens de paal en de keeper redt een schot van Ivo. Vijf minuten

   voor tijd kan Houthalen ook zijn doelpuntje scoren.

* Stefan Meylaerts is de nieuwe coach van de satelietploeg;

* Manuel en Jolien stapten afgelopen zaterdag 9 augustus in het huwelijksbootje (zo hard had het de dag ervoren geregend). Zaterdag kregen ze echter het weer dat ze verdiend hadden: een stralende zon. En het feest, dat mocht er wezen. En voor Manuel en Jolien: een gelukkige toekomst gewenst! Hopelijk zijn de batterijen niet al te plat als ze terugkomen van hun huwelijksreis.

Ook op verplaatsing steunen wij onze Rode Duivels.   Bij boerengolf hoort een boerendans.

 Even stretchen dus, denkt Thomas.

* Het 100ste doelpunt van Hamini dit seizoen werd gescoord door Kurt (3-2 tijdens Eisden Dorp - Hamini

   As).

Terwijl Louis probeert te potten, wordt er gecontroleerd op 'foefelare'. Als je de bal ver uit de richting slaat, moet je hem ook ver gaan halen.

Steve heeft een heel voorname functie!                    

Blijf maar even daar ginder staan, zegt onze coach tegen Stijn.

* FEBRUARI 2014

Spelers van Hamini As ging kijken naar het EK futsal in Antwerpen.

En zoals altijd werd de dresscode in ere gehouden, sommigen zelfs met t-shirt en jas.

Eerste halte was natuurlijk het café. En Rejek had er duidelijk zin in.

Halfweg, dus tijd voor een groepsfoto en een paar appeljenevertjes.

Op het einde was het spurten voor de regen en reden we naar cafe (en restaurant)Modern om te eten.

 Met de bijhorende muziek zat de ambiance er dadelijk in. Nog een groepsfoto...

De ene al wat meer nat dan de andere, zo eindigde de boerengolf.

Mei 2014  Hamini gaat boerengolfen (Teuven)

Bekerwedstrijd ronde 3: Hamini As - Carrera Eisden  4 - 3

W 20  Il Mondo Paal – Hamini As   4 – 7

Thuis tegen Paal stonden we al 0-3 achter vooraleer we het goed beseften. Maar dat was in het begin van de competitie; Paal had de laatste weken niet veel punten geraapt, maar toch was het opletten geblazen tegen een technisch sterke ploeg. Wij waren met 6 spelers plus Manuel als speler-coach.

De eerste 10 minuten hadden wij niet veel in de pap te brokken: Michiel moest enkele keren alert zijn, maar voor de rest was het tot dan een wedstrijd met weinig echte doelkansen. Tot minuut 13 wanneer Rejek een tegenaanval lanceert en in de loop van Erik speelt die de keeper met een lage schuiver tegenvoets verslaat. Nog geen minuut later kan Nick een bal, weer op inzenden van Rejek, in doel deviëren. Dan krijgt Paal een strafschop, maar Michiel laat zien dat hij wekelijks sterker en sterker wordt en pakt de penalty. Vijf minuten voor rust gooit hij een bal diep naar Nick die rustig afwerkt. Vlak voor rust onderschept Nick een inspeelbal, omspeelt de keeper en scoort de 0-4, een ietwat gevleide stand misschien tot dan toe.

Manuel had er tijdens de rust op gehamerd dat we niet op onze lauweren mochten gaan rusten, want een vlug doelpunt kon weer vleugels geven. Toch gebeurde dit. Maar onze daaropvolgende aanval was ook goed voor een doelpunt van Steve. Twee minuten later liet Nick zijn traptechniek nog eens bewonderen en schoot van redelijk ver boven in de verste hoek binnen. Paal bleef mee voetballen en scoorde een fraaie tweede goal. Zij lieten echter te veel hun technisch kunnen bewonderen (2 tot 3 spelers voorbij, maar geen doelgevaar, ofwel was Michiel er als de kippen bij. De efficiëntie ontbrak echter. Paal scoort dan  de 3-6 en ze blijven kansen krijgen, maar Michiel is beresterk. Als Nick nog eens op wandel gaat en Steve de 3-7 aanbiedt, is de wedstrijd gespeeld. Paal dringt nog aan en scoort nog een keer maar de buit is binnen.

We halen 23 op 27 en zijn al 9 wedstrijden ongeslagen. Maar mathematisch nog niet gered (zou Tom zeggen).

0-1: Erik (Rejek)  (13’)

0-2: Nick (Rejek)  (14’)

Michiel pakt penalty (15’)

0-3: Nick (Michiel)  (21’)

0-4: Nick  (24’)

- - - - - - - - - - - - - - -

1-4  (28’)

1-5: Steve (Nick)  (29’)

1-6: Nick (Wimke)  (31’)

2-6  (33’) ,  3-6  (34’)

3-7: Steve (Nick) (37’)

4-7  (40’)
Party-time??Maar niet voor ons.


* 100ste doelpunt van dit seizoen bij de satellietploeg werd gescoord door Jasper. (3de doelpunt  

   in de wedstrijd Stbs Genk - Hamini As S van 21/2/2014)

* 300ste doelpunt satellietploeg.

  Even uit het oog verloren, maar nu rechtgezet. Tijdens de wedstrijd Soleco Lanaken - Hamini As S

  scoorde Steve Limberg met de 6-1 het 300ste doelpunt van de satellietploeg sinds hun ontstaan.

* Tom en Melissa zijn de fiere papa en mama geworden van Livia.

* Ook minder goed nieuws deze tijd van het jaar. De vader van Heidi Bayen, en schoonvader van speler

   Raf Claes, is deze week overleden. Maandag om 10u30 is de begrafenisplechtigheid in de Sint -  

   Theresiakerk van As.

   Het bestuur en de spelers van Hamini As wensen Heidi, Raf en de familie veel sterkte .

* Ook Hamini As wenst jullie een vreugdevol 2014.

* Met 46 deelnemende ploegen was onze quizavond weer ten zeerste geslaagd;

* 2/12/2013: het 1900ste doelpunt uit de geschiedenis van de eerste ploeg van Hamini As is gescoord 

  door Tom Peeters tijdens de wedstrijd Turkuaz Heusden - Hamini As (5-4, eindstand 7-7). Een mooi

  verjaardagscadeau (bijna).

* Onze spelers scoren dit seizoen ook thuis goed: na Raf (juli) en Tom P.(binnenkort) gaan ook Kristof R. papa en

   Els mama worden. Alvast proficiat.

