WEDSTRIJDVERSLAGEN

Seizoen 2017-2018

W 14 Amici Gen k - Hamini As B 7 - 2 (3B)

 

Veel afwezigen aan Haminizijde in toch al een belangrijke wedstrijd. Onze mannen namen een gretige start en stonden snel 0-1 voor. Tweemaal doelhout belemmerde een grotere voorsprong. Amici Genk had weinig kansen. De tweede helft begon rampzalig voor ons. Binnen de 10 minuten stond het 4-1. wij kenden pech door schoten op de paal. Amici Genk liep uit tot 7-1. Tom kon de pil wat verzachten. Eindstand 7-2. Het kruipt weer allemaal op een zakdoek onderaan.

0-1: Jonas M

--------------------------

1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1, 7-1

7-2: Tom (Rejek)

W 13 Boca's Veldwezelt - Hamini As B 3 - 4 (3B)

 

De eerste helft ging wat op en neer, maar Rejek kon na 10 minuten een voorzet van Robin binnen tikken. Wij kregen mooie kansen, en na balonderschepping werd Rejek niet aangevallen en hij kon van ver binnentrappen. Toch werd het even later 1-2. Teun, depanneur van dienst', kreeg een mooie kans maar kraakte zijn schot. Michiel, nog een depanneur, hield de rest van de eerste helft zijn doel zuiver. De tweede helft waren kansen aan beide zijden: een pegel van Robin, spatte uiteen op de vuisten van de thuisdoelman. Veldwezelt kwam op 2-2 en even later zelfs 3-2 voor. Maar Teun zorgde met 2 doelpunten voor de verdiende winst. Robin miste nog een 10 meter.

0-1: Rejek (Robin)

0-2: Rejek

1-2

--------

2-2, 3-2

3-3: Teun

3-4: Teun (Robin)

Bekerwedstrijd ronde 4: Borussia Gingelom - Hamini As 9 - 5

We waren gewaarschuwd voor deze ploeg die in de vorige ronde reeksgenoot Eisden Dorp hadden uitgeschakeld. Met 7 spelers moesten we het doen tegen de soevereine leider in vierde provinciale. De richtlijnen voor de match van onze coach werden echter te weinig opgevolgd om met de winst te kunnen gaan lopen. Nochtans startten wij sterk. Nick kapte zich vrij en tegen zijn schot was een (sterke) thuisdoelman kansloos. Dan lijden we een eerste keer (dom) balverlies en Gingelom laat deze kans niet liggen. Het tempo ligt zeer hoog in het begin: kansen voor Klaas en Nick (reddingen van de keeper) en een raket van Nick voorlangs waren de volgende wapenfeiten. Tussendoor moest Patje ook redding brengen. Dan verkijkt onze verdediging zich op een verre uitgooi van de thuisdoelman en de vrije man kan ongehinderd binnen duwen. Vlak daarna scoort Gingelom weer, maar Mart brengt ons terug in de match. Toch laten we ons in de laatste minuut (vanuit een scherpe hoek, na balverlies) nog eentje binnenduwen. Rust 4-2.

De tweede helft startten wij weer goed: Steve kan een penalty, in 2 tijden binnentrappen. Maar weer lijdt balverlies een minuut later weer tot een doelpunt. Na opzitten van Steve kan Yves de bordjes op 5-4 brengen. Maar terwijl we al denken an de gelijkmaker staat het al 6-4. We geven niet op, maar de keeper pakt alles. We komen zelfs 3 keer alleen voor de keeper, maar het lukte niet. Gingelom scoort dan via een betwistbarte strafschop, Nick scoort tegen (7-5). We missen een 10 meter, en Gingelom maakt het af. Einde bekerverhaal, maar hier had meer ingezeten. Chapeau aan de tegenstander. We zullen nog van hen horen.

0-1: Nick

1-1, 2-1, 3-1

3-2: Mart (Nick)

4-2

-----------------------

4-3: Steve (Klaas)

5-3

5-4: Yves (Steve)

6-4, 7-4

7-5: Nick

8-5, 9-5

W 11 Da Carmelo Dilsen - Hamini As 4 - 11 (1e prov.) (0 - 11 na beslissing van de Bond)

 

Met 7 trokken we naar Dilsen. Met enige vertraging werd de wedstrijd gestart. Klaas, in zeer goede doen dit seizoen, kon met een individuele actie al vroeg scoren. Even later trof Yves de paal en Klaas de lat. Yves had daarna meer geluk en kon door de benen van de doelman scoren. Dilsen komt dan op 1-2, even een mannetje uit het oog gelaten. Mart, 2 maal, en Klaas vinden dan de doelman op hun weg. Mart staat even later aan de tweede paal om binnen te tikken. Ook Wimke staat op de goed plek om binnen te tikken. Dilsen komt via strafschop op 2-4. Pogingen van Klaas worden door de doelman geweerd. De tweede helft is amper bezig of Nick verslaat de doelman met een opwippertje. Dilsen scoort in de volgende aanval de 3-5. Yves scoort dan weer op onze aanval. Mar schiet een open kans van kortbij tegen de paal. Dilsen komt terug tot 4-6. Nick treft nog eens de paal. Mart schiet een voorzet hoog in doel. Wimke scoort weer van dichtbij. Klaas schiet van ver, op een leeg doel, naast. Robin en tweemaal Nick leggen de eindstand vast. Onze eerste uitzege.

0-1: Klaas (3')

0-2: Yves (Klaas) (7')

1-2 (8')

1-3: Mart (Nick) (13')

1-4: Wimke (Mart) (14')

2-4 (20')

---------------------

2-5: Nick (Klaas) (26')

3-5 (27')

3-6: Yves (Klaas) (28')

4-6 (31')

4-7: Mart (Yves) (35')

4-8: Wimke (Klaas) (40')

4-9: Robin (Yves) (44')

4-10: Nick (45')

4-11: Nick 10m (46')

W 12 Hamini As B - ZV Grote-Brogel 6 - 6 (3B)

 

We hadden de vorige 3 wedstrijden niet verloren. Dus we konden deze wedstrijd met vertrouwen aanvatten. Maar niets was minder waar...

In tegenstelling tot de vorige matchen begonnen we zeer slap aan de wedstrijd. En verdedigend (net hetgeen waar we het de vorige wedstrijden van moesten hebben) deden we het niet goed. En al snel keken we tegen een 0-5! achterstand aan. De ene goal gaven we al gemakkelijker weg als de andere. En hier en daar was het geluk ook niet helemaal aan onze zijde.

Met een gelukje komen we net voor de rust tot 1-5. De keeper van de tegenpartij hield de bal te lang vast volgens de scheidsrechter. En op de vrije trap ging de keeper dan ook nog eens achter zijn muur staan: 1-5 via Rejek.

 

Tijdens de rust hebben we de koppen bij mekaar gestoken. En dit was duidelijk te merken in de 2de helft. Plots kregen we een heel ander Hamini te zien. Nu zat het verdedigend wel goed in mekaar en aanvallend waren we ook een stuk scherper. En door veel druk naar voren te zetten kwamen we helemaal terug in de wedstrijd. We kwamen terug tot 4-5 via 1 X Roel, 1 X Tom en 1 X Rejek.

Op dat moment liepen we op een counter van de tegenpartij: 4-6. Dit was een moeilijk moment. De veer leek gebroken. Maar niets was minder waar. Op karakter scoorde we toch nog 2 keer: nog 1 X Roel en 1 X Tom. Jammer genoeg duurde de wedstrijd net niet lang genoeg...

0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5

1-5: Rejek

------------------------

2-5: Roel

3-5: Tom

4-5: Rejek

4-6

5-6: Roel

6-6: Tom

W 10 Hamini As - Futsal United Boxberg Genk 4 - 8 (1e prov)

 

De lijst met fitte spelers begint op te geraken. Nog steeds een aantal gekwetsten. Toch nog 7 man paraat. Na 2 minuten stond het reeds 0-1: een vrijstaande speler kon simpel binnentikken. Dan zijn er kansen voor Wimke, Steve en Robin, maar de keeper pakt prima. Ook Patje krijgt zijn werk. Wij nemen het spel stilaan in handen, maar paal (Robin) en lat (Yves) houden ons van de verdiende gelijkmaker. Die komt er even later toch via Yves. Dan moet Patje enkele keren redding brengen. Een technisch beter en sterker Boxberg kan, door balverlies van ns en een counter, tweemaal scoren. Net voor rust wordt het zelfs 1-4. Na rust tikt Boxberg ons uit met 2 vroege doelpunten. Vanaf dan kunnen we wat vrijer voetballen, maar 5 kansen worden niet benut. Steve kan dan milderen. Via strafschop scoort Bxberg de 2-7. Tom en Wimke scoren voor ons, terwijl Boxberg de 4-8 eindstand vastlegt. Wij missen nog een 10 m.

Sterke en technische ploeg, doet mee voor de titel.

0-1 (2')

1-1: Yves (Nick) (10') doelpunt 2300 uit de Haminigeschiedenis

1-2 (16'), 1-3 (18'), 1-4 (24')

----------------------------------

1-5 (26') , 1-6 (30')

2-6: Steve ('41')

2-7 (42')

3-7: Tom (43')

4-7: Wimke (Nick) (48')

4-8 (49')

W11 Limburgse Futsal Genk - Hamini As B 2 - 2 (3B)

 

We kwamen 0 - 1 voor via Rejek. Futsal Genk kon dan 2 keer scoren, maar Tommeke kon in de laatste minuten de verdiende gelijkmaker binnentrappen.

0-1: Rejek

----------------------

1-1, 2-1

2-2: Tom P.

W 10 Hamini As B - Barrier Gerdingen 3 - 3 (3B)

 

Tegen 6 bezoekers had er winst zeker ingezeten. De eerste helft ging het niet zoals het moest: 0-3 achter tegen een gewiekst Gerdingen via enkele rake counters. Net voor rust wordt het 1-3 via Tom. Na rust zijn we stukken beter. Roel scoort de 2-3 en Tom (we moeten toch een babysit gaan vinden) scoort de 3-3. De match was net te kort, anders had er nog meer ingezeten. Het hadden 3 punten kunnen (moeten) zijn.

0-1, 0-2, 0-3

1-3: Tom

--------------

2-3: Roel

3-3: Tom

W 9 Pinanti Opglabbeek - Hamini As B 2 - 5 (3B)

 

Sterke wedstrijd van onze jongens. Het eerste kwartier ging wat op en af zonder echt gevaar, al moest Jordy toch enkele keren gepast in de hoek duiken om een achterstand te voorkomen. Bij onze eerste echte kans op doel stond het 0-1. Voor we het wisten stond het al 1-1. Maar net voor rust was onze tweede kans goed voor 1-2. Na de rust werd een versnelling hoger gespeeld en via 2 mooie kansen scoorden we ook twee keer via Robin en Roel. Robin zette de 1-5 ook op het bord. Jordy moest zich, na tal van reddingen toch nog één keer gewonnen geven. Eindstand: 2-5

0-1: Tom

1-1

1-2: Robin

-----------------

1-3: Robin (Tom)

1-4: Roel (Robin)

1-5: Robin

2-5

W 9 Hamini As - 't Siebelke Hoeselt 4 - 4 (1e prov.)

 

Na een kans voor beide teams kon Hoeselt de score openen. Wij reageren onmiddellijk via Tom, na actie van Nick, en via Steve, na actie van Tom. Klaas krijgt een mooie kans en Hoeselt treft de paal. Patje moet eerst nog redding brengen, maar na balverlies staan de bordjes weer in evenwicht. Tom krijgt dan een dijk van een kans (inlegger), maar mist jammer genoeg. Na een schot van Steve, net naast, begint Hoeselt sterk te drukken. Na een bal in de kluts tegen de paal en enkele reddingen van Patje kunnen wij op voorsprong komen via Nick, na een afgeweerd schot van Steve. Ook Hoeselt mist dan voor een leeg doel, maar scoort even later toch, omdat we te gejaagd willen verdedigen. Het wordt zelfs 3-4 na een bal in de korte hoek na corner. Steve en Nick zorgen dan weer voor de gelijkmaker. De laatste kans van Klaas worden via de vingertoppen van de bezoekende doelman nog net naast geduwd. Vierde gelijkspel op rij thuis.

0-1 (5')

1-1: Tom (Nick) (6')

2-1: Steve (Tom) (8')

2-2 (13')

--------------------------

3-2: Nick (Steve) (36')

3-3 (43') , 3-4 (44')

4-4: Steve (Nick) (47')

W 8 Hamini As B - La Squadra Maasmechelen 0 - 6 (3B)

 

Tegen de tweede in de rangschikking zou het moeilijk worden. Toch waren wij de eerste helft sterker en kregen we meer doelkansen dan de bezoekers, maar kader en een uitstekende doelman hielden ons van verschillende doelpunten. De bezoekers hadden het moeilijk. La Squadra kwam dan op tegenaanval 0-1 voor en net voor rust 0-2 via vrijschop. Nadat de 0-3 in de tweede helft al vlug viel, was de veer een beetje gebroken. Eindstand 0-6

W7 Kaemelsheuvel Dilsen - Hamini As B 7 - 0 (3B)

 

Zonder keepers (ziek) en enkele afwezigen was het moeilijk om deze wedstrijd te winnen

W 8 Hamini As - FL Zutendaal B 2 - 2 (1e prov.)

 

Toch 7 man bij elkaar gekregen. Steve was er terug bij. Zutendaal startte erg furieus met mandekking en Patje moest al 2x redding brengen.( Het zou trouwens de wedstrijd van de keepers worden. ) Dan kregen wij kansen via Mart en Nick. Een bal van Steve werd nog van de lijn gehaald. Patje was dan weer in beeld met 2 superreddingen. Een bal van Mart wordt van de lijn gehaald. Op een schot van Jorn gaat de keeper snel plat. Dan kan Klaas, na een doorsteekpas van Steve, rustig en klaarkijkend binnen leggen. Vlak voor rust gaat Klaas door, wil de uitkomende keeper lobben, maar deze krijgt de bal, al dan niet moedwillig tegen de arm. Toch geen handspel (en geen bijhorende rode kaart). Het moment dat de wedstrijd kon kantelen. Jammer.

Na de rust krijgen we vrij snel een tegendoelpunt, ook alweer na een voorafgaande fout die niet gefloten werd. Een beetje de kluts kwijt, want Zutendaal treft nog de paal en kan enkele minuten later op voorsprong komen door een onoplettendheid in de verdediging. Wij beginnen te drukken en komen ook tot scoren via Jorn. Zowel Patje als de bezoekende doelman houden hun netten schoon. Vlak voor tijd toont de bezoekende keeper nog eens zijn klasse door Steve 2x van een doelpunt te houden. (De keeper die ...). Eindstand: 2-2 na een pittige en spannende wedstrijd.

Thuis nog niet verloren, maar wel derde gelijkspel op rij.

 

1-0: Klaas (Steve) (22')

___________________

1-1 (28') , 1-2 (32')

2-2: Jorn (Mart) (40')

W 6 Hamini As B - Cribo Dilsen 1 - 5 (3B)

 

Ook hier een aantal afzeggingen. De eerste 5 minuten waren goed voor 2 schoten van Robin (keeper) en 2 reddingen van Jordy. Daarna kwam Cribo op voorsprong via een puntertje. Jordy moet nog enkele malen redding brengen. Toch kan hij de 0-2 niet verhinderen. Cribo speelt de bal goed rond en wij hebben moeite in het organiseren. Toch krijgen we ook enkele kansjes via Rejek en Raf, maar het kanon is nog niet zuiver afgesteld. Soms willen we het ook te vlug doen en komen de passen niet uit. Net voor rust wordt het 0-3. Na de rust staat het dadelijk 0-4, slecht verdedigd, Gelukkig staat Jordy goed te keepen, en houdt hij verschillende ballen tegen. Een schot van Tim strandt op de keeper en in de tegenaanval scoort Cribo voor de vijfde keer. Cribo laat de teugels wat los, en wij blijven achter een eerreddend doelpunt jagen. Nadat Tim nog eens de vuisten van de keeper heeft getest, kan Jeroen op voorzet van Raf binnentikken. Een mooi schot van Rob gaat maar nipt naast. En Jordy behoedt onze in de laatste minuten voor een afgang.

Rust 0-3

1-5: Jeroen (Raf)

W 7 Boca's Borlo - Hamini As 6 - 1 (1e prov.)

 

Door de vele gekwetsten en afwezigen werd nieuwbakken speler Nick van Kessel al dadelijk in de arena geworpen. Dankzij depanneur Tom P. waren we met 6 man sterk.

De uitslag doet vermoeden dat we overklast zijn geweest, maar niets is minder waar. Tot driekwart wedstrijd waren we de evenknie, en kregen zelfs meer en betere kansen, maar pech bij de afwerking (lees 'sterke thuisdoelman) hield ons van de nodige doelpunten. Met slechts één reserve tegenover een volle bank bij de thuisploeg vielen we de laatste 10 minuten dan ook wat fysiek terug.

Klaas, al sterk bezig dit seizoen, zag zijn bal via de paal buitengaan. Een schot van Jorn ging voorlangs. De keeper moest plat op een schot van Tom. Dan breekt Borlo een keer uit, we dekken niet kort genoeg en het staat 1-0. De volgende 10 minuten zijn weer voor ons met schoten van Klaas, 3x Jorn, maar keeper en paal staan weer in de weg. Dan tweede kans Borlo en met wat geluk 2-0. Het bljft op en af gaan met nog een mooie actie van Nick, maar ook zijn schot gaat via keeper en paal in corner.

De tweede helft begint met een mooie een-twee Klaas, Jorn, Klaas maar de thuisdoelman lijkt onverslaanbaar. Toch komen we oververdiend op 2-1: hakje van Wimke en klaas tikt binnen. Patje moet dan 2x redding brengen. De vermoeidheid begint wat door te wegen, en de drang naar het gelijkstellende doelpunt breekt ons op: Borlo scoort 2x in 2 minuten. Wedstrijd gedaan, de resterende doelpunten zijn voor de statistieken.

1-0 (5'), 2-0 (14')

-----------------------

2-1: Klaas (Wimke) (29')

3-1 (36') , 4-1 (37') , 5-1 (46'), 6-1 (47')

Hopelijk kunnen we tegen volgende wedstrijd enkele spelers recupereren.

W 6 Hamini As - Zvc United Heers 4 - 4 (1e prov.)

 

De eerste 5 minuten had Hamini al kunnen (moeten) voor staan. Nick op de keeper en op de paal, Klaas nog eens nipt naast en Nick nog eens nipt naast na mooi uitgespeelde kansen. De leider in de reeks had voorlopig geen verhaal. Een schot van Klaas wordt met een voetreflex uit doel gehouden en een schot van Wimke wordt door het hoofd van Yves afgeweken, maar belandt weeral tegen de paal. Dan kan Nick toch scoren na een eerdere redding van de keeper op een schot van Yves. Verdiend 1-0. Nu is het de beurt aan Patje die driemaal op rij redding moet brengen. Een schot van Mart, gered door de keeper, is de laatste mooie kans. Voor de rest van de eerste helft gaat het voordurend heen en weer zonder echte kansen. Na de rust staat er niemand aan de tweede paal om een voorzet- schot van Nick binnen te duwen. Een pegel van Mart spat weer tegen de binnenkant paal terug het veld in. Een mooie kans om op 2-0 te komen. Dan wordt het plots 1-1. En even later te gemakkelijk 1-2. Het sportieve, voorafgaand aan dat doelpunt, werd even vergeten. Een beetje onder de indruk en twee minuten later staat het zelfs 1-4, na slecht uitverdedigen. Een pegel van Yves strandt op de vuisten van de keeper. Nog 7 minuten en Yves scoort. Blijkbaar zijn we weer vertrokken en 2 minuten later is Mart er vlugger bij om de 3-4 binnen te tikken. Heers weet het even niet meer, andere personen ook niet, en 1 minuut voor tijd schiet Mart de verdiende gelijkmaker binnen.