* Beker v. Limburg (ronde 3) (4/11/2013) Los Leones Lummen- Hamini As  5 - 2

  De thuisploeg miste een paar spelers, maar ook wij waren niet compleet. Wimke besloot net voor de wedstrijd om

  geen risico's te nemen, dus nog een mannetje minder. Na 2 minuten kregen we dan ook nog een k...goal binnen: een

  niet zo hard schot ging tussen een aantal spelersbenen door, Patje zag de bal al niet aankomen, en net voor Patje

  wijkt de bal af en gaat mooi in het hoekje binnen. Effe balen. We beginnen al met een achterstand en dat tegen zo

  een ploeg. Toch blijven wij heel geconcentreerd voetballen en krijgen we ook kansen, maar in de afwerking ontbreekt

  dan net dat tikkeltje geluk of die koelbloedigheid. Lummen krijgt ook verschillende kansen, maar daar zit Patje dan 

  weer tussen. Na 18 minuten scoort Lummen dan toch: balverlies en net niet op tijd terug. Vlak voor rust rukt Tom op,

  speelt Piette mooi vrij en die schiet in de verste hoek binnen. En zoals zo vaak al krijgen we vlak voor rust toch nog

  eentje binnen. Op een vrijschop mag dezelfde speler drie keer trappen vooraleer de bal binnengaat. Geen voetje die

  de bal kon doen afwijken. Rust: 3-1

  Na de rust onmiddellijk een pegel van een thuisspeler op doel en 4-1, enkele minuten later gevolgd door een own-

  goal van Rejek die, met een man in de rug, de bal in eigen doel deed afwijken. Wedstrijd gespeeld en toch lagen wij

  niet onder. Lummen tikte de bal wat rond, wij kregen kansen maar moesten toch wachten tot 5 minuten voor tijd 

  vooraleer Ben (weer met een hakje) de bal in doel kon deviëren. Einduitslag 5-2. misschien had er meer

  ingezeten, indien die vroege goal niet was gevallen. Wij speelden zeker geen slechte wedstrijd. Nu moeten we ons

  alleen nog bezighouden met de competitie.

  En Lummen zal nog ver geraken.   

  1-0   (2')

  2-0    (18')

  2-1: Kristof P. (Tom P.)  (24')

  3-1   (25')

  ----------------- 

  4-1   (26')

  5-1   (30')

  5-2: Ben (Kristof P.)     (46') 

  1-0: Kenneth (Kurt)  (5')

  2-0: Steve (Kurt)  (20')

  3-0: Kurt (Ben)  (21')

   --------------------------

  4-0: Erik (Kurt)   (32')

  4-1   (35')

  5-1: own-goal (Kurt)   (38')

  6-1: Steve (Kurt)   (39')

  6-2  (42')

  7-2: Kurt (Tom)   (44')

* Bekerwedstrijd (R. 2) eerste ploeg op 30/9/2013 thuis tegen Blokhut Hoepertingen: uitslag 7-2

  Zonder Tom S., Kristof P. , Manuel en met Kristof R. en Wimke licht gekwetst op de bank werd de wedstrijd tegen 

  deze onbekende vierdeprovincialer aangevat. De eerste 10 minuten zouden we de tegenstander op onze helft

  opvangen en dan proberen snel uit te breken. Na 5 minuten resulteerde dat in een doelpunt van Kenneth die de bal in

  een tijd binnenkrulde. We  kregen nog wel kansen, maar mochten enkele keren van geluk spreken dat ofwel Patje

  heel geconcentreerd stond te keepen, ofwel dat het vizier van de tegenstander redelijk slecht gericht was, want

  anders hadden we zeker enkele doelpunten binnengekregen. Zij hadden slechts één wisselspeler en nadat Tom al

  eens op de paal had geschoten, konden wij de laatste 5 minuten van de eerste helft afstand nemen. Eerst via een

  stiftertje van Kurt over iedereen naar de tweede paal waar Steve Limberg (in zijn debuutmatch) de bal in één tijd

  binnenjoeg. Een minuut later tiktak tussen Ben en Kurt en Kurt schoot aan de tweede paal binnen: ruststand 3-0.

  De tweede helft stuurde Kurt na een snel genomen vrije trap Erik in de diepte en hij scoorde de 4-0. Even later kon

  Hoepertingen dan toch (na zovele kansen) hun doelpunt maken. Een own-goal en nog een doelpunt van Steve na

  een mooie een-twee met Kurt bracht de stand op 6-1. Hoepertingen scoorde op vrijschop de 6-2 en Kurt kon een

  schot van Tom in doel verlengen en de 7-2 eindstand op het bord brengen. Opdracht volbracht en op naar ronde

  3. Na de wedstrijd werd nog (redelijk) lang nagebabbeld met de bezoekers.

  Maandag competitiewedstrijd tegen Birlikspor Beringen. Hopelijk kunnen we onze thuisreputatie behouden (7-0, 7-1

  en 7-2)

*Oefenwedstrijd tegen Chelsea As werd met 7-4 verloren.

   Satellietploeg verloor bekerwedstrijd tegen Nidi's Tongeren met 2-6.

*Oefenwedstrijd tegen Trefpunt Maasmechelen

   Zonder Tom S., Tom P. , Wimke Liep het bij momenten vrij vlot. Na 6' stond de stand 2-0 via Manuel en Kurt.

   Trefpunt kwam terug na een afgeweken bal op Kristof R. en even later na balverlies. Voor rust zorgde Manuel

   met een sublieme pas en Kurt met een even mooi lobje voor de 3-2 ruststand. Vlak na rust werd het 3-3, maar

   daarna liepen we uit tot 7-3 na goals van Kristof P., Kristof R., Kenneth K., en Kurt (op aangeven van

   veldploegmaat Erik. Na de 7-4 mocht Kenneth via vrije trap de 8-4 binnentrappen.

   De satellietploeg verloor met 2-8 tegen een zeer sterk spelend Meeuwen.

Bruiloftsklokken voor Kurt en Marijse.

*  Baby voor Raf en Heidi.

 *    Spelers zijn al in topvorm (geweest). Raf (Claes) en zijn Heidi zijn de fiere ouders

     geworden van Elize (zie nieuws) en ook Tom en Melissa zijn in blijde verwachting.

     Proficiat aan allen.

     Ook nog een dikke proficiat aan Kurt en Marijse, die ondertussen getrouwd zijn.

 *  Hakim Elgamous gaat ons na dit seizoen ook verlaten en gaat zijn geluk beproeven bij 2de 

     provincialer Zvk Zonhoven. Succes. Hij mist zo wel de kans om topschutter aller tijden te

     worden. De kans voor Wimke?

 *  Alleen Hamini As en Il Mondo Paal (2A) gaan naar eerste. Ataris en Keestrack zakken. Blijkbaar is

    (nog) niemand opgegaan naar nationale.

    Eén ploeg, die normaal promoveerde, is gedegradeerd naar vierde, wegens het (veel) te laattijdig

    betalen. Wie dat was, moet ik nog uitzoeken.

Aangelegenheden van provinciale aard. Ter goedkeuring voorgelegd: wijziging spelregels in 1steprovinciale afdeling.