1-0: Nick (Yves) (7')

-------------------------

1-1 (33'); 1-2 (37'); 1-3 (38'); 1-4 (39')

2-4: Yves (Robin) (43')

3-4: Mart (45')

4-4: Mart (49')

Maandag Borlo, nog een zwaar kaliber. Met 4 gekwetsten mag het ophouden.

 

W 5 Hamini As - Chelsea As 4 - 4 (1e prov.)

 

Met 7, al dan niet fitte, spelers stonden we klaar voor de derby van ''stad''. Het werd een bitsige wedstrijd met stevige duels, soms op het randje en soms ook erover.

Het begin was voor Chelsea, dat ook al na enkele minuten via vrijschop op voorsprong kwam. Er zat veel tempo in de match en voortdurend werden de aanvallen aan beide zijden afgewisseld. Patje moest enkele keren gepast uitkomen tegen zijn veldmaten, met gevaar voor eigen en andermans leden, en ook de bezoekende doelman stond (zoals zo vaak) sterk te keepen. Halverwege de eerste helft mikt Mart de gelijkmaker in de verste hoek binnen. De bezoekende keeper kan daarna meteen knappe reflex Mart van de 2-1 houden. Een schot van Klaas gaat net voorlangs. Dan leveren wij achterin de bal simpel af in de voeten van Chelsea en zij nemen dit cadeau aan: 1-2. Kansen voor Mart, Klaas en Nick gaan er voor de rust niet meer in.

De tweede helft krijgt Mart een mooie kans, maar dan zijn wij 5 minuten totaal niet met ons hoofd bij de wedstrijd en kan Chelsea gemakkelijk uitlopen tot 1-4. Wedstrijd gedaan, zo lijkt het. Time-out, even bijsturen, tempo in de match, want Chelsea had veel van zijn krachten opgebruikt. Zeven minuten voor tijd: strafschop Nick en 2-4. Even later staan Klaas klaar om de voorzet van Yves binnen te duwen. Nog 3 minuten en Nick poeiert de gelijkmaker binnen: 4-4. Hartlijders worden al wat bleker, zeker als wij in die laatste minuten nog 2 keer de binnenkant van de paal raken, en een keeper tegenkomen die de rest nog pakt. Eindstand: 4-4.

0-1 (3')

1-1: Mart (Yves) (13')

1-2 ('18')

------------------------

1-3 (29'), 1-4 (34')

2-4: Nick (43')

3-4: Klaas (Yves) (45')

4-4: Nick (Mart) (47')

 

W 5 Racing Maasmechelen - Hamini As B 5 - 1 (3B)

 

Kristof Rejek scoorde de eerredeer op aangeven van Rob.

Beker van Limburg (ronde 2) : Hamini As - FC Sporting Genk 6 - 1

 

Het heeft 20 minuten geduurd vooraleer we konden scoren. Vanaf dan ging het vlot naar winst toe. Vooral Jorn was heel bedrijvig met enkele schoten op doel, maar een uitstekende keeper en de paal hielden hem van een doelpunt. Ook bij een mooie een-twee tussen Jorn en Klaas lag de keeper in de baan van de bal. Jorn kon dan de 1-0 scoren in twee tijden. Vlak daarna krulde Mart de bal in de benedenhoek binnen en miste hij ook nog een inlegger aan de tweede paal. Veel druk en snel spelen had de bezoekers op het einde van de eerste helft een beetje de adem afgesneden. De tweede helft waren er kansen voor Robin (keeper), Wimke (Keeper), Mart (keeper). Robin scoort de 3-0 en Klaas de 4-0. De 5-0 van Robin gaat via paal en keeper hobbelend binnen en Mart kan een verre bal van Klaas binnenduwen. Patje kan net niet de nul op het bord houden. Eindstand 6-1. Nu tegen reeksgenoot United Heers.

 

1-0 : Jorn (Nick) (21')

2-0: Mart (Robin) (22')

--------------------

3-0: Robin (Nick) (31')

4-0: Klaas (Jorn) (37')

5-0: Robin (Klaas) (39')

6-0: Mart (Klaas) (43')

6-1 (46')

W4 Il Mondo Paal - Hamini As 8 - 3 (1e prov.)

 

Vrijdagmatch en we hadden gelukkig toch 7 man bijeen gekregen (Dennie nog licht gekwetst en Robin de eerste keer erbij) tegen een ploeg waar we het altijd moeilijk hebben, zeker nu ze een ex-Champions League-speler hebben binnengehaald.

Het begon nochtans uitstekend voor ons: in de eerste minuut al 2 kansen, maar de keeper was alert. Dan ziet Nick Klaas vrij staan en die mag rustig binnen leggen. Twee minuten later staat het gelijk, als we de tegenstander te ver laten oprukken en schieten. Nick zorgt even later alweer voor een voorsprong met een ver schot in de hoek. Dan 'krijgt' Paal een strafschop, in een duel waarbij de speler van Paal wil trappen, maar tegen de sneller reagerende Klaas trapt (en zich pijn doet). Als wij thuisploeg waren, hadden we die waarschijnlijk ook gekregen. Patje is kansloos bij de strafschop: 2-2. Vanaf dan zijn we even de kluts kwijt. Patje brengt nog eerst redding, maar op 3 minuten krijgen we 3 goals te slikken. Dennie scoort dan mooi met het hoofd op een verre bal van Klaas. Een mooie actie van Nick wordt van de lijn gehaald. Klaas speelt zich mooi vrij, maar schiet te overhaast naast. Even later mikt Klaas nog eens op de paal. Voldoende kansen om gelijk te komen waren er dus nog. De tweede helft zijn wij vrijwel baas, maar krijgen geen echte kansen. Paal loert op de counter en kan drie keer gepast uitbreken. Eindstand: 8-3.

0-1: Klaas (Nick) (2')

1-1 (4')

1-2: Nick (7')

2-2 (8') ; 3-2 (10') ; 4-2 (11') ; 5-2 (13')

5-3: Dennie (Klaas) (20')

------------------------------

6-3 (37') ; 7-3 (39') ; 8-3 (41')

W4 Zvk Leut United - Hamini As B 0 - 5 (3B)

 

Hamini wint zonder te spelen wegens forfait van Leut (bij gebrek aan spelers).

W 3 Hamini As - Zvk Lenaerts Zutendaal 5 - 2 (1e Prov.)

 

Met Rejek van de tweede ploeg kwamen we toch nog aan 7 man.Tijdens de eerste 8 minuten kregen wij al een 8-tal kansen, maar de keeper of de doelgerichtheid hielden ons nog van een doelpunt. Ook Patje moest enkele keren in actie treden. Dan wordt de defensie van Zutendaal door Mart en Nick uit verband gespeeld en staat het 1-0. Schoten van Steve, Nick en Mart worden geweerd. Dan staat het plots 1-1. Mart kopt bij een volgende aanval op de paal. Dan stuurt Yves een verre pas naar de tweede paal en Klaas knikt binnen. Zutendaal mist dan een enorme kans (naast) en schoten van Yves en Mart worden gepakt.

De tweede helft is net bezig als Mart aan de tweede paal Yves bereikt en die schiet de 3-1 op het bord. Patje moet tweemaal met de voeten redden en een schot van Steve, na een rush, gaat via de keeper en de paal buiten. Nick krijgt 2 kansen, maar de keeper houdt hem met 2 prachtreflexen van een doelpunt. Het wordt 3-2 en dankzij een klasseredding van Patje net geen 3-3. We gaan wat meer druk zetten en Klaas onderschept de bal en kan binnentrappen. Even later schudt Nick nog een nummertje uit zijn schoenen en legt de bal in een leeg doel. Zutendaal treft nog eens de paal, maar de zege is binnen.

 

1-0: Mart (Nick)

1-1

2-1: Klaas (Yves)

-------------------------

3-1: Yves (Mart)

3-2

4-2: Klaas

5-2: Nick

W 3 Hamin As B - Amici Genk FC 5 - 4 (3B)

 

De eerste 10 minuten hadden wij licht voordeel en kregen we mooie kansen. Toch moest Jordy enkele keren met snel voetenwerk de tegenstander van hun doelpunt houden. Dan komen we 1-0 voor via een vrijschop van Manuel. er komen nog kansen aan beide zijden, maar de keepers staan goed te pakken.

Na de rust kan Manu met een mooie individuele actie in twee tijden met hoofd de 2-0 scoren. Vlak daarop mag Robin alleen op de keeper af en staat het 3-0. Jordy houdt met een prachtreflex, bijna een split, de bal voor de lijn bal weg. Toch wordt het even later 3-1. Na een mooie actie Roel-Robin- Roel wordt het en 4-1. Op tegenaanval wordt het snel 4-2. Na een

balonderschepping van een steeds bedrijvige Roel scoort deze in combinatie met Manu de 5-2. De laatste 8 minuten wordt het nog warm wanneer de bezoekende doelman gaat meevoetballen. Maar verder dan 5-4 komt Amici niet meer. De eerste (verdiende) punten zijn binnen.

1-0: Manu

---------------

2-0: Manu

3-0: Robin

3-1

4-1: Roel (Robin)

5-1: Roel (Manu)

5-2, 5-3, 5-4

 

W 2 Futsal Rekem - Hamini As B 7 - 2 (3B)

 

Via Rejek kwamen we nog 0-1 voor, maar dan was het allemaal Rekem wat de klok sloeg. Rejek maakt ook nog de eerredder.

W 2 Lfc Sealgroup Lommel - Hamini As 4 - 3 (1e prov.)

 

Een aantal afwezigen, dus werden Tom P. en Rejek opgeroepen.

Wij begonnen heel snedig aan de wedstrijd: een schot van Jorn op de paal en een schot van hem gestopt door de keeper. Een vrijschop van Steve was nog voor de keeper, maar een voorzet - schot van Jorn ging binnen. Een mooie kans voor Steve ging naast, een bal van Tom werd van de lijn gehaald en een schot van NIck was ook binnen het bereik van de keeper. Patje moest heel zelden ingrijpen. Vlak voor rust is Wimke goed gevolgd aan de tweede paal en staat het 0-2. Ook het begin van de tweede helft was voor ons met een kans voor Jorn (keeper) en een vluchtschot van Yves dat via de keeper naast ging. Veel kansen, weini goals. En dat gaat ons opbreken. Patje moet enkele keren gevat tussenkomen. Toch kan hij de 1-2 niet verhinderen. Lommel komt meer en meer in de match en wij weten het even niet meer. Ook verdedigend zijn wij niet meer geconcentreerd. Gevolg 4-2. Wimke kan nog milderen tot 4-3, ook de eindstand.

0-1: Jorn (8')

0-2: Wimke (Nick) (22')

------------------

1-2 (33'), 2-2 (37'), 3-2 (42') , 4-2 (48')

4-3: Wimke (Jorn) (48')

W 1 Hamini As B - Sporting Genk 3 - 5 (3B)

 

Door de blessure van Jordy waren we heel blij dat Brecht kwam depanneren. En hij deed dat met bravoure. Toch moest hij zich, na enkele reddingen, gewonnen geven als een tegenstander vrij op doel mag gaan. Een schot van Manuel wordt door de keeper gered. Daarna moet Brecht tot driemaal toe ingrijpen. Een schot van Raf gaat voorlangs en Rejek raakt in twee tijden ook niet voorbij de bezoekende doelman. Brecht brengt dan weer enkele keren redding en schoten van Roel en Tom stranden op de keeper. Tim krijgt net voor rust de beste kans, maar zijn schot gaat via de paal en de keeper uit het doel. Ruststand 0-1.

De tweede helft begint weeral met een schot van Tim op de paal. Na een prachtredding van Brecht gaat een schot van Roel via keeper en lat over. Na , weeral, reddingen van Brecht en een schot van Raf, kan Manuel met een hobbelballetje de gelijkmaker binnen trappen: 1-1. Wij krijgen nog kansen maar een snelle tegenaanval brengt de stand op 1-2. Hamini krijgt dan een penalty, die feilloos door Manuel wordt omgezet. Een vrijschop van Genk gaat loeihard binnen. Brecht krijgt rood voor handspel en Genk komt in overtal op 2-4. Roel kan nog tegenprikken maar het slot is voor Sporting Genk. Eindstand 3 - 5

0-1

--------------------------

1-1: Manuel)

1-2

2-2: Manuel (pen)

2-3

2-4

3-4: Roel (Tim)

3-5

W 1 Hamini As - ZVK Gelko Eisden Dorp B 4 - 0 (1e Pr.)

 

De eerste kansen waren voor ons via Yves en Nick. Na tien minuten moest ook Patje eens redding brengen. Na een kwartier wordt een doelpunt van te vroeg afgefloten. De kansen gaan heen en weer. Een schot van Tom gaat via de keeper over en Dennie mikt tweemaal op de paal. Vlak voor rust kan Nick dan toch de verdiende 1-0 op het bord zetten. Vlak na rust zet Nick nog een s een mooie actie op, maar zijn bal wordt op de lijn gered. Dan komt Eisden sterk opzetten en treffen ze twee keer de paal en nog een bal op de lat. Op een sneele tegenaanval van Mart brengt de doelman redding, de paal staat even later ook bij Nick in de weg. Na een redding van Patje met een daaropvolgende snelle uitworp omspeelt Nick de keeper en legt klaar voor Yves die binnenschiet. De keeper gaat nog eens goed plat op een schuiver van Nick. Eisden mist daarna een grote kans. In de laatste minuten speelt Eisden alles of niets. Nick (bal afgesnoept van de keeper) en Yves (schot vanop eigen helft) brengen de eindstand op 4-0.

Sterke wedstrijd van Hamini.

1-0: Nick (23')

-----------------------

2-0: Yves (Nick) (37')

3-0: Nick (48')

4-0: Yves (50')

Beker van België (ronde 1) : Hamini As - Zvk Komedianten Herzele 3 - 4

 

Na 2 jaar mochten we weer eens meedoen in de Beker van België, dit tegen een eersteprovincialer uit Oost-Vlaanderen. De tegenstander had al (te) veel informatie gevonden op onze site (moeten er misschien mee stoppen). Na een korte studieronde vond Klaas een gaatje en zijn schot ging laag in de hoek binnen. Herzele reageerde met een schot net naast en een snelle uitbraakpoging, maar Nick was tijdig terug. Ook Mart kon eens snel uitbreken, maar zijn schot ging voorlangs. Patje moest zich een eerste keer tonen na een kwartier. Een schot van Steve werd door de keeper gepakt en een tegenaanval van Herzele ging naast. Dan verliezen wij de bal in de verdediging (na een fout op Nick?) en het staat 1-1. Er komen nu meer kansen voor ons maar de keeper stopt voorlopig alles. Dan mag Nick een vrije trap nemen en via de palen gaat d bal binnen. Schoten van Nick, Klaas en Mart misten net dat tikkeltje om met een (verdiend) doelpuntje extra te gaan rusten. Na de rust zijn we er niet bij en door een fout in onze verdediging mag Herzele zomaar scoren. Herzele begint te drukken en Patje moet ons enkele keren recht houden. Da maken we weer een fout in verdediging en staat het 2-3. De fout wordt onmiddellijk rechtgezet na een mooie actie tussen Dennie en Klaas: 3-3. De wedstrijd loopt stilaan ten einde: wie scoort wint. We krijgen nog wat kansjes maar de afwerking ontbreekt. Wanneer iedereen denkt aan strafschoppen, kan Herzele uitbreken en de winnende treffer maken.

Jammer, wij hadden net zo goed kunnen verder gaan.

Maandag wacht Eisden Dorp in competitie.

1-0: Klaas (6')

1-1 (17')

2-1: Nick (22')

------------------------

2-2 (27')

2-3 (44')

3-3: Dennie (Klaas) ('5')

3-4 (50')

Beker van Limburg (ronde 1): Hamini as S - Heracles Alken S 5 - 6

 

Met een vernieuwde satelietploeg was dit de eerste wedstrijd van belang. Het liep niet goed in het begin (0-4 achter), maar toch kwamen we meer en meer in de wedstrijd. Uiteindelijk verloren we met 5-6.

Doelpunten: Rob (2), Roel (2) en Tom.

Waarschijnlijk gaan we toch een ronde verder. Maar door een fout bij de Bond (lees E-kickoff) is dit niet gebeurd.

Seizoen 2016 - 2017

W 24 Cribo Dilsen - Hamini As S 2 - 4 (3B)

 

Zolang we de uitspraak van de Bond over de klacht tegen een reeksgenoot niet wisten, moest er gewoon gewonnen worden. Geheel conform het reglement deden 2 spelers van de eerste ploeg mee (mede door het ontbreken van spelers door kwetsuren). Dilsen was er blijkbaar op gebrand om ons te beletten punten te pakken. Manuel opende de score en Nick deed dit voor de rust over. Dilsen kwam terug tot 1-2. Na de rust deed Nick waarvoor hij meekwam: hij scoorde de 1-3 en 1-4. Dilsen scoorde nog de 2-4. Ook onze satellietploeg is gered.

 

0-1: Manuel

0-2: Nick

1-2

-----------------

1-3: Nick

1-4: Nick

2-4

W 24 Substantia Veldwezelt - Hamini As 6 - 5 (1e prov.)

 

Ivo werd gespaard voor het veldvoetbal, Nick en Manuel gingen de satelietploeg uit de nood helpen. Dennie Achten maakte bij ons zijn debuut.

Veldwezelt kreeg al enkele kansen, dus we waren gewaarschuwd. Toch lieten we ons in de zak zetten bij de 1-0. Even later volgde een nog wat knullerige goal. Dennie kan dan, in twee tijden, tegenscoren. Enkel minuten later geven we Veldwezelt toch weer een doelpunt cadeau. Pas dan komen we wat in de match met mooie kansen voor Klaas en Dennie. Veldwezelt heeft minder kansen nodig want zij scoren simpel de 4-1. Net voor rust komen wij op 4-2 na een mooi uitgespeelde vrije trap tussen Jorn en Steve.

De tweede helft beginnen we heel sterk. Via acties van Klaas kan Hamini langs Wimke en Steve op gelijke hoogte komen. Veldwezelt komt dan 5-4 voor. Jorn krijgt een mooie kans, maar mikt op de keeper. Dan speelt de thuisdoelman zich met enkele spectaculaire saves in de kijker en houdt op zijn minst 3 gemaakte doelpunten tegen. Op tegenaanval kan Veldwezelt 6-4 uitlopen. Steve kan nog alleen doorgaan op doel en de 6-5 scoren, waarbij hij langs achter zonder boe of ba wordt onderuit getrapt. Meestal donkerrood, nu helemaal niks. Gelukkig was Steve net iets sneller dan zijn belager en kon hij recht blijven. Jammer dat de laatste minuut van de competitie zo moet eindigen.

1-0 (2'), 2-0 (3')

2-1: Dennie (14')

3-1 (16'), 4-1 (21')

4-2: Jorn (Steve) (24')

----------------------

4-3: Wimke (Klaas) (27')

4-4: Steve (Klaas) (30')

5-4 (37'), 6-4 (46')

6-5: Steve (48')

 

W 25 Hamini As S - Flipper Maasmechelen 6 - 2 (3B)

 

Na het mistasten van vorige week werd het moeilijk om tegen de leider iets te rapen. Met de heenwedstrijd in het achterhoofd (6-6) was er misschien toch wel iets te rapen. We zaten nog met een hoop gekwetsten. Maar we vonden nog 2 spelers in de voorraadkast om te depanneren: eentje van de eerste ploeg en eentje van bijna 50 jaar. Bij Flipperzat de bank goed gevuld.

Na enkele minuten zette Nick een actie op en Tom stond aan de tweede paal om binnen te tikken. Vlak daarna krijgt Nick nog een mooiere kans maar speelt de bal nog af. Flipper krijgt enkele kansjes, maar moet wachten tot het kwartier vooraleer ze kunnen scoren. Nadat Jordy nog eens moet redding brengen, stelt Nick orde op zaken en schiet de 2-1 binnen. Met nog twee superreddingen van Jordy gaan we rusten met een 2-1 stand. Na de rust kan Flipper scoren op een heel licht toegekende vrijschop. Flipper denkt ons nu te kunnen pakken, maar dan schudt Nick iets uit zijn kapotte sloffen (je had maar moeten komen kijken) en het stond 3-2. Het wordt zelfs 4-2 wanneer onze 'bompa' de bal hoog in doel schiet. Nog 7 minuten en Flipper gaat met vliegende keeper spelen. Onze verdediging, zelfs Jordy met zijn pijnlijke schouder, geeft geen krimp. Teun kan zelfs een bal onderscheppen en van ver met een lobbal de 5-2 scoren. Rejek wil dit ook van ver proberen, maar zijn schot gaat naast. Hij krijgt vlak voor tijd de bal van Nick op zijn bord geschoteld om het orgelpunt van de wedstrijd te plaatsen: 6-2 en wat een match! Waarom kan dit wel tegen topploegen en niet tegen andere ploegen?

1-0: Tom (Nick)

1-1

2-1: Nick (Teun)

-----------------

2-2

3-2: Nick

4-2: Stefan (Nick)

5-2: Teun

6-2: Rejek (Nick)

W 23 Hamini As - Da Carmelo Dilsen 7 - 8 (1e prov)

 

We waren gered, dus er zat geen druk meer op de ketel. Graag hadden we de laatste thuismatch met winst afgesloten, maar het zat niet mee. Na 13 minuten stond het 0-2 en waren we niet verder geraakt dan een schot van Jorn, onvakkundig door de speler - keeper uit doel gehouden. Dan worden we wakker en staat het op 2 minuten gelijk na doelpunten van Manu en Nick (solo). We krijgen dan ongelukkig een penalty tegen. Na schoten van Klaas en Steve gaan we met 2-3 rusten. Na de pauze moet Michiel eerst in actie komen. Bij een uitbraak van Nick is Wimke goed gevolgd en tikt de 3-3 binnen. Nick mist daarna een open kans, maar ook Dilsen mist kansen. Dan spelen Manuel en Jorn een spelletje tiktak en het staat 4-3. Voetbal kan toch simpel zijn. Steve krijgt de kans om de score uit te breiden, maar raakt de bal slecht. Dilsen scoort dan 2 keer in 2 minuten. Een schot van Steve wordt van de lijn gered. Dilsen scoort dan weer, ook na een mooi voorbeeld van simpel voetbal. Jorn schiet op de keeper, Nick treft de paal. Manuel staat op de juiste plaats en tikt de 5-6 binnen. Even later staat de paal in de weg. Toch scoort Manuel weer, 6-6. Nog 3 minuten en Dilsen scoort 2 keer. De treffer van Jorn valt te laat. Eindstand 7-8

 

0-1 (3'), 0-2 (13')

1-2: Manuel (Nick) (15')

2-2: Nick (16')

2-3 (22')

----------------------

3-3: Wimke (Nick) (28')

4-3: Manuel (Jorn) (31')

4-4 (34'), 4-5 (35'), 4-6 (38')

5-6: Manuel (Nick) (45')

6-6: Manuel (Nick) (47')

6-7 (48'), 6-8 (49')

7-8: Jorn (50')

 

W 24 Boca's Veldwezelt - Hamini As S 6 - 4 (3B)

 

De vorige match was tot een goed einde gebracht. Ook vandaag was het een beetje de match van de waarheid. De waarheid hebben we gezien! Jammerlijk de boot in. Misschien kan een mirakel ons nog redden.

Na 2 minuten stonden we al 2-0 achter, tweemaal niet alert in de verdediging.

Aan de rust stond het 3-0. De tweede helft zit er beterschap in en komen we terug tot 3-2. Boca's scoort dan 4-2. Toch komen wij nog terug tot 4-4. Een punt was ook al iets. Helaas, Boca's kan er nog twee in het mandje leggen. De ene week is blijkbaar de andere niet.

Scoorden voor Hamini: Teun, Sander U., Tom en Ronaldo of Messi.

 

1-0, 2-0, 3-0

----------------

3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4, 6-4

W 22 Spw Lanklaar - Hamini As 3 - 5 (1e prov.)

 

Winnen betekende de redding. Met nieuwe 'aanwinst' Jorn Luckermans ging het spel vaak sneller en hij wist ook het doel staan. In de eerste minuut al een snelle actie met Jorn en Nick die Ivo in de loop aanspeelde en het stond 0-1.

Nick kreeg kansen (zijnet en voorlangs). Dan stak Lanklaar zijn neus aan het venster met een drietal kansen. Na een schot van Klaas op de paal kan Manuel de terugkerende bal, met veel overzicht, in de verste hoek plaatsen: 0-2. Ivo schiet op de keeper, de thuisdoelman maakt een fout op steve (maar niet gefloten). Dan moet Klaas een bal van de lijn redden en toont Michiel zijn klasse nog eens met 2 superreddingen op een vrijschop. Wij verkwanselen nog wat kansen ('geduld' staat niet altijd in ons woordenboek) en Lanklaar komt terug op 1-2. Jorn kan vlak daarna in twee keren met een punterke de 1-3 ruststand binnen duwen.

Na de rust krijgen we weer dadelijk enkele mooie kansen: Jorn (voorlangs), Klaas en Jorn (afgeblokt), nog eens 2 kansen voor Klaas (keeper). Tussenin schudde Michiel nog eens enkele saves uit zijn mouwen. Lanklaar wordt gevaarlijker en treft ook nog eens de paal. Dan kan Ivo zich doorzetten en Steve staat aan de tweede paal klaar om de bal met buik, been en voet via de paal binnen te duwen. Vlak daarna krijgt hij nog 2 kansen maar de keeper zit er telkens tussen. Ook Jorn treft de paal. Dan scoort Lanklaar en beginnen wij plots minder secuur te voetballen. Als het dan 3-4 wordt, moet Michiel zijn troepen eens wakker schudden. Ivo verstuurt een pas door het midden en Jorn kan de bal in doel verlengen. Eindstand 3-5. Oef!

0-1: Ivo (Nick) ('1')

0-2: Manu (Klaas) (12')

1-2 (21')

1-3: Jorn (23')

--------------------

1-4: Steve (Ivo) (34')

2-4 (38'), 3-4 (43')

3-5 (Jorn (Ivo) (44')

W 23: Hamini As S - La Squadra Maasmechelen 4 - 1 (3B)

 

De weg naar de redding werd vanavond ingezet, maar we zijn er nog (lang) niet.

Rejek zette Nick na 5 minuten op weg naar de 1-0. Jordy, net op tijd hersteld van een zware blessure, verving Patje (geblesseerd) in doel en moest enkele keren gepast tussenkomen. Wij kregen weer veel kansen, maar paal en precisie bij het afwerken, hielden de stand op 1-0. Waar het aan de rust gespeeld had kunnen zijn, stond het nu plots 1-1.

Na de rsut zelfde spelbeeld: Rejek (op de keeper), Jonas (paal) hadden nog pech. Dan zette Nick een actie op en het stond 2-1. Een schot van Stijn was voor de keeper. Dan moest Jordy zijn kunnen tonen om verschillende kansen van La Squadra uit doel te houden. La Squadra stond intussen op 5 fouten en dat moesten (konden) we uitbuiten. Via 2 tien-meters kon Nick de (verdiende) zege veilig stellen. Met dezelfde inzet moet dat tegen Boca's zeker lukken. Dan kan er daarna gevierd worden!!

 

1-0: Nick (Rejek)

1-1

-------------------------

2-1: Nick

3-1: Nick

4-1: Nick

 

W 21 Hamini As - United Wellen 3 - 5 (1e Prov.)

 

Wellen, met 2 nationalers erbij, had ook nog punten nodig. De eerste minuten ging het spel heen en weer, zonder echte doelkansen. Dan gaat Ivo, die een dijk van een wedstrijd speelde en vaak onhoudbaar was, eventjes een actie opzetten om de 1-0 op het bord te zetten. We krijgen nog kansen via Nick (zijnet), Seve (te overhaast) en Robin (op de keeper). Michiel moet ook eens redding brengen. Na 20 minuten tijd voor een solo, denkt Ivo, en het staat 2-0. Een schot van Steve spat op de kruising uit elkaar. Michiel moet nog tweemaal redding brengen net voor rust. De tweede helft begint met een actie van Nick die op de lijn wordt gered. Michiel krijgt het drukker en moet meermaals redding brengen. De fysiek begint bij sommigen door te wegen, passes zijn minder nauwkeurig. Het wordt 2-1. Wellen treft dan de paal, ook Nick treft de paal.Tien minuten voor tijd scoort Wellen twee keer binnen de minuut: twee keer na slechte inspeellbal van ons. Nick brengt ons weer op gelijke hoogte. Vlak daarna kan Wellen weer scoren. In de slotminuut wordt het nog 3-5. Tegen volgende match nog een tandje bijsteken.

 

1-0: Ivo (6')

2-0: Ivo (20')

---------------------------

2-1 (32') , 2-2 (42') , 2-3 (42')

3-3: Nick (Ivo) (44')

3-4 (45'), (3-5 (48')

W 22 Racing Maasmechelen - Hamini As S 2 - 1 (3B)

 

Met Jordy in doel voor de gekwetste Patje en met 7 spelers hoopten we een puntje te rapen in Maasmechelen. Racing had de eerste kansen en kon de eerste helft beëindigen met een 2-0 voorsprong. Wij speelden goed mee, maar konden niet scoren. De tweede helft nemen wij meer en meer overwicht, maar tot driemaal toe verhindert het doelhout een doelpunt. Onze tegentreffer 3 minuten voor tijd valt echter te laat. Kop op, mannen. We hebben nog 4 wedstrijden om dit recht te zetten.

 

1-0, 2-0

----------

2-1: Rejek

W 20 FL. Zutendaal S - Hamini As 5 - 2 (1e Pr.)

 

Weer enkele afzeggingen. Michiel bracht al eens redding, maar kon de 1-0 na corner (te vrij) niet verhinderen. Even later werd een aanval van ons afgeblokt en op de counter werd het 2-0. Schoten van Klaas en Nick werden door de keeper onschadelijk gemaakt. Net voor rust kan Klaas Nick bedienen en het staat 2-1. In de tweede helft kan Nick alleen naar de keeper toe. Deze houdt met een reflex de bal uit doel en lanceert de tegenaanval waarbij het schot op doel tussen spelers en benen door in doel verdwijnt. Wij krijgen mooie kansen maar de thuisdoelman houdt alles tegen. Zutendaal scoort dan wel. Een schot van Rejek wordt voor de lijn weggewerkt. Nick trap een penalty binnen. Michiel, mee opgerukt, krijgt een kans. op tegenaanval kan Zutendaal nog in een leeg doel scoren.

 

1-0 (9') , 2-0 (11')

2-1: Nick (Klaas) (25')

-----------------------------

3-1 (26') , 4-1 (31')

4-2: Nick (45')

5-2 (50')

W 21 Hamini As S - Pinanti Opglabbeek 4 - 6 (3B)

 

Ook voor deze belangrijke wedstrijd was het zoeken om voldoende spelers op papier te krijgen.

Het begon heel goed voor ons en in een mum van tijd stonden we 2-0 voor, met zelfs grote mogelijkheden op meer doelpunten. Dan scoort Pinanti te gemakkelijk via een vrijstaande speler. Wij zetten dat weer terug recht met een doelpunt van Teun. En we krijgen nog kansen. Maar dan laten we het plots afweten. Vlak voor rust slikken we nog 2 doelpunten, vaak op dezelfde manier ingeleid. Na de rust loopt Pinanti uit tot 3-6, telkens een beetje op de counter. Bij de helft an hun goals veranderde de bal van richting. Ook wij krijgen kansen, maar de bezoekende keeper houdt alles tegen. Een slotoffensief levert ons nog een doelpunt op.

 

1-0: Sander (Nick)

2-0: Nick

2-1

3-1: Teun (Nick)

3-2, 3-3

-----------------------

3-4, 3-5, 3-6

4-6: Jonas M. (Nick)

W 19 Hamini As - Sealgroup Lommel 3 - 5 (1e Prov.)

 

5 spelers hadden om diverse redenen afgezegd voor een toch wel belangrijke wedstrijd. Na een aantal telefoontjes hadden we toch 7 man bij elkaar. Het begon al goed voor ons. Na enkele redding van Michiel ging Steve de lijn af en zijn voorzet werd door Nick binnengeduwd. Jonas redt even later een bal van de lijn maar mist even later ook een dot van een kans. Lommel komt langszij via een schot tegen de binnenkant van de paal. Een tikje opzij van Manuel naar Nick bij een vrije trap en het staat 2-1. Michiel moet meer en meer redding brengen en wordt nog tweemaal bijgestaan door de paal. Een kans van Nick wordt net voor de lijn weggewerkt. De tweede helft start schitterend: actie van Nick en 3-1. Jammer genoeg staat het 1 minuut later al 3-2 na balverlies. Lommel begint stilaan de overhand te nemen. Voorlopig staat Michiel en de paal nog in de weg. Tien minuten voor tijd wordt het toch 3-3. Michiel voorkomt met een klassereflex de 3-4. Nick knalt op de keeper, en Lommel treft de lat. In de laatste minuut scoort Lommel nog 2 keer.

Eindstand: 3-5.

1-0: Nick (Steve) (3')

1-1 (6')

2-1: Nick (Manuel) (7')

-----------------------------

3-1: Nick (26')

3-2 (27'), 3-3 (41'), 3-4 (49'), 3-5 (50')

W 20 Qutex Lanaken - Hamini As 4 - 2 (3B)

 

Een wedstrijd die moest gewonnen worden om wat meer ademruimte te krijgen. Maar dat zat er vandaag niet in. Het begon nochtans uitstekend: na 7 minuten was onze eerste kans een doelpunt via Rejek. Enkele minuten later schiet Rejek nog eens op de paal. Lanaken, dat tot dan in de greep zat van onze verdediging, kreeg even later toch hun doelpunt. Michiel moest al wat meer in actie komen. Een schot van Steve wordt door de keeper afgeweerd. Dan krijgen we, door een overtal van fouten, een 10 m tegen. Alhoewel, de scheids legde de bal op 7 m en vond het, ondanks protest, niet nodig om dit af te meten. Lanaken scoort 2-1.

Na de rust zijn we nergens: slechte inspeelpassen, onnodige fouten, alles mislukt. Tot overmaat hebben we na 7 minuten al 5 fouten achter onze naam staan. Michiel moet meerdere keren redding brengen. Lanaken komt op 3-1, maar even later kunnen wij toch de 3-2 scoren. We zetten nu meer druk en krijgen kansen, maar missen door slechte inspeelpassen en opstelling. Op tegenaanval kan Lanaken scoren in een leeg doel.

Match vergeten, nog 6 kansen om punten te pakken, te beginnen met vrijdag.

0-1: Rejek (Teun)

1-1, 2-1

---------------

3-1

3-2: Teun (Steve)

4-2

W 18 Renolim Alken - Hamini As 3 - 1 (1P)

 

Zonder Manuel, Michiel, Steve, Kurt (en Sander) moesten we hulp vragen bij de tweede ploeg en oudgedienden.

Tegen een stug spelend Alken moest Patje al in minuut 1 attent zijn. Na een kans voor Klaas (op de Keeper), was het weer Patje die redding moest brengen. Bij balverlies in onze aanval kon Alken makkelijk de score openen. Even later treffen zij de paal na een snelle aanval. Bij een tegenaanval van ons is de bal van Klaas net iets te scherp om Nick goed in stelling te brengen. Dan krijgt Wimke de kans om ons op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot gaat over. Patje moet dan weer eens reden en bij een balonderschepping van een jagende Ivo scoort hij de 1-1. Even later wordt een schot van Ivo wat onwennig door de keeper uit doel gehouden.

Na de rust krijgt Alken een dot van een kans, maar zij willen er een strikje rond doen en missen. Toch beginnen ze meer en meer te drukken. Patje en de paal moeten redding brengen. Dan krijgen wij twee mooie kansen om ook op voorsprong te komen viaRobin en Nick, maar de keeper zit er telkens tussen. Alken scoort dan 2 keer binnen 2 minuten. Nick treft vlak daarop de lat. Robin en Rejek schieten nog eens op de keeper. Patje laat niks of niemand meer door. Een bal van Robin wordt op de lijn gered. Op het einde wordt het nog wat bitsig omdat de scheids te lang wachtte met kaarten. Eindstand 3-1.

1-0 (6')

1-1: Ivo (11')

-------------------

2-1 (35'), 3-1 (36')

 

W 19 Hamini As S - Leut United 5 - 2 (3B)

 

Nog steeds enkele gekwetsten, dus wat gezocht op zolder, en we hadden weer volk genoeg. En zij waren nodig. Good 'old' Stefan verdedigde zoals altijd en Nick liet de anderen nog beter voetballen. Na 5 minuten stond het 1-1 na een doelpunt van Teun. Vlak voor rust maakte Jonas met een gekruist schot de 2-1. Patje kreeg weinig werk de eerste helft, de verdediging stond stevig op zijn poten. Vlak voor rust identieke fase voor Jonas maar nu zonder keeper. Iets te ver uitgeweken en voorlangs. De tweede helft mag ook Teun eens van kortbij op de paal schieten. Leut krijgt een vrije trap, die recht in de bovenhoek verdwijnt: 2-2. Er komen meer kansen langs beide kanten. Na mooi samenspel Nick - Sefan kan Rejek binnenduwen. Even later pakt Nick alle twijfels weg. Eindstand 5-2

1-0: Teun (Nick)

1-1

2-1: Jonas

___________

2-2

3-2: Rejek (Stefan)

4-2: Nick (Patje)

5-2: Nick

W 17 Hamini As - Florya Genk 2 - 7 (1e prov.)

 

We hebben de top 3 gehad en halen 0 op 9. Vandaag werd Ibo toch wel gemist. We speelden 40 minuten goed mee. Enkel de eerste 10 minuten van de tweede helft werden we overspeeld (en overklast).

Het begon nochtans goed: balletje van Nick naar Steve en 1-0. Een schot van Robin wordt door de keeper in corner geduwd. Dan lijden wij balverlies en staat het 1-1. We krijgen beiden nog kansen maar er wordt niet meer gescoord. Na de rust krijgt Florya de bal niet in een leeg doel (wel op de paal). Toch staan ze even later op 1-2. Maar bij onze eerste aanval staan de bordjes terug gelijk: snel uitgespeeld en de voorzet van Steve wordt door Robin binnengetikt. Minuutje later 2-3, minuutje later stiftertje van Nick over en langs de keeper maar tegen de lat. En dan krijgen we bnnen de 5 minuten nog 4 doelpunten binnen. Einde wedstrijd. Wij krijgen nog mooie kansen, maar het mocht niet meer baten.

1-0: Steve (Nick) (3')

1-1 (8')

________________

1-2 (27')

2-2: Robin (Steve) (28')

2-3 (29'), 2-4 (31'), 2-5 (32'), 2-6 (33'), 2-7 (36')

W 18 Hamini As S - Maasmechelen Turk 6 - 5 (3B)

 

Weer moesten we wat volk zoeken om een deftige ploeg bijeen te krijgen. Nick en Manuel zorgden voor de versterking.