Gezien na onderzoek blijkt dat er over heel België reeds met de Fifa-regels gespeeld wordt, er in de Beker van Limburg reeds in enige mate gebruik van gemaakt wordt en de toepassing ervan geen extra kosten met zich meebrengt voor de clubs, heeft het PC, met het oog op uniformisering van de spelregels, de intentie om vanaf het komende seizoen '13-14 eveneens in de provincie Limburg deze spelregels toe te passen, weliswaar als test-case voorlopig enkel in 1ste prov. afdeling en licht aangepast.

Voorgestelde wijzigingen vanaf het seizoen '13-'14:

- Er wordt gespeeld met cumulerende fouten. Vanaf de 6de fout dient er derhalve een vrije traprechtstreeks op doel getrapt te worden vanaf 10 m. Er mogen zich op dat ogenblik tussen de bal en de doelman geen andere spelers bevinden.

- Om de cumulerende fouten te acteren wordt er gewerkt met een zogenaamd 'hulpblad'. Hiervoor dient er een aparte tafel voorzien te worden waarop zich eveneens een houder dient te bevinden om de cumulerende fouten aan te geven. Dit kan, waar mogelijk, uiteraard ook via het elektronisch scorebord.

Het PC zal i.s.m. de PSC voor aanvang van de nieuwe provinciale competitie nog een toelichtingsmoment voorzien voor de clubs van 1ste prov. afdeling.

- Scheenbeschermers zijn verplicht.

- De gewone effectieve speeltijd van 2 x 25'  blijft behouden. (geen reële speeltijd)

* Na Erik Dirckx zijn ook Steve Limberg en Stijn Smets aangeworven.

* Wist je dat op 29 mei nog 68 ploegen (bijna 5 reeksen) in de provinciale reeksen hun inschrijving niet

  betaald hebben? Terwijl dit voor 15 mei moest gebeurd zijn!

* Vrijdag 31 mei wordt Hamini As gehuldigd op de kampioenenhuldiging.

* Barbecue ten huize Rejek: alles was aanwezig: lekker vlees, voldoende drank, zelfs de zon.

* Hamini speelt voor het eerst in haar meer dan 30-jarig bestaan kampioen. Van vierde 

  naar derde (2001) en van derde naar tweede (2008) was telkens te danken aan de tweede

  plaats. Dit jaar, 5 jaar later, scoren we dus de hoofdprijs.

  We begonnen met 9 op 9 (nooit gebeurd) en verloren dan onverdiend in Tongeren. Toch

  vlogen we op dat moment door de reeks en na 21 op 21 werden we leider na 11

  wedstrijden door de leider van dat moment (Veldwezelt) te kloppen. Dan kwam, net voor

  en net na de feestdagen, een zwakke periode: 2 op 12. We vielen terug in de stand. In

  Borlo, met een beperkte ploeg maar met o zoveel karakter die avond, kwam de kentering.

  We speelde de perfecte wedstrijd, wonnen en begonnen weer aan een reeks van 24 op

  24. En het mag gezegd worden: dankzij onze keeper(s), maar ook dankzij een ploeg 

  vrienden, die voor elkaar door het vuur gaan, bleven we bovenaan. De laatste 4 

  wedstrijden zouden beslissend zijn voor ons (met 4 ploegen uit de top 6 als

  tegenstander). Zenuwslopend voor sommigen. Koninksem kreeg nog even hoop nadat zij

  ons geklopt hadden in een vrij matige partij. De week daarna speelden we een

  prachtwedstrijd tegen Wellen en door het verlies van Koninksem in Florya Genk was de

  titel binnen.

  Over het geheel gezien verdiend, met de beste verdediging (keeper) van de reeks en de 

  tweede beste aanval. We konden dikwijls een grote achterstand ombuigen in winst. 

  Vechtlust en karakter kan veel goed maken. En op verschillende momenten was er altijd 

  iemand (anders) die er bovenuit stak. En we mogen zeker de jongens van de tweede 

  ploeg niet vergeten.

  Enkele foto's van de laatste wedstrijd.

    Wondermiddel?                                     Vandaag pak ik alles met 2 vingers.  Tactische bespreking: wie zorgt voor drank?

   Heel ontspannen voor de wedstrijd.

   Toen was Rejek nog in orde.                                                Rust.

   Nog een en al concentratie.                                                Meditatie

   Dju, Piette heeft de fles al.                                           Zou ik die alleen uitkrijgen of zou ik toch maar delen?                     

   Manuel heeft 2 gaten in zijn kousen, merkt Kenneth op.    Tom is al aan het genieten.   

 He he, nog 25 minuten wachten.

   Heel ontspannen tijdens de wedstrijd.

 Kampioenen!!

Douche voor voorzitter, coach en afgevaardigde.

Het feest kan beginnen.

  Heel ontspannen na de wedstrijd.

Dank u, Toon.

  Headbanger Rejek, sneller dan de fotograaf.

 Toen ging het licht stilletjes uit.

* Het spaghettifeest was toch weer een succes. Met de 240 eters waren we zeer tevreden. Dank aan

  allen die geholpen hebben.

Tom is in zijn sas.

Daarom staat Els in de keuken.

Bekend volk.

Na het werk de ontspanning.

En de winner is...                                                                                                          Tom Segers!!

 Het was weer goed.

* Niet alleen bij Hamini, maar ook in het veldvoetbal bij Rekem (nog even in 3de prov.) moesten Manuel 

  C. en Kristof R. voor de doelpunten zorgen tijdens de wedstrijd tegen C. Mechelen van 14/4/2013.

* Naar volgend seizoen toe hebben we nu reeds versterking binnengehaald voor de tweede ploeg: Stefan 

  Francken, bekend in As, zal dit seizoen misschien nog enkele wedstrijden kunnen meedoen.

* Aantal bezoekers op onze site sinds 2010: in 2012: 1962 bezoekers, in 2011: 5965 bezoekers, in 2012:

  11577 bezoekers. Tot 10/3/2013 al 4610 bezoekers).

Het 100ste doelpunt van de club in de huidige competitie staat op naam van Wimke Janssen bij de 2-3 tegen Ataris (eindstand 2-5)

*Sinds januari 2010 heeft onze site reeds 21829 bezoekers gehad. Vanaf 1 januari dit jaar

   zitten we al aan 2325. Toch wel interessant.

*Hij moet altijd met iets in het nieuws komen:

   wist je dat Kristof Rejek in zijn glorieperiode bij het Nederlandse MVV (als ballenjongen weliswaar) ooit naast

   Van Nistelrooy mocht opkomen en hem niet kende. Hij kende alleen die andere speler van PSV, Luc Nilis.

   A propos, Rejek heeft het toch nog wel geschopt tot bij de beloften die mochten meetrainen met de A-kern.

* 28/01/2013: Kristof Rejek is maker van het 1800ste doelpunt in de Haminigeschiedenis. (2-1 tegen Borlo, 3-4 

   gewonnen).

* Kenneth Krzanowski is onze volgende aanwinst.

* Raf Claes is onze nieuwste aanwinst. Hij was meteen goed voor 3 doelpunten bij onze tweede ploeg.