Tegen een van de beter voetballende kopploegen uit de reeks zouden we wel zien waar het bootje zou stranden. Het werd een ware thriller, maar dankzij een beresterke prestatie van onze mannen, met Patje toch wel in de hoofdrol, werden wij de winnaars.

Nadat Patje al een redding uit zijn mouwen moest schudden, zette Nick een actie op. Kenneth was goed gevolgd aan de tweede paal en duwde binnen. Een minuut later dezelfde actie met dezelfde spelers en het stond 2-0. Patje hield dan weer even de netten schoon, goed gesteund door zijn jongens in de verdediging. Op het kwartier zet Rejek een aanval op, stuurt Sander in het straatje, en zijn voorzet wordt door Jonas aan de TWEEDE paal binnen geduwd. Schoten van Sander en Manuel worden door de keeper in corner geduwd. Maasmechelen scoort dan de 3-1, maar net voor rust stuurt Rejek een balletje binnendoor naar Nick en staat het 4-1. Vlak na rust kan Nick alleen naar de keeper toe, maar wordt langs achter zo fel gehinderd dat hij niet kan afwerken. een lobbal van Jonas is net niet hoog genoeg om de keeper te verschalken. Dan komt Maasmechelen gevaarlijker opzitten. Maasmechelen scoort 4-2. Patje brengt verschillende keren redding, de lat helpt ons ook een keertje. Tien minuten voor tijd scoort Nick, mooi vrijgespeeld door Sander, de 5-2. Voldoende?? Als Maasmechelen 2 minuten later de 5-3 scoort, ontstaat er wat paniek in onze rangen. We krijgen het niet meer allemaal belopen. Maasmechelen zet druk, maar Patje zit overal tussen. Nadat MM eerst nog eens op de paal schiet en daarna de 5-4 binnentrapt en 5 minuten voor het einde zelfs de 5-5 scoort, wordt het nog bibberen. Gelukkig maakt Sander 2 minuten voor het einde een uitbraak koelbloedig af. Eindstand 6-5.

1-0: Kenneth (Nick)

2-0: Kenneth (Nick)

3-0: Jonas (Sander)

3-1

4-1: Nick (Rejek)

----------------------------

4-2

5-2: Sander (Nick)

5-3, 5-4, 5-5

6-5: Sander

W 16 Hamini As - Boca's Borlo 3 - 6 (1e prov.)

 

Na 2 minuten stond het reeds 0-1. Een vrijschop van Nick werd door de keeper uit doel gewerkt. Dan enkele kansjes voor beide ploegen. Borlo schiet dan op de paal en Wimke kan net niet binnenduwen aan de tweede paal. Dan scoren we 2 keer in 2 minuten: eerst via Nick na mooi tiktakspel met Robin, en Wimke die zijn voorzet in doel zag verdwijnen. Een schot van Ivo werd even later door de keeper in corner gewerkt. We zitten in minuut 15 en hebben al 5 ((sommige domme) fouten gemaakt. En ja, Borlo mag net als vorig seizoen rustig scoren via twee 10 metertrappen. Op zulke momenten moeten wij toch iets beter nadenken. Manuel krijgt een mooie kans, maar Borlo scoort de 2-4. Een mooie actie van Nick wordt van de lijn gehaald.

Een vrijschop van Robin op de keeper luidt de tweede helft in. Dan moet Michiel enkele keren gepast tussenkomen om ons in de wedstrijd te houden. Ook hun keeper ligt enkele keren in de weg. Een vrijschop en een counter brengt Borlo op 2-6. Nick kan milderen via een 10 meter.

0-1 (2')

1-1: Nick (Robin) (12')

2-1: Wimke (13')

2-2 ( 17') (10 m) , 2-3 (19') (10 m), 2-4 (23')

___________________

2-5 (42'), 2-6 (45')

3-6: Nick (48') (10 m)

W 17 Hamini As S - Amici Genk FC 4 - 11 (3B)

 

We gingen ze terugpakken, was gezegd. Maar dan moet er toch wat veranderen. Nu 2 weken niks, dus tijd om eens te bezinnen en na te denken of we in derde willen blijven of niet.

Patje was vanavond weer eens een schietschijf. Toch hadden wij in het begin enkele mooie kansen: Jonas alleen voor de keeper en een vluchtschot van Tom dat via de keeper in corner ging. Dan kwam Amici op voorsprong na een corner (die er geen was). Jean kreeg twee kansen, Amici schoot op de paal. Dan een onverwacht schot en het was 0-2. Rejek milderde onmiddellijk tot 1-2. Patje moest daarna tot 3 keer een doelpunt verhinderen, maar moest zich tocg gewonnen geven. Tom, hij ging er nog voor, kon nog twee keer schieten, maar de keeper hield de ballen met meer geluk dan kunde uit doel. Vlak voor rust maakt Amici de klus wel af: ruststand 1-4.

Na 3 minuten in de tweede helft staat het 1-6 en is de veer helemaal gebroken. Wij kunnen nog scoren via Stijn en 2x Tom, maar voor de rest kon Amici naar hartelust uitbreken en Patje van alle kanten bestoken: eindstand 4-11.

Vlug vergeten en ons allemaal goed voorbereiden op de volgende wedstrijd. Tegen toppers kunnen we het blijkbaar wel.

0-1, 0-2

1-2: Rejek

1-3, 1-4

----------------------------

1-5, 1-6

2-6: Stijn (Rejek)

2-7

3-7: Tom

4-7: Tom (Rejek)

4-8, 4-9, 4-10, 4-11

W 15 Hamini As - Il Mondo Paal 3 - 5 (1e Prov.)

 

Nadat we 6 van de 7 laatste wedstrijden gewonnen hadden, hebben we nog eens kennisgemaakt met een nederlaag. De eerste helft waren wij vrijwel nergens en werden we bijwijlen overklast door een snedig en snel spelend Paal. Gelukkig had Michiel enkele prachtreflexen in huis en kon hij de schade beperken. Wat de vorige wedstrijd wel lukte, lukte deze keer niet.

De eerste 10 minuten ging het spel wat op en af met halve kansen voor ons en echte kansen voor Paal. Een 3 tegen 1 - situatie in ons voordeel levert niks op. Paal kan gemakkelijk op voorsprong komen wanneer een zacht getrapte bal toch door de muur in doel verdwijnt. Even later wordt van onze kant slecht ingespeeld en Paal is er als de kippen bij om af te werken. Voor onze eerste echte kans is het wachten tot op het kwartier wanneer een bal van Ivo van de lijn wordt gehaald. Wanneer Paal nog eens kan uitbreken met 3 tegen 1 staat het 0-3 en lijkt de match al gespeeld. Michiel moet dan nog 2 klassereddingen uit zijn mouwen schudden of het stond 0-5. Net voor rust kan Nick tegenscoren, misschien de goal die ons terug in de match brengt. Ruststand: 1-3.

De tweede helft gaat Nick langs het lijntje, zet voor, maar Steve krijgt de mooie kans aan de tweede paal niet in doel. In de daaropvolgende tegenactie doet Paal dit wel: 1 - 4. Paal krijgt verschillende kansen, maar Michiel houdt ons met 6 reddingen op rij nog enigszins in de match. Dan plots een actie van Klaas die Rejek aan de tweede paal bedient en het staat 2-4. Dan volgen er schoten van Nick en Ivo, maar de bezoekende keeper zit er telkens tussen. Toch scoren wij snel de 3-4 wanneer Nick de lijn doet en diens voorzet door Ivo wordt binnengeduwd. Paal begint nu zelfs te panikeren en staan plots op 5 fouten. Helaas scoren zij bij een balonderschepping als wij in de aanval zijn en missen we daarna nog een 10 meter. Jammer, de top 3 is weer even weg. Volgende twee wedstrijden zijn tegen de twee koplopers Borlo en Florya.

 

0-1 (9') , 0-2 (11') , 0-3 (18')

1-3: Nick (25')

----------------------------

1-4 (27')

2-4: Rejek (Klaas) (42')

3-4: Ivo (Nick) (44')

3-5 (49')

W 16: Bozzjeng Tr. Maasmechelen S - Hamini As S 1 - 1 (3B)

 

Met 6 waren we, een aantal spelers zelfs terug opgeroepen die al een tijdje niet meer gespeeld hadden. We kwamen 0-1 voor op 10 minuten van het einde via een wereldgoal van Jan - Willem. Helaas scoorde Bozzjeng 5 minuten voor tijd de gelijkmaker. We waren op dat moment op het einde van onze krachten. Dikke wedstrijd, prima inzet.

W 14 Lenaerts Zutendaal - Hamini As 6 - 7 (1e prov.)

 

Zeer spannende wedstrijd met doelpunten van Steve (3x), Manuel (2x), Nick en Klaas die zijn wederoptreden maakte.

Assists van Nick (2) en Michiel.

Doelpuntenverloop: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3 rust. Na de rust: 3-3, 3-4, 3-5 (penalty), 3-6, 3-7. De laatste 10 minuten scoort Lenaerts nog 3 keer en kunnen we nipt stand houden.

Maandag tegen de volgende ploeg uit de top van de rangschikking: Il Mondo Paal.

Beker van Limburg: ronde 5 (1/16de finales)

Hamini As - MFC Si Heusden - Zolder 4 - 6

 

We hebben met opgeheven hoofd het bekertornooi mogen verlaten tegen een tweede nationaler die pas in de slotminuten afstand kon nemen. Een stunt had er nochtans in gezeten.

Het duurde echter een tiental minuten eer onze match kon starten: zaal niet beschikbaar, ploegen die niet wilden stoppen, andere zaal klaarmaken, doelen zettenen de hele reutemeteut daarbij. Gelukkig konden we rekenen op het geduld van scheidsrechters en tegenstanders.

De wedstrijd kon niet mooier beginnen. Na 4 minuten schudt Nick een actie uit zijn voeten, keeper omspelen en 1-0. Een schot van Steve strandt op de keeper en Michiel moet een eerste keer redding brengen. Even hebben we geluk wanneer een schot van de bezoekers via de paal uit gaat. Dan mag Nick weer eens doorgaan en tegen zijn schot heeft de bezoekende doelman geen verhaal: 2-0. Steve schiet dan nog eens (te overhaast) naast. Michiel komt ook stilaan onder stoom en schudt een paar reddingen uit zijn mouwen. Sander wurmt zich dan tussen 3 spelers door, mag alleen op de keeper af, maar deze redt dit keer. Bij een volgende actie gaat Nick op snelheid langs het lijntje, bedient Sander aan de tweede paal en deze werkt koel af: 3-0! Dan krijgen we, na bal verlies, een doelpunt binnen: vermijdbaar maar geen paniek. We gaan rusten met 3-1. De eerste 6 minuten van de tweede helft begint Heusden meer druk te zetten. Michiel moet af en toe uitpakken met reddingen? Nick krijgt een kans maar is te overhaast. Dan scoort Heusden toch met een verrassend laag schot de 3-2. Michiel stopt daarna met enkele bliksemreflexen de gelijkmaker. Die komt er toch na corner en geharrewar kort voor onze goal waar een speler van kortbij kan binnentikken. We zijn even de kluts kwijt en een minuut later staat het 3-4. Nog 10 minuten: Heusden staat al op 5 fouten. Nick stuurt Ivo in het gaatje en zijn puntertje gaat binnen: 4-4. Nick krijgt nog een mooie kans, de keeper redt. De mooiste kans krijgt Sander 4 minuten voor tijd, maar de bezoekende keeper kan met een snelle voetreflex zijn bal uit doel houden. Dan krijgen we 2 minuten voor tijd een doelpunt tegen na balverlies. In een 'alles of niets' poging van ons kan Heusden nog eens scoren. Eindstand 4-6, we hebben niet moeten onderdoen. Met onze voltallige ploeg had er misschien meer ingezeten. Beloning: beker van België??

1-0: Nick (4')

2-0: Nick (7')

3-0: Sander (Nick) (17')

3-1 (20')

-----------------

3-2 (31'), 3-3 (39') , 3-4 (40')

4-4: Ivo (Nick) (42')

4-5 (49') , 4-6 (50')

W 15: Gonul Eisden Spor - Hamini As S 3 - 3 (3B)

 

Een gelijkspel tegen de koploper, dubbel en dik verdiend. Michiel pakt 2 minuten voor tijd nog rood.

Doelpunten: Tom, Jonas, own-doelpunt.

W 13 ZVK Eisden Dorp S - Hamini As 3 - 11 (1e prov.)

 

Voor de eerste wedstrijd van de terugronde konden we nog niet rekenen op onze 3 gekwetsten en ook Sander ontbrak. Gelukkig hebben we nog wat potentieel bij onze tweede ploeg zitten. Het begon al slecht voor ons: Michiel kon een eerste schot nog redden, maar was in de herneming geklopt. Op een schot van Ivo moest de keeper plat. Even later hon Ivo aan de tweede paal binnentikken. Nick deed datzelfde even later met een opwippertje: 1-2. Vijf minuten voor rust was Ivo weer de afwerker en na enkele reddingen van Michielm mocht Nick de ruststand vastleggen: 1-4.

Na de herneming kon Eisden dadelijk scoren. Steve en Nick (voor leeg doel) missen dan open kansen. Na een reding van Michiel breekt Steve uit en diens schot wordt door Manuel in doel gedevieerd. Eisden gaat dan met vliegende keeper spelen, maar krijgt zo op 5 minuten tijd 4 goals binnen: Kurt uit de draai, Steve na een 'zidanneke' van Tom, en Nick met een stiftertje en van ver. Hij mag ook nummer 10 scoren. Eisden scoort nog tegen. Ivo mag de kers op de taart zetten: mooi ingelopen op een intrap van Steve.

Klaar voor de bekermatch tegen Heusden - Zolder. Jammer genoeg mogen we hiervoor niemand van de tweede ploeg vragen. En onze gekwetsten zijn nog niet fit.

 

1-0 (3')

1-1: Ivo (Steve) (7')

1-2: Nick (10')

1-3: Ivo (Nick) (21')

1-4: Nick (Steve) (24')

----------------------

2-4 (26')

2-5: Manuel (Steve) (30')

2-6: Kurt (Steve) (35')

2-7: Steve (Nick) (38')

2-8: Nick (Tom) (39')

2-9: Nick (40')

2-10: Nick (41')

3-10 (42')

3-11: Ivo (Steve)( 43')

 

W 14 Hamini As S - BVB Borussia Maasmechelen 5 - 6 (3B)

 

Eerste wedstrijd na de winterstop. Onze studenten zitten in de blok dus moesten we hier en daar wat andere spelers optrommelen. Hamini, voorlaatste in de rangschikking, vocht als een leeuw, tegen de beste ploeg uit de heenronde, maar verloor onverdiend. Zeer jammer in een heel spannende wedstrijd.

Met Nick en Manuel erbij kregen we al dadelijk de eerste kans. Jonas was te verrast om de bal nog goed te raken. Dan moest Patje tot driemaal toe zijn doel zuiver houden. Het tempo lag vrij hoog en na goed opzitten van Nick kan hij op doel afgaan en koel afwerken. Patje pakt dan weer een bal en daarna zijn er kansen voor Nick (verrast), Sander (op keeper), Tom (op keeper). Bij een nieuwe balonderschepping van Nick wordt hij tot tweemaal foutief afgestopt, zonder scheidsrechterlijke reactie. Toch staat hij even later op de juiste plaats om een pas na een rush van Sander aan de tweede paal af te werken: 2-0. Vlak daarna krijgen we een mooi uitgespeelde kans niet in doel. Patje pakt nog enkele ballen en Nick schiet vlak voor rust een open kans naast. Op slag van rust (het duurde toch net iets te lang voor het rustsignaal) scoort Borussia de 2-1. Jammer.

Net na rust zijn we nog niet klaar of het staat 2-2. Sander vertrekt bij onze volgende aanval vanop eigen helft, kan nipt de sliding van de ver uitgekomen doelman ontwijken en scoort in een leeg doel. Even later een superactie van Nick en Sander duwt aan de tweede paal binnen: 4-2. Borussia scoort dan met een bal uit de kluts de 4-3. Jonas mist aan de overkant net het doel evenals Nick. Borussia mist ook enkele open kansen. Zij staan intussen al even op 5 fouten, door het feit dat ze Nick en Sander met alle mogelijke middelen moeten tegenhouden.

Borussia scoort dan de 4-4, hun beste speler die door zijn gestalte (te) makkelijk mag draaien en met de rug naar doel binnentrapt. De bezoekende keeper moet in twee tijden ingrijpen op een schot van Rejek. Op het schot van Nick is hij geklopt maar de bal gaat via de onderkant van de lat terug het veld in. Sander scoort daarna vanuit een scherpe hoek de 5-4. Nick schiet nu op de paal. Borussia krijgt ook kansen om het af te maken, maar ook zij missen hun open kansen. Dan wordt het toch 5-5. Tom schiet dan tegen onderkant lat. Borussia komt vlak voor tijd op voorsprong: 5-6. Nick mist dan in de laatste minuut zijn 10 metertrap. De scheids had al vroeger kunnen fluiten, maar ja. Borussia was zeer blij met de overwinning. Met dit spel gaan wij nog veel ploegen pijn doen. Hopelijk dan wel met puntengewin.

1-0: Nick (5')

2-0: Nick (Sander) (18')

2-1 (25')

--------------------------

2-2 (26')

3-2: Sander (27')

4-2: Sander (Nick) (30')

4-3 (33') , 4-4 (37')

5-4: Sander (42')

5-5 (46') , 5-6 (49')

 

W 13 La Squadra Maasmechelen - Hamini As S 7 - 1 (3B)

 

Een uitslag die doet vermoeden dat wij niks in de pap te brokken hadden. Het tegendeel is waar. La Squadra scoorde aan een hoog percentage, ondanks verschillende tussenkomsten van Patje. Maar wij kregen op zijn minst evenveel kansen, maar misten precisie. Robin zou ons nog komen versterken, maar moest naar spoed na een breuk in zijn hand tijdens de eerdere wedstrijd.

Na enkele minuten stond het 2-0. Maar dan begon Hamini kansen te scheppen: keeper en paal stonden enkele malen in de weg. We speelden goed voetbal en dat werd ook beloond met een doelpunt van Stijn na voorbereidend werk van Sander. Spijtig viel vlak voor rust de 3-1.

Na de rust stond Hamini een kwartier te drukken met tal van kansen. Maasmechelen kon soms tegenprikken, maar verdedigend stonden we goed. De laatste 10 minuten begon de fysiek hier en daar na te laten en kon Maasmechelen nog uitlopen tot een (overdreven) hoge score.

1-0, 2-0

2-1: Stijn (Sander U.)

3-1

------------------------

4-1, 5-1, 6-1, 7-1

W 12 United Wellen S - Hamini As 4 - 3 (1e prov.)

 

Zonder Wimke, Klaas en Kurt tegen een nieuwkomer in eerste provinciale. Het kon niet beter beginnen voor ons. Steve snoept een bal af in het midden en scoort na een halve minuut. Ook Michiel moet al eens tussenkomen. Dan scoort Wellen een goal zoals wij er in het verleden veel gemaakt hebben. Balletje achterom, niemand van ons die volgde en 1-1, zij het met de nodige dosis geluk. Michiel moet dan weer eens redden. een schot van Sander wordt door de thuiskeeper onschadelijk gemaakt. Na balverlies bij ons kan Wellen alleen op doel af en het staat 2-1. Nick en Manuel krijgen daarna een kans maar de keeper redt. Michiel moet zich dan weer gewonnen geven wanneer een Wellense speler ongedekt mag binnen trappen. Ruststand 3-1. We waren te slap de eerste helft.

De tweede helft mogen we ons gelukkig prijzen dat de Wellense spits, tweemaal vrije kans voor doel, te veel klungelde. Sander schiet daarna op de paal en Nick nipt naast. Wanneer Wellen met een klutsgoal, een afgeweerde bal die net naast de paal in doel rolt, wordt het moeilijk. Nick treft de lat, de thuiskeeper schudt 2 fenomenale reddingen uit zijn mouwen. Michiel houdt ons nog recht. Wellen voelt de zege en begint wat potiger te spelen. Gelukkig kunnen de onzen hoog genoeg springen, want er waren af en toe houthakkers bij. Robin laat zich dan een beetje vangen en krijgt zijn tweede geel. Met een man minder scoren wij toch de 4-2 en even later zelfs de 4-3. Wellen begint overal tijd te rekken. Wij krijgen nog verschillende kansen voor de gelijkmaker, maar missen koelbloedigheid en overzicht. Minpunt: Robin zal enkele weken uit zijn met een breukje in zijn hand.

0-1: Steve (1')

1-1 (6'), 2-1 (11'), 3-1 (18')

-------------------------

4-1 (29')

4-2: Nick (40')

4-3: Steve (Nick) (45')

W 11 Da Carmelo Dilsen - Hamini As 0 - 6 (1e prov.)

 

Aanwezig : Robin, Ivo, Nick, Manuel, Michiel, Kurt en Sander

Hamini speelt tegen een zeer technische ploeg die de eerste helft misschien wel de betere kansen kregen.

Het was echter Michiel die daar een stokje voor stak. Hij speelde net als de ganse ploeg een zeer sterke wedstrijd.

Het was pas in de 16 de minuut dat Nick kan scoren op een vrije trap en in dezelfde minuut scoren we via een snelle en knappe tegenaanval via Ivo. Hij werd mooi aangespeeld door Sander.

De tweede helft was van de kant van Hamini zelfs nog beter.

We spelen vanuit een sterke organisatie en zeer geconcentreerd. Sander 0-3 via een persoonlijk nummertje.

Ivo 0-4 na een super assist van Manuel. En in de laatste 3 minuten nog eens Ivo en Sander op vrije trap.

Goeie wedstrijd en beetje meer zekerheid.

 

0-1: Nick

0-2: Ivo (Sander)

--------------------

0-3: Sander

0-4: Ivo (Manuel)

0-5: Ivo

0-6: Sander

 

W 12 Flipper Maasmechelen - Hamini As S 6 - 6 (3B)

 

In de voorlaatste match van de heenronde kreeg Hamini met Flipper Maasmechelen (3e in de stand) een lastige verplaatsing voor de boeg. Op zoek naar 3e match zonder nederlaag. Hamini moest de match direct ondergaan en dit zal eigenlijk heel de match zo blijven. Maar een stevig blok en veel gretigheid op het plein zorgde ervoor dat Flipper weinig kansen bijeen voetbalde in het begin van de match. Hamini counterde vlijmscherp en dit resulteerde in de 0-1 van Jonas. Paar minuten later haalde Stijn aka Pino zijn trucendoos boven. Na een waanzinnige solo waarbij 2 verdedigers compleet belachelijk gemaakt werden, knalde Pino de bal als kers op de taart in de verste kruising. 0-2 en de goal van het jaar! Flipper scoorde echter direct tegen. Op het kwartier maakt Jonas 1-3, maar weer wordt direct tegengescoord. 2-3 bij de rust. Flipper bleef ook in de tweede helft ons constant op eigen helft terug drukken, maar met het nodige geluk en een paar indrukwekkende saves van good old Patje hielden we onze voorsprong. Bij goed drukzetten op de keeper werd de bal tegen zijn scheenlap getrapt. De lelijkste goal van het jaar ligt ook al vast, maar wel een heel belangrijke. Wederom maakt de spits van Flipper een knappe goal, ook al kon deze afgefloten worden voor aanvallende fout. Tom maakte op de counter 3-5. Nog 10 minuten op de klok. Dit leek het moment voor de temperamentvolle spelers én bank én fans om bij elke fase moord en brand te schreeuwen. Helaas liet de scheids zich hierdoor beïnvloeden. Na een zwanenduik waar Cristiano Ronaldo zelfs jaloers op zou zijn, legt de man in het zwart de bal op de stip. 4-5. Opeens vliegen de ballen wel binnen bij Flipper en lijken we de zege uit handen te geven in de laatste minuten. 5-5 en later ook 6-5 met nog 5 minuten. Met de moed der wanhoop probeert Hamini nog een laatste keer. 20 seconden voor Jonas tikt Jonas de 6-6 binnen. Een deugddoend punt tegen een heel sterke tegenstander. Dikke pluim voor een Hamini die vocht tot de laatste seconden  . Geluk dwing je af, zeggen ze dan. We hebben het al anders gekend dit seizoen ook.

12’ 0-1 Jonas (Tom)

15’ 0-2 Stijn

16’ 1-2

20’ 1-3 Rejek (Tom)

21’ 2-3

___

32’ 2-4 Jean 

33’ 3-4

40’ 3-5 Tom

41’, 43’, 45’ 4-5, 5-5, 6-5

50’ Jonas (Tom)

W 10 Hamini As - FL Zutendaal S 11 - 8 (1e prov.)

 

Zonder Klaas, Wimke en Kurt maar blij dat Sander ons kwam helpen (en hoe?) De wedstrijd tegen de leiders kon niet idealer van start gaan. Het eerste schot van Steve werd nog gered, maar de tweede kans was al raak: een klaarkijkende Nick bediende Robin aan de tweede paal en het stond 1-0. Een kans voor Nick werd dan door de keeper gered, maar bij de volgende aanval legde Nick (weeral klaarkijkend) de bal panklaar voor Steve en het stond 2-0. Een minuut later stond het 3-0, bal onderschept en simpel afgewerkt door Nick. Dan mocht Sander opkomen, even een actie en 4-0. We wilden verder blijven scoren, maar door onze drang kon Zutendaal tweemaal profiteren om terug te komen. Net voor rust stuurde Manuel Ivo in het straatje en het stond 5-2. Op slag van rust kon Zutendaal nog tegenscoren.

Na de rust terug 5 dolle minuten: een tegenaanval opgezet door Nick en met een hakje afgewerkt door Sander. Even later een ren van Nick, breed naar Robin en 7-3. Sander werkt even later beheerst af na balonderschepping. ook Zutendaal scoort weer. Dan is het weer onze beurt met drie op een rij. Ivo, Nick (na een hakje van Robin) en Steve (na een verre bal van Manuel) brachten ons op 11-4. Punten (zo goed als binnen), iets relaxter aan het spelen, en dat gaf Zutendaal de kans om nog 4 keer te scoren in de laatste 6 minuten. Eindstand 11 - 8. Gewonnen met veel snelle acties en veel afgewerkte kansen.

1-0: Robin (Nick) (2')

2-0: Steve (Nick) (7')

3-0: Nick (9')

4-0: Sander U. (15')

4-1 (15'), 4-2 (17')

5-2: Ivo (Manuel) (22')

5-3 (24')

--------------------------------

6-3: Sander (Nick) (27')

7-3: Robin (Nick) (30')

8-3: Sander (31')

8-4

9-4: Ivo (Robin) (33')

10-4: Nick (Robin) (36')

11-4: Steve (Manuel) (40')

11-5 (44'), 11-6 (47'), 11-7 (48'), 11-8 (49')

W 11 Hamini As S - Racing Maasmechelen 8 - 4 (3B)

 

Tegen een technisch vaardige ploeg uit de bovenste helft: het zou normaal niet veel opleveren. Misschien dacht Racing dit ook (en hebben ze ons onderschat). De 6-1 aan de rust sprak echter boekdelen. Met af en toe goals na snelle uitbraken maakten we dit keer de kansen wel af. De tweede helft ging Racing met 5 veldspelers spelen. We kwamen redelijk onder druk te staan en kwamen er moeilijk uit. Dit resulteerde in 2 doelpunten voor Racing na 10 minuten spelen in de tweede helft. Achteraan was het telkens lopen naar de vrije speler en Patje probeerde zo veel mogelijk zijn doel zuiver te houden. Maar zo aanvallen kan counters uitlokken en Stijn kon hiervan profiteren: 7-3. Als even later Sander vanop eigen helft de bal in een leeg doel stuurt, is het over en uit voor Racing. Eindstand 8-4. Volgende week bevestigen tegen een andere topploeg, Flipper MM.

1-0: Tom (Stijn)

2-0: Sander (Tom)

3-0: Tom (Stijn)

3-1

4-1: Sandfer (Rejek)

5-1: Sander (Jonas)

6-1: Stijn (Rejek)

-----------------------

6-2, 6-3

7-3: Stijn

8-3: Sander

8-4

W 10 Pinanti Opglabbeek - Hamini As S 1 - 1 (3B)

 

Zeer degelijke wedstrijd van de onzen met veel kansen heen en weer en een terechte uitslag.

1-0

1-1: Teun

W 9 Bozzjeng Tr. Maasmechelen S - Hamini As S 6 - 5 (3B)

Na 5 minuten stond het 4-0. We waren archislecht tot dan. Nadien kwamen we iets beter in de match en ging het via 5-2 naar 6-5.

Doelpunten: Tom (2x), Rejek, Stijn, Teun

W9 Sealgroup Lommel - Hamini As 7 - 4 (1e prov.) (0 - 5 na klacht)

Beter was : Hakan Bayraktar - Hamini As 7-4. Lommel had slechts 3 punten, dankzij een forfaitwinst. Maar ze hebben wat spelers bijgehaald en dat hebben we gemerkt. Wij hadden een geschorste, een gekwetste en eentje die belet was, maar toch nog voldoende volk. Bayraktar dus, 40 jaar, begonnen bij Lommel SK, tot 3 jaar geleden spelende in de Turkse eerste nationale, met als uitschieter Champions League wedstrijden met Fenerbahce. Hij liet ons lopen en zijn medemaats scoren. Toch waren wij de eerste helft zeker niet slechter dan hen. Maar de (vele)kansen die we kregen werden vaak te overhaast de nek omgewrongen. De eerste 5 minuten hadden wij met Tom een kans, terwijl Lommel al 5 keer voor doel was geweest maar het niet afmaakte. Dan komen we op voorsprong via het duo Robin - Nick. Even kijken van Robin tot Nick aankomt en in de loop geven en afwerken. Lommel kent de weg nu ook want even later staat het 1-1. Terug een actie Robin - Nick en het staat 1-2. Tom krijgt dan 2x de kans om te scoren, Michiel redt tussendoor, en ook Kurt krijgt de kans om te scoren. Michiel moet nog enkele keren redding brengen, maar Lommel komt toch (simpel) op 2-2. Met een schot van Steve en een kans van Kurt, alleen voor de keeper en een penaltygoal van Steve (fout op Nick) lijken we met een voorsprong de rust in te gaan. Maar Lommel scoort dadelijk tegen. In de laatste minuut krijgen we een 10 m maar Nick mist. Ruststand 3-3. Na de rust waren wij nog een 5-tal minuten gevaarlijk, maar we misten te veel kansen. Lommel bracht de bordjes op 4-3 met een schot dat via de paal binnen ging. Michiel kon tweemaal redding brengen en Steve bracht ons terug op 4-4. Maar de laatste 6 minuten was er een Champions League - speler die alles naar zijn hand zette en nog 3 doelpunten op een presenteerblaadje aanbood aan zijn medemaats. Onze wissel met vliegende keeper han vanavond geen succes.

0-1: Nick (Robin) (6')

1-1 (8')

1-2: Nick (Robin) (9')

2-2 (18')

2-3: Steve (Nick) (22')

3-3 (23') (24' Nick mist 10m)

------------------------------------

4-3 (37')

4-4: Steve (Kurt) (43')

5-4 (44'), 6-4 (45'), 7-4 (49')

Deze uitslag werd 0-5 na klacht tegen het opstellen van (nog) niet-aangesloten spelers.

W 8: Hamini As - Lenaerts Zutendaal 7 - 5 '1e Prov.)

 

Na 1 minuut hadden we reeds 2 kansen gekregen waar van eentje op de paal (Wimke). Ook Zutendaal hreeg een open kans maar Patje bracht redding. Na 5 minuten hadden we al op zijn minst 1 goal moeten hebben. Die kwam er even later, voor Zutendaal. Wij komen weer langszij wanneer een vrijschop van Kurt via paal, rug van de keeper, andere paal, terug in het veld komt en door Nick wordt binnen getrapt. Een minuut later moet Patje in de voeten gaan, maar iets te hevig: strafschop en 1-2. Kansen van Nick, Manuel en Steve gaan er daarna niet in. Vlak voor rust kan Steve dan toch een aflegger van Kurt binnen schieten.

Na de rust krijgt Nick de eerste kans, maar de keeper redt. Op een tegenaanval van Zutendaal volgen sommige van de onzen niet en het staat simpelweg 2-3. Dan worden twee kansen van ons op de doellijn gered. tot overmaat van ramp wordt het 2-4. En dan worden we eindelijk wakker. Steve schiet de voorzet van Robin binnen. Nick bedient Robin en het staat 4-4. Een minuut verder: lange bal van Nick, door Robin uit de lucht geplukt en met de andere voet beheerst binnen gewerkt. Volgende minuut: Nick vertrekt van achter en legt hem voor in het mandje. Dat waren 5 zinderende minuten. Even paniek wanneer we te laat reageren in verdediging en het 6-5 wordt. We vangen nog wat kaarten en gelukkig kan Steve in de laatste minuut de eindstand op het bord schieten: 7-5.

0-1 (7')

1-1: Nick (Kurt) (11')

1-2 (14')

2-2: Steve (Kurt)

-----------------------

2-3 (26')

2-4 (35')

3-4: Steve (Robin) (37')

4-4: Robin (Nick) (38')

5-4: Robin (Nick) (41')

6-4: Nick (Patje) (42')

6-5 (46')

7-5: Steve (Ivo) (50')

 

Bekerwedstrijd ronde 3: Hamini As - Renolim Alken 4 - 4 (str. 3 - 2)

 

Net als vorige week in competitieverband was het ook deze keer weer een zeer genietbare wedstrijd met bij wijlen mooi voetbal aan beide kanten. Na een kans voor Nick (keeper) en een redding in de voeten van Michiel Was de volgende actie van ons een doelpunt. Robin speelde Steve mooi vrij en diens voorzet werd door Ivo binnengeduwd. Michiel moest daarna nog eens in de voeten, maar moest zich enkele minuten later toch gewonnen geven. Daarna krijgt Alken een dijk van een kans: alleen voor doel wordt de bal tegen de lat getrapt. Net voor rust lanceert Robin van achteruit weer een mooie aanval: in 3 tijden wordt Manuel bereikt die laag en beheerst in de hoek binnenlegt. Even later een mooie kans voor Robin die ook kon passen, maar zelf probeerde. De keeper kon redden. Ruststand 2-1. Na de rust waren wij even niet bij en in 2 minuten tijd stond het 2-3. Maar we hadden nog tijd om dit te herstelle. Een schot van Steve werd van de lijn gehaald, maar bij de volgende aanval bereikte Robin Ivo die kon binnentikken. Vlak daarna komt Alken terug voor na balverlies bij ons. We krijgen dan een 10 meter, maar de bal van Manuel wordt uit doel gehouden. Drie minuten voor tijd mooie een-twee Manuel - Nick en diens voorzet wordt door Ivo weer binnengeduwd: 4-4 en strafschoppen. Na 3 strafschoppen hebben beide keepers er eentje gepakt. Dan missen we weer beiden. Michiel pakt er dan weer eentje en onze voorzitter maakt het keurig af: 3-2 na strafschoppen en weer een ronde verder. Tegenstander wordt derdenationaler Xtreme Borgloon.

 

1-0: Ivo (Steve) (7')

1-1 (12')

2-1: Manuel (Rejek) (23')

-------------------------

2-2 (26'), 2-3 (27')

3-3: Ivo (Robin) (32')

3-4 (33')

4-4: Ivo (Manuel) (48')

 

 

W 8 Hamini As S - Qutex Lanaken 6 - 8 (3B)

 

Degradatieduel, maar toch een pittige en spannende wedstrijd. De eerste kansen waren voor Hamini, maar we misten nog de juiste richting. In minuut 8 krijgt Jonas een open kans, zet de keeper op het verkkerde been, maar plaats zijn bal dan tegen de paal. Daarna krijgt Lanaken tot 5 keer toe de kans om te scoren, maar Patje houdt zijn doel zuiver. Na een kwartier neemt Stijn de bal in een tijd uit de draai op zijn 'slof' en schiet gekruist binnen. Na een redding van Patje krijgen wij een kans en Sander U. plaatst de bal beheerst aan de tweede paal binnen: 2-0. Jammer dat net daarna Lanaken ook scoort: ruststand 2-1.

De tweede helft is amper bezig of het staat 2-2, te gemakkelijk laten scoren. Rejek brengt ons terug op voorsprong nadat hij de bal van Sander mooi in zijn loop krijgt. Patje redt weer en wij krijgen kansen via Sander en jonas. Dan gaat het op 2 minuten van 3-2 naar 3-4. Jan- Willem scoort onmiddellijk de gelijkmaker. Vijf minuten later komt Rejek op, soleert door de verdediging en schiet met zijn slechte voet binnen: 5-4. Nog 8 minuten. Toch willen wij meer en dat breekt ons zuur op: te gemakkelijk balverlies, niet tijdig terug en Lanaken scoort 2 keer binnen 2 minuten: 5-6. Weer komen wij terug via Jonas in samenspel met Sander. En weer laten wij ons daarna te gemakkelijk 'in de zeik zetten' en scoort Lanaken nog 2 keer. Dankzij hun supersnelle spits die zijn eerste wedstrijd speelde. Eindstand 6-8. De overwinning had er ingezeten.

 

1-0: Stijn (Rejek)

2-0: Sander

2-1

-----------------------

2-2

3-2: Rejek (Sander)

3-3, 3-4

4-4: Jan-Willem (Sander)

5-4: Rejek

5-5, 5-6

6-6: Jonas (Sander)

6-7, 6-8

W 7 Hamini As - Renolim Alken 5 - 6 (1e prov)

 

Spannende en zeer genietbare partij, spijtig dat we verloren hebben.

De promovendus legde een hoog tempo op, bewoog veel en tikte de bal vrij aardig rond. Toch was de eerste kans voor Nick maar zijn schot kwam van de binnenkant van de paal terug het veld in. Een nieuwe uitbraak van Klaas die Nick wegstuurt en die net voor de uitkomende keeper breed legt waar Stevbe gevolgd is om binnen te duwen. Een droomstart die na 2 minuten al tenietgedaan is. Twee keer verdedigen wij niet stevig en kort genoeg op hun sterkste speler en tweemaal zijn we geklopt. Wij krijgen een paar halve kansjes, maar even later is het weer dezelfde speler die ons een hak zet: 1-3. Een schot van Nick wordt door de keeper onschadelijk gemaakt. Even later kan hij voorzetten en Wimke staat aan de tweede paal om de bal binnen te duwen. Nick krijgt weer een kans maar de keeper heeft een reflex in huis. Toch doet hij het net voor rust van ver, op assist van Klaas. Ruststand 3 - 3.