* 28/12/2012: Bekerwedstrijd (ronde 4): Turkuaz Heusden - Hamini As  9 - 4.

   Cadeautje van de Bond om tussen Kerst en Nieuwjaar nog eventjes een wedstrijd te zetten. Had misschien

   afgelast kunnen worden omwille van de vele regen.

   De uitslag doet vermoeden dat wij weinig in te brengen hadden tegen deze eerste provincialer. Zonder Tom

   S., Manuel, Tom P. en Joachim had de kans er evenzeer ingezeten dat we deze wedstrijd hadden gewonnen.

   Maar dan hadden onze talrijke kansen beter verzilverd moeten worden. Het begon, zoals de laatste

   wedstrijden al meermaals het geval was, niet zo goed. Na 6 minuten stonden we 2-0 achter. Ondertussen

   hadden we al enkele mooie kansen gehad. Na 10 minuten kan Ben de 2-1 scoren, maar weer kan Turkuaz

   uitlopen. Patje pakt wat hij pakken kan, maar Turkuaz is efficiënter en rustiger bij het besluiten. Net voor rust

   komen we terug tot 3-2 via Wimke. Met deze stand is alles nog mogelijk. De eerste helft hebben we afgewerkt 

   aan 25 procent.

   Vol goede moed vatten we de tweede helft aan maar in 5 minuten laten we het wat afweten (concentratie) en

   kan Turkuaz 3 doelpunten uitlopen. Toch blijven we kansen krijgen maar er gaat altijd iets fout: een been of de

   keeper in de weg, half metertje te ver, voorzet iets te hard enz. Turkuaz loopt dan uit tot 9-2, en dan houdt ook

   Patje nog een aantal gemaakte doelpunten uit zijn doel. De laatste 5 minuten kunnen wij dan nog tweemaal

   scoren (op een rustige, goed uitgespeelde manier). Eindstand 9-4. Het bekerverhaal is voorbij.

   Dan zetten we maar weer alles op de competitie, een iets langere weg naar roem!

   Maandag 7 januari beginnen we er weer aan (met voorlopig al 2 afzeggingen).

   1-0, 2-0

   2-1: Ben (Wimke)

   3-1

   3-2: Wimke (Kristof P.)

   -------------------------- 

  4-2, 5-2, 6-2, 7-2, 8-2, 9-2

  9-3: Wimke

  9-4: Kristof P.  

* 8/12/2012: kerstmarkt in Aken.

  Dit jaar waren we met meerderen paraat om Aken onveilig te maken. samenkomst van vertrek was  

  de carpooling in Maasmechelen. Buiten de helft van het bestuur was iedereen weer wat te laat. Dit werd

  onmiddellijk gecompenseerd met een glaasje fanta (of zoiets).

  Om half 11 waren we in Aken en het derde wat we deden (we hadden bij het uitstappen  eerst nog wat fanta 

   gedronken, het tweede 'ons opsplitsen' ging niet door), was ontbijten in de 'Starbucks' (onbekend voor onze

   wijze manager). En het ging er goed in.

 Terug op de kerstmarkt kwamen we de echte Hamini-mannen tegen. Sommigen overdreven hier wel in. Maar 

  dat is publiciteit. Nu zijn we ook in het buitenland bekend.

  Even de tijd nemen voor een groepsfoto en daarna ... 

   opsplitsen!!

  Al dadelijk was te zien wie de grootste dorst had (en wie BOB was)

  Ondertussen werden al de komende feestjes besproken: winterbarbecue (Rejek), house-warming (Tom), 

   house- warming 2 (Teddy), verhuis (Manuel: hij was er wel niet maar we hebben unaniem beslist), 5-jarig  

   jubileum van kapiteinschap (je ziet op de foto wie dat is!). En als het loopt zoals nu, komt er misschien nog

   een feest bij.

   Tot de volgende.

* Bekerwedstrijd ronde 3: Hamini As - Futsal Kuringen  9 - 2

  Heel gerust waren we er toch niet in. Kuringen had al een tweedeprovincialer uitgeschakeld en telde 

  een scoringsmachine in hun rangen, ex-ploegmaat van Rejek bij Kermt-Hasselt.

  Zonder Ben (training), Joachim, Kurt en Tom S.(allen licht gekwetst en uit voorzorg aan de kant 

  gehouden), werd er het eerste kwartier van ons uit vrij afwachtend gespeeld. Kuringen kwam er vaak

  snel uit en Patje had dan enkele reflexen nodig om de nul op het bord te houden. Wij kregen wel wat

  kansen, waaronder een schot op de paal, maar de schwung zat er nog niet in. In de 17de minuut kon

  Kristof P. de score openen. Maar enkele minuten voor rust strafte Kuringen balverlies van ons af met

  een snelle tegenaanval en Patje was kansloos. Gelukkig kon Manuel ons op slag van rust met een 

  puntertje terug op voorsprong brengen.

  De tweede helft was 5 minuten ver of we hadden onze voorsprong vergroot tot 4-1 via Kristof R. en

  Wimke, telkens na een terugleggen van Kristof P. Kuringen gaf niet op en kwam nog terug tot 4-2 na

  minder goed verdedigen van onze kant. Daarna was de kous af. Manuel bracht ons met een hattrick in 

  7' op 7-2. De 6-2 wandelend door de verdediging en de 7-2 na een lange een-twee met Kristof P.

  Deze maakte dan de 8-2 na een nog langere een-twee (breedte van het veld) met Kristof R.

  Tenslotte maakte Wimke er in de slotminuut 9-2 van. Opdracht volbracht.

  Ronde 4 Turkuaz Heusden (1ste prov.), een oude bekende. 

  1-0: Kristof P.

  1-1

  2-1: Manuel

  --------------------------

  3-1: Kristof R. (Kristof P.)

  4-1: Wimke (Kristof P.)

  4-2

  5-2: Manuel

  6-2: Manuel

  7-2: Manuel (Kristof P.)

  8-2: Kristof P. (Kristof R.)

  9-2: Wimke (Tom P.)

* De 14de Haminiquiz zit er weer op. Het was weer een voltreffer. Bedankt aan de deelnemers en aan de 

  helpende handen. Maar het loonde de moeite.

* Bekerwedstrijd ronde 2: Hamini As - YTMT Mechelen aan de Maas.   6 - 5

  Een aantal spelers hadden afgezegd (Tom S., Wimke, Joachim, Ben) tegen deze derdeprovincialer, die 

  onze satellietploeg in de eerste ronde met 5-0 huiswaarts hadden gestuurd. We waren dus toch wel

  een beetje gewaarschuwd, zeker omdat bij YTMT een toch wel briljante voetballer speelt die het ons, 

  zo bleek tijdens de wedstrijd, enorm moeilijk maakte.

  Na goed 3 minuten stonden we al 0-1 achter. Enkele minuten later kon Manuel, na een schot van 

  Kristof P. op de paal, de rebound binnentikken. Na 10 minuten scoorde Tom P. via een verdediger de 2-

  1 en even later scoorde Kristof P. door een schot van Manuel te doen afwijken. Het ging blijkbaar wat te 

  mooi en YTMT profiteerde hiervan om ons tweemaal met enkele baltoetsen te verslaan: rust 3-3.

  Na de rust scoren we onmiddellijk de 4-3 via Manuel na een tikje van Kristof P. Via een snelle uitbraak

  kwam YTMT weer op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd scoorde Tom P. weer met een vrije trap die

  afweek op het lichaam van een tegenstander. Toen Manuel van ver een de rechterbovenhoek de 6-4

  binnenschoot, was de buit zo goed als binnen, al werd het nog bibberen toen YTMT enkele minuten voor

  tijd nog scoorde. Het bleef echter bij 6-5.

  Zoveel pech dat we vorige week hadden in Tongeren, zoveel geluk hadden we deze keer, al hadden we

  ook een zeer sterke keeper tegen, die menige doelpunten verijdelde, en speelden we tegen een ploeg

  die niet zou misstaan in onze reeks.

  0-1

  1-1: Manuel (Kristof P.)

  2-1: Tom P.

  3-1: Kristof P. (Manuel)

  3-2, 3-3

---------------------------------------

  4-3: Manuel (Kristof P.)

  4-4

  5-4: Tom P.

  6-4: Manuel

  6-5

  Volgende ronde thuis op maandag 12/11.om 21u00 tegen Futsal Kuringen uit 3de prov. D

* Intussen is onze nieuwe (en toch ook oude) aanwinst, Tom Peeters, in het huwelijksbootje  

  gestapt met Melissa. En zo groeit ons supportersaantal stilletjes aan.

* Het seizoen zit er op. De eerste ploeg eindigt op een 9de plaats met 34 punten. Naar volgend seizoen 

  kunnen we onze ploeg grotendeels behouden: voorlopig stopt er eentje en komt er eentje (terug) bij.

  Wat de satellietploeg, onze, vooral, 17- en 18-jarigen (of onze 'peutertuin' zoals sommige ploegen hen

  noemden) in hun eerste jaar in 4de provinciale lieten zien, kunnen we alleen maar zeggen "CHAPEAU"

  aan spelers en trainer. Met een 6de plaats met 48 punten overtroffen zij ieders verwachting. Zij zijn zelfs

  de beste ploeg (= meeste punten) van de reeks op verplaatsing.  Als ze de jeugdzonden een beetje 

  kunnen beperken, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

* Veel BV's de laatste tijd op het voetbal. Nadat Kristof Rejek en Els al VT4 onveilig hebben gemaakt met

  hun 'Huizenjacht' (a propos: heb jij het gsm - nummer nog van Veronique de Cock?), speelde tijdens de

  match tussen Hamini As S en Amici Genk (19/03/2012)  een zekere Damiano mee, beter bekend van  

  VTM - programma 'Wie trouwt mijn zoon?'. De vriendinnen waren er echter niet bij.

* Intussen is het 1700ste doelpunt ook gescoord. De gelukkige is Manuel Claessens. Op naar de 1800

  (zal voor volgend seizoen zijn).

* Na wat opzoekingswerk, beginnend vanaf seizoen 1995/1996 (niemand kent het aansluitingsjaar), heeft 

  de club al veel gescoord. Het 1600ste doelpunt werd de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen 

  Portas Hamont gescoord door Kristof Rejek (vierde doelpunt, 11-0 winst). Andere winnaars zijn:

  1500ste : Kristof Piette 

  1400ste: Tom Peeters

  1300ste: Johan Vanholzaets

  1200ste: Kurt Broens

  1100ste:  Wimke Janssen

  1000ste: Hakim Elgamous

   (De rest is te volgen bij 'historiek'.)

* 2/1/2012: beker van Limburg (ronde 4): A-Team Lommel - Hamini As 3-1

   Zo vlak na Nieuwjaar spelen, is niet plezant. We waren slechts met 5 (Kurt had gelukkig geregeld op het werk dat hij eerder 

   mocht stoppen), dus nog Jasper en Sander van de satellietploeg gevraagd. Nu, het was MAAR tegen de voorlaatste uit derde

   provinciale. Organisatorisch (voor de wedstrijd) zaten ze al enkele keren met de handen in het haar. We mochten zelfs in de grote

   hal spelen (WAUW), maar op een vloer voor zo een hal ONWAARDIG. Je moest uitkjiken dat je niet over de losgekomen

   plaklijnen viel. Was ons spel daarom minder? De tegenstander was deze vloer iets meer gewend en kreeg ook meerdere kansen.

   Wij konden slechts af en toe eens uitbreken. Maar dikwijls bleven we met te veel hangen op onze helft. Het was dankzij Tom

   dat het slechts 1-0 was bij de rust.

   De tweede helft bracht niet veel beterschap. Wij hadden iets meer overwicht, maar door slechte passen en daaropvolgend

   balverlies kwam Lommel dikwijls in een man meer situatie voor Tom. En Tom was goed, maar hij kon niet alles pakken. Als

   iedereen was blijven teruglopen, had er misschien iets ingezeten. Nu was het 3-0 en werden kansen (met 3 alleen voor Tom) nog

   verkwanseld. Stefan kon nog tegenscoren en met 5 fouten in ons voordeel hadden we nog kunnen terugkomen, indien de 10-meter

   werd binnengetrapt. Maar die tijd kregen we niet meer.

   Een mooie kans verkeken om in de 16de finales te geraken (+ deelname beker van België, met misschien een mooie affiche) en

   mits winst (waarschijnlijk tegen Turkuaz Heusden) de 8ste finales tegen ex-ploegmaat Ronald Knapen (Zvk Hasselt Store, 3de 

   nat.). En dan pas een eerste nationaler. Er had dus meer ingezeten. Jammer maar helaas.

   Laten we ons dan nu maar met zijn ALLEN concentreren op de terugronde van de competitie en die 

   begint nu VRIJDAG 6-1-2012 in Tongeren tegen ZVK waar we die blamage van thuis moeten

   wegspelen.

* 12/12/2011: beker van Limburg

  Sportief gaat het stukken beter. Na 12 op 12 in de laatste 4 wedstrijden, gaan we nu ook een ronde 

  verder in de beker van Limburg ten nadele van Eisden Dorp S.

  Het zag er nochtans niet goed uit na de eerste helft: 0 - 3. Met 5 spelers, aangevuld met 2

  jeugdspelers, waaronder keeper Brecht (nog geen 16),hadden wij wel kansen, driemaal lat of paal, 

  maar Eisden was secuurder met afwerken. Brecht liet echter zien dat hij uit het goede hout gesneden is

  en keepte zonder schrik. Na de rust draaide het spel zich op enkele minuten: Wimke ging door, schoot

  in doel,maar werd ondertussen langs achter in de cirkel gepakt: penalty en rood voor de tegenstander.