Na de rust zijn we blijkbaar nog niet met de zaak bezig. Michiel moet eerst nog redding brengen, maar Alken kan weer via dezelfde speler scoren. Klaas kan alleen op doel maar de keeper redt. Met een mooie actie van Ivo bereikt deze Robin, maar tot 2 keer toe kan de keeper zich voor het schot gooien. Een schot van Nick gaat via de keeper en de paal naast. Dan worden wij simpel uitgespeeld en staat het 3-5. We krijgen hoop wanneer een bezoekende speler wordt uitgesloten, maar kunnen niet profiteren van ons overtal en kunnen weinig kansen scheppen. Tot overmaat van ramp kan de bezoekende keeper van ver scoren: 3-6. Met de moed der wanhoop gooien we alles in de aanval. Klaas brengt ons terug tot 4-6. De foutenlast bij Alken is hoog maar onze 10-meter, omgezet door Nick, komt te laat. Eindstand 5-6.

We weten wat we volgende week moeten doen.

 

1-0: Steve (Nick) (3')

1-1 (4') , 1-2 (5'), 1-3 (10')

2-3: Wimke (Nick) (19')

3-3: Nick (Klaas) (24')

--------------------------------

3-4 (27'), 3-5 (36') , 3-6 (47')

4-6: Klaas (Wimke) (48')

5-6: Nick (50')

 

 

W 7 Leut United - Hamini As S 6 - 2 (3B)

 

De eerste kans voor Leut was al meteen raak. Maar wij komen even later al terug op gelijke hoogte. Leut trapt af en scoort al dadelijk opnieuw. Dan krijgen we een vermijdbaar doelpunt binnen. We krijgen voldoende kansen, maar werken slecht af, vaak te overhaast. Vooor de rust houdt Patje ons met enkele reddingen nog recht. Na de rust zijn wij niet goed bezig. We laten onze tegenstander te gemakkelijk lopen, de 'fighting spirit' is weg. Leut komt 4-1 voor. Kenneth brengt ons weer terug korterbij met een simpel uitgevoerde aanval, maar daarna laten we het afweten. Wedstrijd om gauw te vergeten.

Doelpunten: K. Rejek (1-1)

Kenneth (4-2)

W 6 Zvk Florya Genk - Hamini As 3 - 3 (1e Prov.)

 

Zonder Klaas (gesch.) en Kurt (gekwetst en papa in spe) en met Tom P. als depanneur trokken we naar leider en revelatie van het seizoensbegin Florya Genk. Coach Leike was er wegens familiale redenen ook niet en gaf zijn taak over aan de voorzitter.

De eerste 5 minuten lieten we het balletje achter gewoon rondgaan zonder overbodige risico's te nemen. Ook Florya durfde niet echt aanvallen. Na 7 minuten moest Michiel een eerste keer in de voeten duiken. Even later zet Robin zich door, vindt Tom Peeters en bij zijn tweede balcontact scoort hij tussen de benen van de keeper door. Even later wordt een schot van Robin in corner geduwd. Voor de rest tikken wij achteraan het balletje goed rond omdat Florya niet echt wil of durft aanvallen. Michiel moet dan weer eens tussenkomen op een gevaarlijk schot. Florya combineert vlug en snedig maar hun laatste bal (schot) is vaak onnauwkeurig. Dan gaat Nick nog eens op wandel en tegen zijn schot kan de keeper alleen maar kijken: 0-2. Dan is er even paniek. Ondanks dat het een vrij sportieve wedstrijd is, wordt er toch soms op het randje gespeeld. Bij zo een stevig duel, raakt de schouder van Manuel uit de kom. Rechttrekken lukt niet en er zit niks anders op dan naar de spoed te rijden. Een verdediger minder, zien wat dat wordt. Vlak voor rust stuurt Steve een verre bal naar ivo wiens kopbal(!!) via keeper en lat in corner gaat.

De tweede helft krijgen wij de eerste kans, maar onze aanval wordt onderbroken en op de tegenaanval kan Florya scoren. Jammer dat het zo vlug gebeurt. Dan krijgt een speler van Florya rood (natrappen). Wij tikken het balletje goed rond, maar profiteren echter niet van onze meerderheid. Dan komt Florya langszij met een schot waarbij het zicht van Michiel belemmerd werd. Een minuut later wordt het zelfs 3-2. Tom schiet daarna binnenkant paal (of was het achteraan tegen het ijzer?). Florya komt intussen op 5 fouten. Drie minuten voor tijd krijgt Tom het balletje van Nick achterom en scoort de 3-3. Wij krijgen dan nog de beste kansen, maar 2 reflexen van de thuiskeeper op schoten van Nick brengen redding. Een zesde fout kwam er ook niet meer. Verdiend resultaat, met het 'koppeke' gespeeld en karakter getoond.

 

0-1: Tom P. (Robin) (9')

0-2: Nick (Manu) (14')

---------------------------------

1-2 (28') , 2-2 (42'), 3-2 (44')

3-3: Tom P. (Nick) (48')

W 6 Hamini As S - Boca's Veldwezelt 4 - 7 (3B)

 

Wedstrijd tegen een stijgersploeg.

Na 4 minuten gaven we geen rugdekking en stond het 0-1. Dit werd onmiddellijk rechtgezet door Teun die een afgeweerd schot van Jonas kon binnenduwen. Een vrijschop van Rejek wordt door de keeper gered. Even later krijgen we weer te gemakkelijk een doelpunt binnen. Na ee redding van Patje kunnen we snel uitbreken via Jonas en Rejek kan afwerken. We krijgen nog enkele kansen via Teun en Jonas maar de bal gaat er niet in. Daarna is het vet van de soep. Binnen twee minuten worden we 2 keer simpel uitgespeeld en gaan we rusten met 2-4.

Na de rust zelfde spelbeeld: Veldwezelt mist onbegrijpelijk voor een lege goal, maar zet dit even later recht (2-5). Een schot van Raf wordt gered en Didi kan ons terug in de wetdstrijd brengen met zijn eerste doelpunt. Op tegenaanvallen scoort Veldwezelt nog 2 keer. Didi kan nog een mooi uitgespeelde kans verzilveren met een doelpunt. er moet nog wat geschaafd worden.

 

0-1

1-1: Teun (Jonas)

1-2

2-2: Rejek (Jonas)

2-3, 2-4

--------------------------------

2-5

3-5: Didi

3-6, 3-7

4-7: Didi (Raf)

W 5 Hamini As - Spw Lanklaar 6 - 5 (1e Prov.)

 

Onze eerste (verdiende) overwinning.

Kurt was gekwetst. De eerste kansen waren voor ons met schoten van Klaas, Steve en Ivo. Lanklaar stak dan zijn neus aan het venster en het stond 0-1. Dan krijgen wij weer kansen, zelfs met 3 tegen 1, maar het lukt niet. Een schot van Klaas wordt door de keeper geweerd, schoten van Nick, tot tweemaal toe, worden door de keeper, met meer geluk dan kunde, via de paal uit doel gehouden. Ook schoten van Ivo en Robin gaan er niet in. Dan krijgt Robin de bal, en vanaf de middellijn knalt hij in de hoek binnen. Even later een mooie actie Klaas - robin en Ivo kan binnen leggen. Een minuutje later kan Klaas via Steve met een moie schijnbeweging de 3-1 binnenduwen. Vlak voor rust kan Lanklaar met drie spelers uitbreken naar ons doel, maar zij missen.

Vlak na rust even en domper wanneer Nick een voorzet in eigen doel doet verdwijnen. Hij zet dat even later terug recht door een aanval te onderscheppen en op snelheid naar doel op te rukken om de 4-2 binnen te trappen. Weer even later spelen Nick een Robin een mooie aanval uit en Robin scoort de 5-2, vlak daarna gevolgd door een nieuw doelpunt van Nick, na een balonderschepping. De eerste zege lijkt binnen. We laten de wedstrijd even wat losser, en staan 10 minuten voor het einde met 5 fouten. Het wordt wat bitsiger. Michiel moet nu plots vaker in actie komen. Na een waarschuwing van Lanklaar op de lat, krijgen zij 3 minuten voor het einde een 10meter. Die gaat binnen. Lanklaar zet druk en wij brengen onszelf in de problemen. Onrustig spelen en slecht uitverdedigen brengt Lanklaar nog terug tot 6-5, maar de verdiende overwinning is er.

 

0-1 (2')

1-1: Robin (17')

2-1: Ivo (Robin) (20')

3-1: Klaas (Steve) (21')

-------------------------------

3-2 (26')

4-2: Nick (28')

5-2: Robin (31')

6-2: Nick (32')

6-3 (48'), 6-4 (49'), 6-5 (50')

W 5 Maasmechelen Turk - Hamini As S 6 - 4 (3B)

 

Leuke match tegen een goede ploeg , met 1 super speler, Arslan Tayfun.

Na 30 sec moet Patje al een wereld save doen om de 1-0 te voorkomen.

Geleidelijk aan komen we in de wedstrijd en Jonas knalt op de lat.

Geen erg want 2 minuten later scoort hij toch op assist van Raf.

Zelfde minuut 1-1 en nog eens paal van MM.Raf komt nog eens alleen voor de doelman maar helaas.

In de 14de minuut ontbindt Rejek zijn duivels en gaat ervan door en scoort de 1-2.

Dan hebben we een heel sterke Patje nodig en wat geluk om stand te houden.

Helaas kunnen we het niet houden tot aan de rust, want zij scoren 2x op 2 minuten door toedoen van Mijnheer Arslan.

De tweede helft beginnen we sterk. eerst Raf net niet en dan onder druk van ons een owngoal 3-3.

Ondanks meerdere kansen van ons loopt MM uit tot 6-3 maar dat was niet het juiste beeld vd match.

Arslan was voor sommigen te sterk. Enkel onze voorzitter kon hem regelmatig remonteren.

In min 48 scoort Kenneth de 6-4 en even later is de match gedaan.

Jammer, maar helaas geen punten na een leuke pot voetbal.

 

0-1: Jonas

1-1

1-2: Rejek

2-2 , 3-2

-----------------------

3-3: owngoal

4-3 , 5-3 , 6-3

6-4: Kenneth

 

W 4 Boca's Borlo - Hamini As 8 - 2 (1e Prov)

 

Wedstrijd om vlug te vergeten. We hadden een complete off-day. Na 7 minuten stond het 3-0. Nick kon even later milderen tot 3-1 en de hoop wat aanwakkeren, maar tevergeefs. Borlo deed wat wij wisten dat ze deden, snel uitbreken, en toch konden we hen niet stoppen. Aan de rust was het 5-1. Na de rust zelfde spelbeeld: we kregen wat meer kansen, Nick kon wat voor gevaar zorgen, maar Borlo scoorde. Manuel kon nog tegenscoren. Een 10-metertrap zorgde voor de eindscore.

1-0 (4') , 2-0 (6') , 3-0 (8')

3-1: Nick (10')

4-1 (22') , 5-1 (24')

_________________________

6-1 (27') , 7-1 (37')

7-2: Manuel (43')

8-2 (45')

 

Bekerwedstrijd (beker van Limburg) ronde 2: Hamini As - LFC Sealgroup Lommel S 10 - 2

 

Weeral een aantal afzeggingen (kwetsuren) tegen een van de Lommelse satelietploegen. Altijd oppassen, want er zijn verschillende eersteprovincialers uitgeschakeld door derdeprovincialers. Het begon met een schot van Steve dat, nogal onorthodox, uit doel werd gehouden door de bezoekende keeper. Bij de corner van Wim trapt Kurt in één tijd binnen. Even later wordt het 2-0 via Manuel na druk van Steve. Rejek scoortt de 3-0 en Steve scoort twee keer in twee minuten na telkens mooi voorbereidend werk van Robin. Lommel scoort dan tegen. Het ging te gemakkelijk en we aren wat minder geconcentreerd. Wimke duwt net voor rust en afgeweerd schot van Rejek op de lijn binnen. Na de rust scoren we nog enkele mooi uitgespeelde doelpunten via Robin, Rejek en Wimke. Lommel kan de laatste goal scoren en mist nog een penalty, veroorzaakt en gepakt door Michiel.

1-0: Kurt (Wimke) (1')

2-0: Manuel (Steve) (6')

3-0: Rejek (Steve) (9')

4-0: Steve (Robin) (11')

5-0: Stev (Robin) (12')

5-1 (13')

6-1: Wimke (Rejek) (14')

-----------------------------------------

7-1: Robin (Manuel) (27')

8-1: Rejek) (32')

9-1: Wimke (Robin) (33')

10-1: Rejek (38')

10-2 (39')

 

W 4 Amici Genk - Hamini As S 8 - 3 (3B)

 

Wedstrijd om gauw te vergeten. Aan de rust was het 5-0.

Doelpunten: Stijn, Jonas (Rejek), Rejek.

W 3 Il Mondo Paal - Hamini As (3 - 1 (1e prov.)

 

Slechts 6 spelers kregen we bijeen. En dat blijft misschien nog even duren. Maar goed, Nick kreeg de eerste kans en het was bijna een doelpunt. Even later , mooie driehoek Klaas, Kurt, Nick waarbij Nick nog verrast werd door de pas van Kurt, die zelf ook had kunnen schieten. Nu ging de bal nipt naast. Een minuut later stond de keeper weeral in de weg op een schot van Nick. En dan een koude douche: Paal krijgt niet echt een uitgespeelde kans, maar door wat onvoldoende alertheid van ons, kan Paal scoren. Daarna mooie een-twee Manuel, Klaas, Manuel, maar keeper redt. Michiel moet plat gaan op een schot van Paal. Vijf minuten voor rust speelt Klaas de bal in op Kurt die vanuit de draai scoort. Balverlies door weer wat onoplettendheid kost ons een tweede tegendoelpunt.

De tweede helft is enkele minuten oud of nieuw balverlies ligt aan de basis van de 3-1. De partij wordt wat bitsiger. Nick wordt op weg naar doel langs achter getorpedeerd, maar de scheisrechter vindt dit niet eens geel waard! Even later krijgt Klaas dan wel geel voor een foutje (zoals er een massa gebeuren), maar hij krijgt wel geel. Klaas treft nog de paal en Michiel moet nog eens plat voor een laag schot. We verliezen, maar het zat niet mee omwille van meerdere factoren.

Volgende week bekermatch: tijd voor de echte start.

1-0 (12')

1-1: Kurt (Klaas) (19')

2-1 (21')

-------------------------------

3-1 (28')

W3 Hamini As S - Gonul Eisden Spor 6 - 4 (3B)

 

Eerste overwinning voor Hamini. Ze hebben er voor moeten vechten. De eerste helft kregen we kansen, maar morsten er te veel mee. Gonul Spor maakte hun kansen wel af, ook al omdat wij niet echt super geconcentreerd aan het verdedigen waren. Jonas bracht ons 1-0 voor, na een hakje van Raf. Tien minuten later stond het 1-2. Patje moest nog af en toe alert zijn op de uitbraken van Gonul Spor. Nadat wij enkele kansen gemist hadden, kon Gonul Spor net voor rust de 1-3 binnen prikken.

Na de rust kreeg Jonas twee kansen, maar twee keer zat de bezoekende keeper er tussen. Even later kan Jonas, die onderweg nog een tik langs achter kreeg, de 2-3 binnen trappen. Bij balverlies na een uitbal kan Raf doorgaan en de 3-3 binnenduwen. Gonul is hierdoor een beetje uit hun doen en zijn meer met de scheids bezig dan met het spel. Gevolg: Jonas , Teun (in het kruis) en Stijn zetten de 6-3 op het bord. Ondertussen is de beste speler van Gonul van het plein gestuurd. Gonul krijgt nog kansen met een schot op de paal. Ze scoren de 6-4. Wij krijgen nog een 10 meter, maar Tom trapt op de keeper.

 

1-0: Jonas (Raf)

1-1, 1-2, 1-3

-----------------------

2-3: Jonas

3-3: Raf

4-3: Jonas (Tom)

5-3: Teun

6-3: Stijn

6-4

W 2: Hamini As - ZVK Eisden Dorp S 2 - 2 (1e prov.)

 

Na 2 minuten schudde Nick een actie een zijn schoenen en stond het 1-0. Na mooi driehoeksspel gaat een schot van Kurt via de keeper in corner. Een schot van Manuel wordt naast geduwd. Dan wordt het 1-1, waarbij de tegenspeler iets te vrij mag intikken. Een schot van Nick gaat nipt naast en een schot van Robin gaat via de ene paal naar de andere paal, maar niet in doel. Doelpogingen van Nick, Robin en Manuel worden door de keeper onschadelijk gemaakt. Dan volgt minuut 24, net voor rust, en het staat 1-2, na een snelle tegenprik.

Na de rust gaan wij verder met aanvallen: Nick (keeper), Manuel (naast de kruising). Michiel komt gepast uit in de voeten van de tegenstander. Even later kan Nick vanuit een scherpe hoek gelijkmaken. Daarna kan het alle kanten uit: wij krijgen (veel) kansen, ook Michiel moet enkele malen tussenkomen. Eisden treft nog eens de paal. Michiel moet 2 keer na mekaar zijn kunnen tonen en ook de bezoekende keeper moet tweemaal ingrijpen om Ivo van een treffer te houden. Eindstand 2-2.

Het had er in gezeten.

1-0: Nick (2')

1-1 (7'), 1-2 (24')

-----------------------------------

2-2: Nick (28')

W2 BVB Borussia Maasmechelen - Hamini As S 3-1 ((3B)

 

Als Patje geen schitterende eerste helft had gepakt, konden we dan al naar huis gaan. Zeer snedige thuisploeg, altijd enkele stappen vlugger. We hadden de handen vol met deze ploeg. Na 13 minuten stonden we slechts 1-0 achter, maar hadden wel al 5 fouten. Dan scoorde Rejek uit het niets de 1-1, na een hakje van Raf. De volgende aanval was het al 2-1. Daarna kreeg Borussia nog 3 tienmeters waarvan er eentje werd benut: ruststand 3-1.

De tweede helft begonnen wij veel steviger. We kregen verschillende mooie kansen. Handspel, niet gefloten, had ons terug in de wedstrijd kunnen brengen. Maar ondertussen pakte Patje wel alles wat op hem af kwam. We waren zeker de evenknie maar tot scoren kwamen wij niet meer.

1-0

1-1: Rejek (Raf)

2-1

3-1

W 2 Jww Meulenberg - Hamini As 0 - 5 FF (1e prov.)

De uitslag wordt niet opgenomen. Meulenberg geeft voor de rest van het seizoen algemeen forfait.

W1 Hamini As S - Cribo Dilsen 0 - 2 (3B)

 

Na 5 minuten al 0-1. Schot van Tom vanuit scherpe hoek, maar keeper redt. Grote kans voor P. maar hij mist. Toch wordt het 0-2 na 9 minuten.Dan zijn er verschillende kansen voor Cribo, maar Michiel (5x), paal(2x) en missers houden, de stand op 0-2. Vlak voor rust krijgen wij nog kansen via Stijn en Rejek.

De eerste kans na de rust is voor Teun: nipt naast. Kansen voor Tom (op keeper), Jonas (gekraakt schot). Weer enkele reddingen van Michiel. Kansen voor Tom, Raf en Rejek, maar naast of op de keeper. Een bal van Jonas wordt uit doel gezweefd en op een schot van Tom heeft de keeper een prachtreflex in huis. even later doet hij dit nog eens over op schoten van Tom en Rejek. Eindstand: 0-2

W 1 Hamini As - Subs. Veldwezelt 2 - 4 (1e prov.)

 

De eerste kans was voor Veldwezelt met een schot naast doel. Na 5 minuten zet Ivo zich door langs de lijn en zijn voorzet wordt door Klaas aan de tweede paal binnengetikt. Nadat Patje een schot van kortbij onschadelijk had gemaakt, kreeg Nick, na een solo, een mooie kans maar de bezoekende goalie redde. Veldwezelt mist dan enkele (grote) kansen. Wimke krijgt de kans op 2-0 maar geeft de bal nog aan Kurt die op de keeper schiet.Dan volgen kansen van beide ploegen met reddingen van beide keepers. Net voor rust treft Nick de paal. En wat de voorbije seizoenen vaak gebeurde net voor rust, gebeurde nu ook. Een speler van Veldwezelt stond moederziel alleen aan de tweede paal ( we waren hiervan op de hoogte) en kon simpel binnentikken. Rust 1-1.

De tweede helft was even bezig en Veldwezelt scoorde uit het niets. Kansen voor Klaas en Manuel (op de paal) hadden geen succes. Patje moest alert blijven op tegenaanvallen. Dan schudde Nick een actie uit zijn schoenen en stond het 2-2. Maar bij de volgende tegenaanval stond het al 2-3. Vlak voor tijd werd het op de counter (en een lege goal) nog 2-4.

1-0 Klaas (Ivo) (4')

1-1 (25')

---------------

1-2 (30')

2-2: Nick (38')

2-3 (39')

2-4 (47')

Beker van Limburg (ronde 1) : Hamini As S - La Baracca Maasmùechelen 0 - 4

 

De uitslag doet vermoeden dat wij een hapklare brok waren, maar dat was niet zo. Tegen een ploeg die technisch de betere was, kregen wij de eerste kans: mooie actie van Jonas P. maar zijn schot gaat via keeper en paal buiten. Patje moet even later ook zijn kunnen tonen. Van onze kant krijgen Raf en Teun een kans, maar de keeper pakt. Nadat Patje een schot van La Baracca uit zijn doel had gehouden, was hij even later toch geklopt. Spijtig genoeg krijgen we een minuutje later een lullige goal binnen. Tom, op dekeeper, Rejek voorlangs en Tom nog eens binnenkant paal konden net niet scoren.

In de tweede helft werd het al snel 0-3? Schoten van Tom en Rejek werden gepakt, en 10 minuten voor tijd werd het 0-4. Rejek, op de keeper, en Teun, nog eens op de paal, en Jonas op de keeper konden het verdiende doelpunt niet binnen schieten. Goede wedstrijd van de onzen.

Seizoen 2015 - 2016

W 24 Hamini As S - Chelsea As 0 - 3 (3B)

 

Chelsea kon kampioen spelen als het won. En de tegenstanders moeten niet denken dat ze de overwinning cadeau kregen. Als ze zouden winnen, was dat verdiend. Maar Chelsea kwam er in het eerste kwartier weinig aan te pas. De Haminiboys en vooral de Meylaerts - brothers liepen alsof hun leven er van af hing. Wij kwamen verschillende keren, na mooie en snel uitgespeelde acties enkele keren vrij voor hun keeper. Die pakte echter alles wat maar enigszins bij hem in de buurt kwam. Gelukkig voor Chelsea. Dan komt Chelsea op voorsprong, wanneer een onnodige fout van ons een vrije trap oplevert die wordt binnengevlamd. Hiertegen had Patje geen verhaal. Stefan en Jonas komen dan nog eens alleen voor de keeper, maar wisten blijkbaar op voorhand al dat die geen bal zou doorlaten. Vlak voor rust moet Teun een bal net voor de doellijn uit de voeten halen.

Na de rust volgen onze slechtste 5 minuten (de enige), want na een schot op de paal scoort Chelsea 2 keer. Eerst met een (onverwacht) schot en even later via een (vrij goedkope) strafschop. Patje en de paal moeten nadien nog eens redding brengen. Wij willen dat verdiende doelpunt scoren, maar de keeper wil niet meewerken en houdt ballen van Stijn (2x) en Sander U. uit zijn doel. Chelsea heeft er voor moeten knokken, maar ze hebben het verdiend. Toc nog een kampioen in As. Volgend jaar is in elke reeks een ploeg van As te bewonderen.

0-1 (15')

-----------

0-2 (28'), 0-3 (30')

W 26 Hamini As - Boca's Borlo 1 - 4 (1e prov.)

 

Tegen de tweede in de eindstand gingen we toch nog eens proberen om er het beste van te maken en nog eens punten te pakken. Er werd vrij afwachtend gespeeld, want na 8 minuten was nog geen enkele vermeldenswaardige kans geweest. Dan scoort Borlo 0-1 op een fase waarbij de verdediging te snel ingaat. Steve en Nick krijgen dan een kans en ook Michiel moet zich reppen. Dan schiet Steve van kortbij op de keeper en ook de terugkerende bal wordt door Wimke binnen bereik van de keeper getrapt. Na 19 minuten wordt het 0-2. Een kans van Ivo wordt voor de lijn weggehaald. Michiel moet voor de rust nog tweemaal uitpakken met reddingen.

Na de rust krijgt Nick twee kansen, maar schiet net naast. Een stiftballetje van Steve wordt gered door de keeper en een vrijschop van Rejek gaat net naast. Michiel moet dan weer enkele ballen pakken. Dan komen wij teru in de wedstrijd: een strakke voorzet van Nick wordt door Rejek aan de tweede paal binnen geduwd, goal nummer 100 voor Hamini dit seizoen. Michiel houdt ons dan weer even in de wedstrijd, maar wanneer we de bal verspelen, zijn we niet tijdig terug en scoort Borlo 1-3. Dan is er even geen voetbal te zien, een beetje stampen en grommelen, met als gevolg 5 tienmeters. De eerste voor Borlo was goed voor de 1-4. De rest werd gemist, twee door ons en twee door Borlo.

0-1 (9'), 0-2 (19')

---------------------------

1-2: Rejek (Nick) (37')

1-3 (39')

1-4 (44') 10-meter

 

W 23 La Baracca Dilsen - Hamini As S 6 - 4 (3B)

 

We misten een aantal spelers, maar hebben het La Baracca Dilsen bij momenten toch moeilijk gemaakt. De technische bagage en de snelheid van uitvoering lag echter een stuk hoger bij de thuisploeg zodat wij met deze uitslag echt een goed tresultaat hebben neergezet.

1-0

1-1: K. Maes

2-1

2-2: Jonas (Nick)

3-2

-------------------------

4-2, 5-2

5-3:Robin G.

6-3

6-4: Maarten V.

W 25 Spw Lanklaar - Hamini As 7 - 4 (1e Prov)

 

Thuis kregen deze mannen nog een pak slaag (9-1), maar hier waren we op sommige momenten niet geconcentreerd genoeg om te winnen. Het begon nochtans vrij goed. Wij kregen de betere kansen en na 5 minuten staat het 0-1 na een mooie actie: Nick diep naar de opkomende Manuel en diens voorzet wordt aan de tweede paal door Steve binnen getikt. Michiel moet even later een redding verrichten. Dan uitbraak Nick die het overzicht bewaart en Kurt aanspeelt die in één tijd binnenschiet: verdiend op 0-2. Blijkbaar zijn we nog in een roes want binnen de 2 minuten staat het plots 2-2, simpel weggespeeld of niet alert genoeg. Michiel moet nog enkele keren in de voeten gaan om erger te voorkomen. Even later zijn we hersteld van die optater en kan Manuel de bal naar Steve spelen die aan de tweede paal binnentikt. Met een schot van Ivo, overgetikt, en een lobballetje van Nick, op het dak van het doel, gaan we rusten.

De tweede helft zitten we 5 minuten te 'taffelen' totdat Steve, na opzitten, Nick aanspeelt die 'simpel' tussen twee verdedigers, naast de keeper binnentrapt. Vlak daarna krijgt hij de kans, in twee tijden om ons op 2-5 te brengen, maar is te overhaast bij het besluiten.

En toen ging het licht uit. Weeral op 2 minuten 2 goals tegen. Lanklaar ruikt de zege en zijn plots veel heviger. Sommigen gebruiken zelfs handen en voeten. Een bal wordt met een sliding binnengewerkt, en de laatste 2 doelpunten waren cadeautjes. Eindstand 7-4. Goede match, maar sommige momenten waren catastrofaal.

0-1: Steve (Manuel) (5')

0-2: Kurt (Nick) (11')

1-2 (12'); 2-2 (13')

2-3:Manuel (Steve) (16')

---------------------------

2-4: Nick (Steve) (30')

3-4 (33') ; 4-4 (34')

5-4 (41'), 6-4 (47') ; 7-4 (49')

W 22 Hamini As S - La Squadra Maasmechelen 3 - 4 (3B)

 

Snelle, aangename en spannende wedstrijd, waarbij onze heropgeviste doelman Brecht L. een heel belangrijk aandeel had. Squadra had een stel snelle en technisch sterke spelers. In de eerste minuut moest Brecht al redding brengen. Dan krijgt Stijn, alleen voor de keeper, tot tweemaal toe de kans om te scoren, maar de keeper zit er telkens tussen. Dan is het weer de beurt aan Brecht die met enkele karpersprongen, af en toe in de voeten, af en toe snel plat voor lage schuivers, weer een aantal doelpunten kon vermijden. Steve raakt met zijn schot de buitenkant van de paal. en dan wordt het 0-1: een snel uitgespeelde tegenaanval en aan de tweede paal binnengeduwd. Een uitbraak via Sander U. naar Stijn gaat net over. Dan is het weer bewonderend toekijken hoe Brecht zijn doel weer zuiver houdt. Met een schot van Stijn op de keeper en een bal van Sander M. net naast het kruis buiten, gaan we rusten.

De tweede helft begint met een schot van Kurt op de keeper, een redding van Brecht, Een mooie kans van Sander M. op de keeper, twee reflexen van Brecht. Even later staan er echter 2 spelers van La Squadra vrij om te scoren. Brecht houdt een derde doelpunt tegen en vanaf dan spelen wij opeens La Squadra van het kastje naar de muur. Snelle uitbraak van Sander U. met een pas naar Steve die aan de tweede paal afwerkt. Een minuutje later onderschept Sander M. een bal, pas naar Steve aan de tweede paal en 2-2. Bij een individuele actie zet Sander U. drie spelers in de wind, maar strandt dan op de keeper. Steve maakt even later toch de 3-2, na een prachtig uitgespeelde aanval via Sander U. Op 4 minuten gaat het van 0-2 naar 3-2. Brecht houdt dat zo maar 5 minuten voor tijd staat een speler van La Squadra aan de tweede paal die de bal met veel geluk binnenfrommelt. Een minuut later ligt Brecht al in de baan van het schot, maar de bal wordt net voor hem van richting gedevieerd door een been van de tegenstander. We krijgen nog kansen, maar het lukte niet meer om te scoren, omdat de bezoekende doelman ook telkens goed tussenbeide kwam. Heel dikke wedstrijd van de onzen.

 

0-1

_____

0-2

1-2: Steve (Sander U) (34')

2-2: Steve (Sander M.) (35')

3-2: Steve (Sander U.) (38')

3-3, 3-4

W 24 Hamini As - Substantia Veldwezelt 4 - 5 (1e Prov)

Beide ploegen waren zo goed als op volle getalsterkte in een zoals vaak hevige match. Toen wij nog niet klaar waren, stond het al 0-1.

Gelukkig was Patje een minuut later bij de pinken of het stond 0-2. Manuel krijgt dan een kans, maar de bal kwam te onverwacht. Patje moest weer eens uitkomen om een doelpunt te beletten. Kans van Manuel, keeper duwt in hoekschop. Kans voor NIck in de cirkel, hij wordt uit evenwicht gebracht, maar valt niet (of wil niet onnozel vallen): scheids fluit niet! Zuiver strafschop. Hoekschop Veldwezelt, keeper komt weer mee, krijgt de bal, wordt niet aangevallen en knalt droog in de rechterbovenhoek binnen. Even later verdedigen wij weer te laks en staat het 0-3 na 8 minuten. Robin krijgt dan 2 kansen, eentje op de keeper en eentje voorlangs. Veldwezelt is veel meer doelgericht en scoort de 0-4. Steve geeft niet op en met zijn druk kan hij de 1-4 ruststans scoren.

De tweede helft begint beter voor ons met meer kansen. Nadat Veldwezelt de onderkant van de lat treft, kan Manuel op tegenaanval in twee tijden de 2-4 op het bord zetten. Wij komen meer in de match, Patje pakt wat er te pakken valt en Veldwezelt krijgt het wat moeilijker. Alleen missen we bij onze afwerking de nodige precisie en af en toe het nodige geluk. Op een zeldzame uitbraak kan Veldwezelt (schitterend en koelbloedig) scoren. Met nog 5 minuten te gaan wordt het moeilijk, maar toch scoort Wimke de 3-5 en Robin even later de 4-5. De laatste 2 minuten kunnen we nog een zesde fout uitlokken of scoren, maar het lukt niet meer. Na een waardeloze eerste helft, spelen we een prima tweede helft. Jammer, het had er in gezeten. We halen 0 op 12. Niks moet, maar hopelijk eindigen we het seizoen in schoonheid.

0-1 (1') ; 0-2 (6') ; 0-3 (8') ; 0-4 (17')

1-4: Steve (18')

---------------------------

2-4: Manuel (Steve) (29')

2-5 (44')

3-5: Wimke (Nick) (47')

4-5: Robin (Nick) (48')

W 23 Lindenhof Zutendaal S - Hamini As 9 - 2 (1e Prov.)

 

Na enkele afzeggingen stonden we plots nog met 6. Ons leeftijdsgemiddelde ging fors de hoogte in. En dat tegen een ploeg met wat routiniers en een hoop jong geweld. Toch waren wij niet onder de indruk en speelden wij vrij en vrank, af en toe met de nodige rustpauzes. De eerste 20 minuten hadden wij zelfs de meeste ( en betere) kansen, maar enkele sublieme reddingen van de thuisdoelman en wat overhaasting van de onzen zorgden er voor dat de bordjes op de nul bleven. Vraag is wat er zou gebeurd zijn als de thuisdoelman na 10 minuten rood krijgt ipv geel na handspel?? De twee minuten mindere concentratie voor de rust (dat gebeurt vaker) zorgden voor een 2-0 achterstand. Na de pauze zelfde spelbeeld: vrijschop Steve op de keeper, zelfs onze keeper michiel ging meevoetballen en slaagde er bijna in om van kortbij te scoren, maar zijn lobbal ging over. Dan werd het 3-0, maar Steve milderde onmiddellijk tot 3-1. Dan krijgen we met 3 tegen 1 de kans om korterbij te komen, maar de bal wordt onderschept en aan de overkant binnengetrapt. Daarna volgen nog 2 late Paasverrassingen (de fysiek begon sporen na te laten). Kurt schiet nog binnenkant paal, en een vluchtschot van hem wordt door de keeper onschadelijk gemaakt. Via tegenaanvallen loopt Zutendaal uit tot 8-1. Steve scoort nog eens tegen en Zutendaal mag het laatste doelpunt scoren. Lang geleden dat we nog eens zo een zware nederlaag hebben moeten slikken.

 

1-0 (23') ; 2-0 (24')

--------------------------

3-0 (33')

3-1: Steve (Ivo) (34')

4-1 (35') ; 5-1 (36') ; 6-1 (36') ; 7-1 (41') ; 8-1 (42')

8-2: Steve (Ivo) (44')

9-2 (45')

W 21 YTMT Mechelen aan de Maas - Hamini As S 1 - 2 (3B)

 

We zaten door de kwetsuur van Raf en de afwezigheid van Robin zonder spitsen. Geen nood want good old Piette kon ons depanneren. We spelen een heel goeie eerste helft met enorm veel open doelkansen.

Het is de keeper van Ytmt die telkens uitpakt met schitterende reddingen. Bij iedere aanval is Kristof betrokken en hij laat de jongens beter tot hun recht komen. Het duurt tot de 22ste minuut vooraleer we scoren via een super mooi uitgespeeld doelpunt.

Stef speelt strak in op Piette en hij speelt in één tijd voor doel waar Jonas lekker binnen trapt.

In de tweede minuut van de tweede helft moet Patje een redding verrichten . Dan is het weer al Hamini wat de klok draait.

Kans op kans met de 0-2 via een schot van Kristof. Het moet gezegd dat Ytmt nu ook beter in de match zit en Patje toch wat werk bezorgt.Via een klutsbal wordt het 1-2. Hamini krijgt nog verschillende mooie kansen maar vergeet te scoren.

We winnen verdiend van een super sportieve tegenstander.

0-1: Jonas (Piette)

0-2: Piette

1-2

 

W 20 Hamini As S - Racing Maasmechelen 4 - 7 (3B)

 

Met Sander Ulenaers hadden we een nieuwe speler erbij. De eerste kans was voor Sander M. met een schot op de keeper. Racing MM liet de eerste minuten weinig zien, maar na 8 minuten stond het plots 0-1 met een bal die uit de kluts in doel verdween. Brecht miste dan een mooi uitgespeelde aanval op een haartje, en in de daaropvolgende aanval scoorde Racing MM weer via een afgeweken bal. Robin G. kan vlak daarna scoren. Racing MM treft de paal en na goed doorzetten van Robin G. kan deze de 2-2 binnen duwen. Terug in de match maar toch laten we ons vlak voor rust nog twee keer (te) simpel uitspelen en staat het 2-4. Na een mooie redding van de bezoekende keeper op een schot van Robin G. is de volgende aanval van Racing MM weer raak. Teun kan weer milderen tot 3-5, maar vlak erna staat het al 3-6, gevolgd door de 3-7. Robin G. kan in de laatste minuut de eindstand vastleggen op 4-7. We halen 2 op 24 in de terugronde. Gelukkig dat we zo goed als gered zijn.

0-1 ; 0-2

1-2: Robin G. (Sander M.)

2-2: Robin G.

2-3 ; 2-4

----------------------

2-5

3-5: Teun (Brecht)

3-6 ; 3-7

4-7: Robin G.

W 22 Hamini As - JWW Meulenberg 3 - 6 (1e prov.)

 

De scheidsrechter kwam niet opdagen. gelukkig vonden we een bereidwillige scheidsrechter in het cafetaria die de wedstrijd zou fluiten. We kregen voetballes van Meulenberg die juist met 5 spelers waren.

Nick had al dadelijk kunnen scoren na een mooie actie maar wachtte net te lang. aan de andere kant was het bij de tweede aanval al doelpunt. Via Nick en Steve (paal) kregen we weer kansen, maar ook Meulenberg was snel bij Michiel en dwongen hem tot verschillende reddingen. Net voor rust kon Robin G. dan toch scoren, maar op slag van rust staat het toch nog 1-2. Na de rust zijn we niet bij de les, want op 3 minuten tijd loopt Meulenberg los door onze verdediging en staat het 1-4. Robin schiet dan over en op de paal, maar kan even later toch scoren na een afgeweerd schot van Ivo. Maar weer loopt Meulenberg uit, na erg mooie uitgespeelde aanvallen. Michiel kon dan nog verschillende keren verder onheil voorkomen. Nick mildert nog tot 3-6.

0-1 (6')

1-1: Robin (Nick) (24')

1-2 (25')

------------------------

1-3 (26'), 1-4 (28')

2-4: Robin (Ivo) (34')

2-5 (35'), 2-6 (39')

3-6: Nick (47')

 

W 21 Heracles Alken - Hamini As 4 - 2 (1e prov.)