  Stefan schoot de 1-3 binnen. Eisden voelde zich een beetje benadeeld en kreeg wegens herhaalde

  kritiek nog tweemaal rood (in een weliswaar heel sportieve partij). Concentratieverlies bij Eisden en wij

  roken onze kans. Via Rejek (in de draai) en 2 afstandsschoten van Stefan stond het 4-3. Toch werd het

  nog 4-4 en de laatste 7 minuten bleef dat zo. Strafschoppen: 4-4 na eerste reeks (Rejek miste voor

  ons). De volgende strafschop van Eisden werd door Brecht gestopt en Kurt maakte de klus af.

  Klassementalieit van allen en chapeau voor onze jeugd en voor de tegenstander die de nederlaag

  sportief aanvaardde.

  Volgende ronde krijgen we een derdeprovincialer op ons bord.

  0-1, 0-2, 0-3

---------------------------------

  1-3: Stefan (pen.) (Wimke)

  2-3: Kristof R.

  3-3: Stefan

  4-3: Stefan

  4-4

  strafschoppen 5-4

* 10/12/2011 Kerstmarkt Aken was heel plezant. We waren (maar) met 7 maar volgend jaar

   willen we dat zeker overdoen, al was het maar om Tom zijn Duits wat bij te schaven.

Veel volk, rechts een zaak speciaal voor onze vrouwen.

Glühwein, bier und caffee.Mer müss das nicht sein.

Intussen wordt onze manager lastiggevallen door iemand van de Russische maffia, ene Tomasz Szegerslovski,

 die zich voordoet als keeper.

'Der manager' stelt voor om bij Rejek te gaan brunchen op Nieuwjaarsdag. 

Lijkt me wel een goed idee, denkt Rejek. Els daarentegen...

Allez, voor 500 euro, stelt de schatbewaarder voor. Ai jaai, captain! Nu gaat Els wel akkoord.

Onmiddellijk wordt er gepaste feestkledij gekocht.

Els is gecharmeerd door haar nieuwe muts. SJUUN, HE!

Dat is dan al weer geregeld.

Fijn dat je iemand blij kan maken met kleine, alledaagse dingen. Daar drinken we op.

* 14 nov.: nieuwe speler aangesloten: Manuel (he's not from Barcelona).

* Wedstrijdbeelden tegen PSG Maasm. zijn te zien op www.atletico-psg.be en klik dan op onze 

  wedstrijd.

* Haminiquiz

  Onze quiz was weeral een succes: met 49 ploegen was de zaal weer helemaal gevuld.

  Hopelijk hebben we op sportief vlak ook eens wat succes.

*Hiep hiep hoera: Kristof Piette en Lies zijn de fiere papa en mama geworden van een dochter, 

  Febe. Proficiat! Alweer een supporter erbij.

* Beker van België: ronde 2

  Hamini As - Turquoise Antwerpen  4 - 9

  Met nog een aantal afwezigen wegens kwetsuur begonnen we aan de wedstrijd met een beetje te veel 

  respect voor de tegenstander. Wij kregen wel de eerste kansen via Kristof P; en Wimke, maar de

  keeper, of een voet van de tegenstander zat telkens in de weg. De keeper zou trouwens de gehele

  wedstrijd tal van doelpogingen uit zijn doel houden. En zoals zo vaak gebeurt het dan dat wij de kansen

  krijgen, maar dat de tegenstander afwerkt aan 90 procent: 0 - 3 na 8 minuten, 1-5 na 20 minuten via

  Joachim, en 1-6 als ruststand.

  Na de pauze waren we iets gretiger en hielden we 10 minuten gelijke tred. Toch kon Turquoise dan

  uitlopen tot 1-8. Hun keeper werd gewisseld en plots begonnen wij wel te scoren: 4-8 via Wimke, Stefan

  T. en Kristof R; met nog 6 minuten te gaan. De coach van de tegenstander raakte lichtjes in paniek, een

  beetje gegrommel tussen de spelers. Gevolg: time-out en keeper terug gewisseld. Uiteindelijk werd het 

   nog 4-9.  Wedstrijdbeelden met interviews te zien op www.IVR-MEDIA.COM

  De Belgische beker was weer eens iets nieuws, misschien volgend jaar nog eens. Maar nu primeert de

   competitie.

* Uitstap??

  Onze spelersvrouwen hebben het voorstel gedaan om samen met de spelers naar een kerstmarkt te

  gaan. Die zou doorgaan op 10 december. Wie van de spelers wil meegaan (samen met partner), moet

  dit bevestigen voor donderdag 27 oktober. Niet reageren komt overeen met niet meegaan.

  Wie de site regelmatig bezoekt, zal dit berichtje zeker lezen.

* Verslag beker van Limburg (tweede ronde): KWB Winterslag - Hamini As  2 - 4

  Met 7, al dan niet fitte, spelers (waaronder 3 spelers van de satellietploeg) stonden we na een kwartier 

  reeds 0 - 3 voor, via onder andere een mooie actie van Kurt. Winterslag speelde goed mee en kwam

  voor de rust terug.

  Na de rust werd het 2-3. Wij kregen ontzettend veel kansen, maar konden niet afwerken door 

  overhaasting of door de keeper. Tussendoor kregen we nog 2 gekwetsten. (Waar zijn de echte 

  Haminimannen die ons nu uit de nood redden?); Gelukkig konden we enkele minuten voor tijd de 2-4

  scoren.

  Doelpunten: Ben, Kurt, Stefan T., Sander

*Het filmpje van de bekerwedstrijd tegen Lommel - Wezel United van vorig jaar staat op dvd. De komende

   weken zullen ze meegebracht worden. (als er tenminste nog volk komt!) 

* Eerste ploeg geplaatst voor de 2de ronde in de beker van België na forfait van derdenationaler The

  Eagles Brussels.

  In de tweede ronde (1/32 finales) spelen we weer THUIS tegen tweede nationaler Turquoise Antwerpen

  (voorheen Zvc Academie Antwerpen). Datum volgt (normaal 21 oktober, maar dit zal zeer waarschijnlijk

  veranderen).

* Verslag beker van Limburg Eisden Dorp S - Hamini As S  5 - 3

  Het was een zeer aangename wedstrijd waarin de onzen, mede door wat  

  schoonheidsfoutjes, de boot in gingen met 5-3. Een uitslag waarmee niemand voor de  

  wedstrijd had rekening gehouden. Met hun inzet en fysiek kwamen we zelfs 0-2 voor via 

  coach Stefan en Kenneth. Het werd 2-2, maar vlak voor rust kon Nick ons weer op  

  voorsprong brengen. Op slag van rust werd het toch nog 3-3.

  Na de pauze kreeg Tom, die was opgeroepen om de keeper te vervangen, wat meer 

  werk. Ook wij kregen nog kansen, maar verloren de wedstrijd met 5-3.  Wij mochten 

  echter met opgeheven hoofd naar huis keren. Als we dit niveau vaak gaan zien, zal de 

  eerste overwinning niet lang uitblijven.

   Vanaf dit seizoen zijn scheenbeschermers nog niet verplicht! Alleen in BEKERWEDSTRIJDEN.  

    Scheenbeschermers MAG maar MOET NIET!  

* 7/08/2011 : trouwfeest bij Els en Kristof. En of dat het fijn was! Geweldig! Formidabel! Ze zagen er alletwee

   schitterend uit. Kristof  kreeg zelfs zijn broek 2 gaatjes verder dicht. Maar ja ..'Asje moe kakke, moe je kakke!'

   In ieder geval, nog eens proficiat!

* 8/06/2011

   Op 27 mei was als seizoenseinde ons etentje gepland + de bijbehorende bowlingavond. Het etentje in de 

   Patio was zoals altijd heel lekker. Dank u, Patrick. En goed opgediend: dank u, garçon. De mosselen waren in

   elk geval heerlijk.

   Er stonden ons nog enkele verrassingen te wachten. Sommige wisten we al, andere nog niet.

   Tijdens de bowlingavond werden de koppels gescheiden en werd het individueel een nek aan nek- race. Bij

   de mannen won de afgevaardigde (ik dus), voor Tom S. en Wimke. Bij de vrouwen speelde Lies (voor 2) en 

   won voor Laura, de vlam van Hakim, en Katelijne.

   Er was echter geen ruzie tussen de koppels en niemand moest te voet naar huis.

* 15/05/2011

Het seizoen zit er op.

Enkele spelers zullen volgend seizoen niet meer bij ons spelen:Tom Peeters (andere ploeg), Frank Kusters

(gestopt in zaal wegens kwetsuur),David Grandel (gestopt), coach Patrick Paulussen (gestopt).

 Intussen zijn er al 3 nieuwe spelers aangesloten en hebben we ook een nieuwe coach. 

Onze jeugdploeg (U17) eindigt op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.

De eerste ploeg eindigt op een zesde plaats. Dat had niemand verwacht op het einde van vorig seizoen.

La Baracca Lindeman is verdiend kampioen, Futsal Beringen en Hamont degraderen.

* 26/02/2011: spaghettidag was goed voor 280 eters. Zeer geslaagd, mede door de hulp van Guido

   met zijn jongens van de jeugdploeg en zeker niet te vergeten onze ladies die in de keuken alles onder

   controle hadden.

   De voorbereiding.                    

   De eters 

*14/02/2011 beker van Limburg 1/16de finales tussen Hamini As en Lommel-Wezel 

  United. Uitslag 5-14.

  Met ruim 100 toeschouwers op de tribunes en een vol cafetaria mochten wij voor de 

  eerste keer in ons bestaan uitkomen tegen een eerstenationaler. Lommel was 

  zelfs aanwezig met de voltallige A-ploeg, inclusief de 2 internationals, de broertjes Dabhi.

  Normaal zou de aftrap gegeven worden door Courtois, keeper van KRC Genk, maar hij

  werd in laatste instantie vervangen door zijn trainer Guy Martens.

  Lommel, al enkele weken goed op dreef, liet dadelijk merken aan welk tempo er wordt

  gespeeld in eerste nationale. Na 5' werd het 0-1 na wat balletjes tikken rond de cirkel  

  totdat iemand kon afwerken. Bij een van onze tegenaanvallen was het bijna 1-1, maar 

  Kristof P. trof de buitenkant van de paal. Via een mooi uitgespeelde aanval werd het toch

  1-1 via Wimke.

  Lommel stak dan weer een tandje bij en scoorde nog tweemaal, waarvan eentje op 

  strafschop. Lommel kon om de 5 minuten telkens een nieuwe ploeg opzetten en bij ons   

  gingen de mondjes al wel eens ver open. Lommel kon uitlopen tot 1-6, waarna Kurt weer

  via een mooie aanval van Hamini de stand op 2-6 bracht. Onze Tom stond echt in een 

  schiettent, maar weerde alles wat hij kon weren. Alleen, in eerste nationale sjotten ze de

  bal waar ze hem willen hebben, en dat is buiten bereik van onze Tom. Aan de rust was

  het 3-9, want Stefan had ook voor Hamini gescoord. We kregen ook mooie kansen via

  snelle uitbraken, maar waren niet altijd zo efficiënt in de afwerking. tijdens de rust 

  zorgde onze meiden supportersgroep 'Vlijtig Liesje en co' voor de nodige limoncello en 

  cactusjenever voor alle bezoekers.

  De tweede helft gingen we beter meevoetballen en kregen we vele mooie kansen, die

  spijtig genoeg niet allemaal benut werden. Kurt scoorde de 4-10 en Kristof R. kon de 5-

  11 scoren door de benen van de keeper. Tom pakte alles wat hij pakken kon zodat

  Lommel de tweede helft slechts vijf keer kon scoren. Eindstand 5-14 met een thuisploeg

  die zeer goed zijn best heeft gedaan en waar het publiek genoten heeft van een fijne

  match.

  Ook een bedankje aan de scheidsrechters die zonder problemen de wedstrijd in goede

  banen leidden. We waren al eens anders gewend.

  Volgend jaar nieuwe afspraak in de beker van België.

  Hamini As: Tom S.(d), Wim J.(1), Kurt J.(2), Kristof R.(1), Kristof P., Hakim E.,

  Stefan T.(1), Tom P., Johan V. 

  Lommel: Bargibant (d), Claes (d), Dewit (3), Dahbi S.(4), Zerouali (1), Corens (1), 

  Vandervee (3), Vandenboer, Didi (1), Bekaert, Dabhi R. (1)

 Excuses voor de fotograaf: hij was wat laat. (Of de spelers te vlug).

* We bekeren verder en komen nu in de vijfde ronde uit tegen een club uit eerste  

   nationale, nl. Lommel - Wezel United, na een 3 - 8 zege in Leopoldsburg.

   Verslag: Leopoldsburg voetbalde aardig mee met kansen aan beide zijden. Wij 

   scoorden echter tegen een hoger gemiddelde en binnen 10 minuten konden we 

   viermaal scoren: ruststand 0 - 4. De tweede helft was een beetje hetzelfde als

   de eerste helft. Wij begonnen wat minder geconcentreerd, Leopoldsburg kreeg

   ook weer kansen, maar door overhaasting of door onze keeper konden ze de

   eerste minuten slechts éénmaal scoren. Voor ons waren de laatste 10 minuten

   voldoende om nog 4 keer te scoren. Heel faire partij, goede leiding, uitslag

   misschien een beetje overdreven, maar als je de vele kansen niet benut...   

   Eindstand 3 - 8. (3x Kristof P., 2x Wimke, 2x Kristof R. en een own-doelpunt.)

* 3/1/2011: vierde bekerronde in en tegen vierde provincialer Excelsior Leopoldsburg

   (wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk zal gaan) om 21u00.

   Uitslag tegen Opgrimbie werd omgezet in 5-0 wegens opstellen van niet-

   aangesloten speler.

* 26/12/2010: enkele leden van het bestuur (zij die er aan gedacht hadden) waren

   aanwezig op de receptie in de sporthal van As. Enkele uren later stortte het dak

   van de nieuwe hal in.

* Wij gaan verder naar de vierde bekerronde, omdat Opgrimbie een speler had

   opgesteld die niet was aangesloten. Tegenstander wordt Excelsior Leopoldsburg 

   (4de provinciale). Geen makkie tegen een ploeg die al 3 rondes overleefd heeft.

   Wedstrijd op maandag 3 januari om 21u00 in Leopoldsburg.

*Te onthouden: zaterdag 26 februari 2011: spaghettidag in gemeenschapshuis 'De

   Drieschaar' in As (bij de sporthal).

* 23/12/2010: Onze jeugdploeg ging bijna voltallig naar het 'glazen huis' van StuBru en

   deden er alles aan om voortdurend in beeld te komen op tv.

* Derde bekerronde tegen ZVK Opgrimbie 95 : uitslag 3-3 na driemaal op voorsprong 

   te hebben gestaan via Kristof P. Laatste gelijkmaker 2 minuten voor tijd. Verloren

   met strafschoppen (4-5). Onverdiend verloren maar kansen niet afgemaakt. De 

   match tegen Lommel - Wezel zullen we gaan missen. Of...

   Krijgt deze wedstrijd nog een staartje??

* Activiteiten voor de komende maanden: sauna (?), weekend Ardennen (of Dubai?),

   jeugdploeg naar interland België - Turkije op3 juni (misschien krijgen we weer 

   kaarten).

* De quiz zit er op: 52 ploegen beleefden een gezellige en spannende avond.

   Winnaar van de quiz werd 'Spinal Trap' (133) voor 'Dorner Kebab' (133), 'Mish 

   Mash' (129), 'Cas & co' (129) en de 'Chiromeisjes' (128).

* Ook jeugdcoach en bestuurslid Wim D. had groot nieuws.

   Hij is papa geworden.

* We zitten deze zomer misschien met onze knieën onder de

   tafel, want Kristof Rejek en Els gaan trouwen. Alvast proficiat.

* 12 november 2010 om 20u00: 12de Haminiquiz in gemeenschapshuis ' 

   De Drieschaar'   Schuttenbergstraat (aan de sporthal).

  Er doen 52 ploegen mee.

*Bekerwedstrijden:

  Eerste ploeg: 15/10/2010 (20u00) Binderveld Club 88 - Hamini As 2 - 4

  (doelpunten van Kristof P. 2x , Toon en Kurt)

  Volgende ronde tegen Opgrimbie.                                               

  U17: 10/10/2010 (19u00)  Futsal Hasselt A - Hamini As

                                   Uitslag 3 - 3  Futsal Hasselt wint met

                                                                      strafschoppen (5 - 2)

*Op 2 oktober 2010 gaf onze coach Patrick een feestje, want zowel hij

  als zijn madam werden 80 jaar (tesamen). Honger en dorst hebben we

  zeker niet geleden, hé Toon.

  Bedankt, coach.

* mei 2010: Kristof Rejek schiet zich in de top 5 van de 'club van 100' met 

  111 doelpunten na Erwin 'mad max' Knops (215), Patrick 'coach' 

  Paulussen (164), Hakim Elgamous (163), Wimke Janssen (142) en voor 

  Kurt Broens (100).

  Er zijn 3 dalers in 2de provinciale. Gelukkig zijn we er net niet bij.

* 28 maart 2010: de spaghettidag was weer goed voor een 200 eters.

Ook de spelers en hun spelersvrouwen mochten zich te goed doen aan de heerlijke spaghetti.

* Oktober 2009: onze jeugdploeg zag de Rode Duivels winnen tegen 

  Turkije met 2-0.

Mei 2009: weekendje Ardennen bij Rejek.

Het weer zat niet mee de vrijdagavond: regen, koud (10 graden). En als dan de GPS ook niet werkt... Maar met een bekwame chauffeur als Johan en mijn oriëntatievermogen, waren we op tijd daar om het eten te maken: spaghetti met 2 soorten saus (wat een keuze). Kristof Rejek stond ons samen met Wimke, Kurt, Hakim en Tom P. op te wachten. Denis, Kristof P. en Wim D. zouden 's anderendaags komen. Wim was evenwel die nacht ziek geworden en kwam niet mee.

Er werd tot laat in de nacht gekaart en gepokerd (Kurt had een echte pokertafel bij). Winnaar van de avond werd natuurlijk Hakim, zelfs buiten de landsgrenzen bekend (om zijn pokertalent wel te verstaan). 's Nachts werden we nog gewekt door een akelige kreet van Hakim die plots geen adem meer kreeg omdat hij met zijn neus in andermans zaken (lees 'gat') zat. (Dat van Tom).

De volgende morgen was het vroeg dag want we gingen de afvaart van de Lesse doen. Denis en Kristof P. zouden ons bij het vertrek opwachten. Helaas, door de overvloedige regen mocht er niet geroeid worden op de Lesse.

Dan maar terug naar Durbuy waar we gingen raften. En het zonnetje kwam zowaar piepen. De oudjes kropen in het ene bootje, de jeugd in het andere. Natuurlijk waren wij, de oudjes, reeds ver weg toen de jeugd pas wist hoe en naar waar ze moesten peddelen. We kregen het zelfs warm van het peddelen. Af en toe was het een beetje evenwicht zoeken om niet uit de boot te tuimelen.

Onderweg werd de jeugd opgewacht om hen een beetje te verfrissen.

Bij de aankomst kregen wij dan de volle lading terug.

We hadden er honger van gekregen en gingen dan maar een Big Mac eten.

Andere activiteiten hebben we nog eens bekeken, maar deze waren toch wel vrij prijzig. Dan maar een pintje drinken en wat snookeren op café.

's Avonds stond er barbecue op het menu. Johan zorgde ervoor dat iedereen snel en vooral lekker te eten had. Nadien weer een kaartje leggen of wat pokeren en zoals een goede sportman natuurlijk naar sportweekend gekeken om te zien wie kampioen ging worden. Rond een uur of één zat iedereen weer in bed.

Zondagmorgen was iedereen weer op tijd uit bed (wat een discipline bij die mannen!). Er werd gegeten en nadien werd alles opgeruimd en gepoetst zodat papa en mama Rejek niet te klagen hadden. (buiten het vlekje van Hakim, maar dat werd in alle vrede opgelost). 

Dit is zeker voor herhaling vatbaar, benieuwd wat de dames gaan zeggen!

Johan werkt, Hakim kijkt.... (wat zou hij anders doen?)

..en de rest eet... (Kristof, Denis, Wimke, Kurt)

..en bliijft eten. (Kristof, Kristof, Kurt, Tom P., Hakim)

  Het werk