 

De aanvangsminuten tussen de nummer 1 tegen de nummer 3 in de stand verliepen duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Nick kreeg de eerste kans, maar dan moest Michiel zich verschillende keren onderscheiden op de erg goed gerichte schoten van de thuisploeg. Na balverlies waren wij niet tijdig terug en stond het 1-0. Even later miste Heracles gelukkig voor een leeg doel. Ook bij het tweede tegendoelpunt leden we balverlies en waren we niet snel genoeg terug. Dan kreeg Robin enkele kansjes maar zijn pogingen gingen net naast. In minuut 18 krijgt een thuisspeler rood na revancheren, maar wij kunnen geen enkele kans verzilveren ondanks een man- meer -situatie. Michiel en de paal houden de ruststand op 2-0. Na de rust scoort Robin, na doorzetten de 2-1, onmiddellijk gevolgd door de 2-2, na een voorzet van Kurt binnengeduwd te hebben. Nick komt alleen voor de keeper, maar deze redt. Alken treft de paal, maar kan even later toch scoren. Nick krijgt weer een kans, maar zijn stiftertje wordt nog door de keeper in corner geduwd. Wij gaan met vliegende keeper spelen, zetten veel druk en Alken krijgt het toch wat moeilijker. We krijgen enkele ballen net niet erin, er is een schot van Kurt tegen de paal. Na balverlies kan Heracles dan de doodsteek toedienen.

1-0 (8')

2-0 (9')

-------------------

2-1: Robin G. (29')

2-2: Robin G. (Kurt) (30')

3-2 (35')

4-2 (47')

W 19 Hamini As S - Bozzjeng Tr. Maasmechelen S 4 - 6 (3B)

De eerste helft was gewoon slecht: ruststand 0-4. Patje kon de schade nog een beetje beperken, verdedigend stonden we nergens: te laat, vrije man. Vlug vergeten: 4 doelpunten inhalen, dat kan. En so be it: na 13 minuten in de tweede helft stond het 4-4. Robin G. , na pas van Sander binnendoor, Raf, enig mooi in een tijd uit de draai, Sander voor nummer 3 en Maarten die zijn eerste Haminigoal maakte voor nummer 4. En we kregen nog kansen, maar speelden nu te overhaast. We wilden er te snel overheen. Dat brak ons nog zuur op, want Bozzjeng scoorde nog 2 keer in de laatste minuten. Prachtige tweede helft, jammer van de eerste.

0-1, 0-2, 0-3, 0-4

--------------------

1-4: Robin G. (Sander)

2-4: Raf (Sander)

3-4: Sander (Raf)

4-4: Maarten (Robin G.)

4-5, 4-6

 

W 20 Hamini As - La Baracca Lindeman 5 - 3 (1e Prov.)

 

Met 7 (Steve was geschorst) spelers waren we aanwezig. De eerste 12 minuten hebben we allemaal een keer kunnen schieten, Kurt kon een keer de keeper raken, de andere schoten waren naast. Lindeman kwam dan op voorsprong via een vrije trap, gevolg van terugspeelbal naar de keeper. En toen begonnen wij pas aan de match. Snelle actie van Nick en vanuit een scherpe hoek binnen. Even later krijgt een speler van Lindeman, na een sliding de bal tegen eijn arm, maar geen strafschop. Ivo probeert dan, net zoals tegen Overpelt, eens van ver langs de lijn en zijn schot gaat aan de verste paal binnen. Toch gaan we rusten met 2-2, wanneer een Lindemanspeler iets te gemakkelijk door onze verdediging mag snijden.

Patje moet al twee keer redding brengen en na een mooie actie van ons, maar te scherp voor doel, zodat Rejek vanuit een even scherpe hoek moest trappen, klom Lindeman weer op voorsprong via een mooie aanval, los door onze verdediging heen. Niet getreuzeld, we gingen dadelijk met 5 veldspelers spelen. Robin mocht een vrije trap binnenschieten. Even later zet Nick zich door en Robin kan weer binnen tikken. Dan krijgt Lindeman een strafschop die gelukkig via de paal buiten gaat. Vlak voor het einde mag Robin, na een verre uitworp van Rejek, de 5-3 eindstand op het bord schieten.

Hopelijk hebben we wat buskruit gespaard voor onze volgende match.

0-1 (12')

1-1: Nick (13')

2-1: Ivo (Wimke) (19')

2-2 (22')

-----------------------------

2-3 (33')

3-3: Robin G. (Nick) (37')

4-3: Robin G (Nick) (39')

Pen. gemist door Lindeman (42')

5-3: Robin G (Rejek met uitworp) (48')

Klaar voor de topper.

W 18 Hamini As S - Gonul Eisden Spor 5 - 5 (3B)

 

Na 2 minuten mocht Teun vrij doorlopenen schoot de 1-0 binnen. Dan volgen er enkele doelpogingen voor de twee ploegen. In minuut 8 scoort Gonul Spor via een tegenaanval. Dan krijgen wij weer kansen, maar de laatste pas was vaak te slordig of het schot niet hard of goed gericht. Tot overmaat van ramp scoort Gonul Spor net voor rust, weer via een snelle uitbraak.

Nadat Raf een open kans gemist heeft, kan hij even later de bal gewoon naast de keeper binnentrappen. even later doet hij nog eens hetzelfde, met hulp van de keeper, die naar de andere hoek dook: 3-2. Toch kan nummer 9 zijn derde goal maken vanuit een schuine hoek. Dan spelen wij enkele minuten zeer snel en goed voetbal. Dit resulteert in 2 doelpunten via Sander en Brecht, telkens op een mooie manier uitgespeeld. Gonul Spor gaat met vliegende keeper spelen. En dat ze dan zeer gevaarlijk zijn, wieten we van de heenmatch. Toch kunnen we hen goed opvangen en krijgen kansen om van ver op een leeg doel te trappen, maar falen. Nummer 9 zet ons dan nog twee keer 'in de zeik' en brengt de eindstand op 5-5. Het had er in gezeten.

1-0: Teun

1-1, 1-2

-----------------

2-2: Raf (Patje)

3-2: Raf

3-3

4-3: Sander (Teun)

5-3: Brecht (Raf)

5-4, 5-5

W 19 Hamini As - Kampioenen Overpelt 2 - 2 (1e Prov.)

 

Na 1 minuut kwam Steve al alleen voor de keeper, maar hij miste. Een minuut later werd een schot van Ivo door de keeper afgeweerd. Dan was het even rustig tot minuut 9. Een verre pas van Overpelt werd via het hoofd van Steve van richting veranderd en de bal ging over Michiel via de paal in doel. Daarna kreeg Overpelt nog een mooie kans. Wij kregen kansen via Steve, Rejek en Nick, maar misten precisie. Vijf minuten voor rust, balverlies van ons, tegenaanval en 0-2. Gelukkig kunnen wij vlak voor rust via een penalty van Steve, na fout op Robin, met een rode kaart als gevolg voor Overpelt, terugkomen. Vlak na rust, probeert Ivo een schot van op het midden van het veld en de bal gaat via de paal binnen. Michiel moet dan van kortbij redden. Steve mist een grote kans, een schot van Ivo wordt in hoekschop geduwd. Een redding van Michiel en een schot van ons op doel dat wij er ook zelf uithouden. Zeven minuten voor het einde missen wij, met 3 tegen 1, een dot van een kans. Daarna krijgen we nog kansen, maar precisie was vandaag niet ons beste wapen. Toch hadden we in de laatste minuut nog kunnen scoren.

0-1 (9')

0-2 (19')

1-2: Steve (Robin G.) (24')

--------------------------

2-2: Ivo (Wimke) (26')

W 18 Eisden Dorp S - Hamini As 5 - 7 (1e Prov.)

 

Kersvers papa, Manuel, was er niet bij. We zouden hem al een cadeautje willen geven door te winnen. Maar dat zag er de eerste helft niet zo naar uit. Na wat kansen aan beide kanten, slikten wij de 1-0 na een misverstand. Nick maakte snel gelijhk met een plaatsbal in de verste hoek. Even later gaan wij met zijn tweeën naar één speler die zijn vrijstaande maat bedient en 2-1. Maar wij komen weer terug via Kurt (met rechts!) In de laatste (halve) minuut laten we dan een speler lopen en 3-2. En er wordt rust gefloten. Na de rust zet Kurt zich door en via Nick kan hij de gelijkmaker binnen duwen. Nick wordt eens foutief gestopt, maar niet gefloten, en Ivo besluit op de keeper. Na weer niet secuur genoeg te verdedigen, wordt het 4-3, maar een minuut later brengt Ivo na een snelle uitbraak de bordjes weer in evenwicht. Een minuut later geven wij dan de bal weer weg en staat het 5-4 met nog een kwartier te gaan. Bij een volgende gevaarlijke aanval staat Michiel paraat en van dan af zijn we precies vertrokken. Doorzetten van Ivo, terugleggen naar Rejek die met een ver schot via paal en paal binnenschiet. Een minuutje later staat het al 5-6 wanneer Robin een pas van Ivo binnenduwt. Michiel pakt weer uit met een save. Nick mag de kers op de taart zetten wanneer hij van achteren uitbreekt en tussen enkele spelers naar voor slalomt om de bal in een leeg doel te schieten. Opdracht volbracht.

1-0 (4')

1-1: Nick (Wimke) (11')

2-1 (16')

2-1: Kurt (Wimke) (22')

3-2 (25')

------------------------

3-3: Kurt (Nick) (30')

4-3 (33')

4-4: Ivo (34')

5-4 (35')

5-5: Rejek (Ivo) (38')

5-6: Robin G. (Ivo) (39')

5-7: Nick (49')

W 17 Cribo Dilsen - Hamini As S 6 - 1 (3B)

 

We kwamen 0-1 voor via Stijn, maar gingen daarna 3 keer niet vrijuit bij aanvallen van Cribo en incasseerden zo 3 doelpunten.

De tweede helft scoorde Cribo nog 3 keer.

0-1: Stijn

1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1

W 16 Hamini As S - Qutex Lanaken 3 - 6 (o.v.) (3B)

 

We zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd. Een afstandsschot van Teun was goed voor de 1-0. Het eerste kwartier was voor ons. Patje moest slechts een keer tussen komen. Op het kwartier kon Lanaken een tweede keer dreigen. Na 20 minuten was er een akkefietje naast de lijn. Op een bezoekende trekfout werd gereageerd met een duw en na wat trappen, mochten beide heer gaan douchen. Gezegd dat de scheids slecht stond opgesteld, want hij gaf aan de thuisploeg eerst de verkeerde een kaart. Met 4 tegen 4 scoren wij onmiddellijk. Maar Lanaken kan, met een man meer nu, op een knullige manier tegenscoren. Zo gaan we rusten. Dan zijn we plots niet meer bij de les. We krijgen en missen kansen, Lanaken speelt het gewiekst uit en komt 2-4 voor. Teun kan, met behulp van de doelman, de 3-4 scoren, maar daarna krijgen we nog te gemakkelijk 2 doelpunten binnen. Uitslag: 3-6.

Of dat zo blijft... Het moet in elk geval beter kunnen van onzentwege. Uitslag blijft: scheidsrechter had de ballen niet om te reageren en zijn fout toe te geven. Als toemaatje ook nog 40 euro boete!

Scheids geeft op einde van seizoen zijn ontslag!!!

 

1-0: Teun

22' rood Jonas

2-0: Robin G. (Teun)

2-1

--------------------------------

2-2, 2-3, 2-4

3-4: Teun

3-5, 3-6

W 17 Hamini As - Il Mondo Paal 7 - 2 (1e prov.)

 

We waren met 7 (Wimke carnaval, maar hij ging trakteren als we wonnen!) en de tegenstander was met niet veel meer. Ginder waren zij de overheersende ploeg, maar wij waren toen het meest efficiënt. ook nu, want na 2 minuten schoot Steve, heel sterk spelend (zoals we hem willen zien) en betrokken bij 5 doelpunten, de 1-0 op het bord. Even later tikte de bezoekende keeper een schot van hem in corner. Dan moest Michiel zich tweemaal onderscheiden. Nick kreeg een heel mooie kans, maar niemand volgde aan de tweede paal. Ook Kurt zette bij de volgende kans scherp voor, maar weer niemand aan de tweede paal. Dan even een onoplettendheid van ons en Paal scoort de 1-1. Bij onze eerstvolgende aanval stuurt Nick Steve de hoek in. Deze bewaart het overzicht en geeft een strakke voorzet naar de tweede paal en daar staat warempel Rejek, die vanuit een zeer scherpe hoek binnenschiet (zijn handelsmerk, dat kan hij dan nog):2-1. een stiftertje van Kurt gaat over de keeper maar ook over het doel. Na stevig opzitten van Nick komt de bal bij Steve, een-tweetje en Nick kan binnenduwen. Enkele minuten later doen zij dit nog eens over en staat het 4-1. Nog twee minuten uitspelen tot aan de rust, maar toch laten wij nog scoren: ruststand: 4-2.

De tweede helft begint weer met kansen voor Hamini via Nick, Ivo en Kurt, maar de keeper redt. Ook Michiek moet alert blijven. Dan zet Kurt zich door, bewaart het overzicht en zet strak voor naar de tweede paal en wie staat daar om binnen te tikken: Rejek, helemaal uit Lanaken gekomen!

Steve schiet daarna op de kruising, Nick strandt nog eens op de keeper en Paal schiet een zeer mooi uitgespeelde actie naast. De laatste minuten zijn voor ons. Nick draait een vrijschop binnen en Steve zet de kroon op het werk na een snelle uitbraak van Robin G.

Dikke wedstrijd, mooi voetbal.

 

1-0: Steve (2')

1-1 (12')

2-1: Rejek (Steve) (13')

3-1: Nick (Stev) (16')

4-1: Nick (Steve) (23')

4-2 (25')

-------------------------

5-2: Rejek (Kurt) (34')

6-2: Nick (44')

7-2: Steve (Robin G.) (45')

W 16 Lenaerts Zutendaal - Hamini As 2 - 0 (1e Prov.)

 

Zutendaal haalde 1 op 24 de laatste 8 wedstrijden, dus er zat iets in. Maar net dan is het oppassen geblazen. thuis hebben we hen niet kunnen kloppen.

Zutendaal met 6 en wij met 7 .Jammer genoeg speelt meneer Vallé terug mee. De eerste helft wordt er niet gescoord maar dat is een wonder.Het regent kansen aan de 2 kanten met Zutendaal als gevaarlijkste ploeg de eerste 10 minuten.

De 2 doelmannen hebben een begenadigde dag.Na 15 min besluit Steve op de lat en mist ook de tegenstander een reuze kans.

Robin pakt geel in de 24ste minuut na het neerhalen van een doorgebroken speler. Met geel mogen we zeker niet mopperen.

De tweede helft lijkt een kopie van de eerste met nu Hamini als gevaarlijkste ploeg.

We krijgen kansen om 2 matchen te winnen en als je niet scoort krijg je het deksel op je neus.

Eventjes niet alert genoeg en kassa via Vallé. Met nog 7 minuten te spelen gaat Rejek Michiel aflossen in doel en ook nu komen er kansen,maar het zit echt niet mee en de doelman verdient een pluim.

We raken nog 2 maal doelhout en dan gaat eventjes het licht uit bij een Hamini boy en 2-0. Hamini krijgt nog een 10 meter en wat dacht je . Jawel , op da paal.

Eindstand 2-0 na een mooie , sportieve wedstrijd met een goede leiding.Zutendaal heeft de winst niet gestolen want ook zij kregen open doelkansen die of naast gingen of gered werden door een sterk keepende Michiel.

Op naar de volgende match jongens.

 

Rust: 0 - 0

1-0, 2-0

W 15 Pinanti Opglabbeek - Hamini As S 5 - 2 (3B)

 

Met de nodige vertraging ( 21uur20) konden we in de kleedkamer! Raf die de tafelcommisaris van dienst wordt en heel wat volk op de tribune.We kunnen er aan beginnen.

Al snel wordt duidelijk het een dag wordt om snel te vergeten. Het gaat allemaal een beetje te snel voor onze Hamini boys. Pinanti loopt verdient uit met 4-0.

Ze scoren mooie doelpunten ,maar worden ook goed geholpen door onze jongens. Als men dingen wil proberen die in nationale afdeling al zelden lukken en als men gaat lopen waar men denkt te moeten lopen dan wordt het moeilijk om iets klaar te maken.

Na de rust komen we toch wat in ons spel en scoort Sander op aangeven van Nick.

We zijn nu de betere ploeg en krijgen ook verschillende kansen , maar keeper Florzak houdt zijn netten schoon.

Als we dan achteraan weer in de fout gaan is het kalf verzopen. ( 5-1) Ben scoort nog op assist van Nick en zo wordt het 5-2 !!

We verliezen van een zeer sterke tegenstander , maar met een andere mentaliteit had het er anders kunnen uitzien.

Volgende keer beter jongens.

1-0, 2-0, 3-0, 4-0

________________

4-1: Sander (Nick)

5-1

5-2: Ben (Nick)

W 14 Hamini As S - Maasmechelen Turk 0 - 4 (3B)

 

Met een noodploeg (zelfs kersvers vader Raf kwam helpen) moesten we optornen tegen de ploeg die ons in de heenronde de zwaarste verliescijfers toebracht. We kregen zelfs de eerste kans via Robin, maar zijn schot werd geparreerd door de bezoekende keeper. bij de volgende aanval van MM Turk was het reeds 0-1: twee van onze spelers die dezelfde speler in het oog hadden, waardoor er eentje vrij stond. Michiel moest voortdurend alert zijn, kreeg af en toe hulp van het doelhout, maar moest zich halverwege de eerste helft toch weer gewonnen geven. Robin kreeg nog een kans (schot op de keeper) en dan was het rust. Nog te vermelden dat enkele spelers van MM turk geel kregen wegens het niet dragen van scheenbeschermers.

De tweede helft begon zoals de eerste: wij kregen de eerste kans, maar in de tegenaanval scoorde MM Turk, na vrij stevig opzitten (en wij te braaf verdedigen). Een schot van Raf was voor de keeper, Michiel moest weer enkele keren in actie schieten en werd nog eens geholpen door de lat. Even later had hij een prachtreflex op een kopbal van dichtbij. Sander schoot nog eens net naast en Tommy schoot een mooie aanval op de kruising. Ook Stijn kreeg nog een mooie kans, maar ook hier redde de keeper. MM Turk scoorde dan nog de 0-4.

 

0-1, 0-2

----------

0 -3, 0-4

W 15 Hamini As - Terrazza Lommel 4 - 4 (1e prov.)

 

Robin kwam terug, maar nu was ivo geschorst. Een kans voor Wimke werd door de keeper gered. even later ver schot van Rejek; Steve laat de bal gaan en de keeper is verrast: 1-0. Dan open kans voor Nick, maar hij wou het te mooi doen en de keeper zat er nog tussen. een schot van robin was voor de keeper. Dan tegenaanval Lommel, niemand om te verdedigen aan de tweede paal en doelpunt. Na twee halve kansen voor ons krigt Lommel een vrije trap die simpel binnengaat. Ze krijgen de kans op 1-3 maar besluiten te overhaast over het doel. De bezoekende keeper bewaart de voorsprong van lommel door schoten van Steve, wimke en Robin onschadelijk te maken. Na een schot van Nick en een redding van Patje, maken wij een beauty: met een opwippertje bedient Kurt Nick en die lobt in één tijd de keeper: 2-2. dan gaat het weer een tiental minuten heen en weer met wat kansen. Wij spelen af en toe te snel en daardoor soms te onzuiver. Lommel kan daar van profiteren en scoort de 2-3. Bij een uitbraak van Nick is Wimke goed meegevolgd en hij legt de 3-3 binnen. Als Kurt dan 3 minuten voor tijd met een vluchtschot de 4-3 binnenpompt, is de buit zo goed als binnen (denken wij). Nog even alles geven, maar helaas: 1 minuut voor het einde kan een vrijstaande speler van lommel binnentikken. Gelukkig schieten zij dan ook nog op de paal in de laatste seconde. Wij kregen dubbel zoveel kansen maar Lommel was efficiënter. Nu weeral even winterstop (3 weken niks!!), eens even bezinnen, batterijen helemaal opladen en dan er tegen aan (voor een 6 op 6).

Na de wedstrijd trakteerde kersvers en jarige voorzitter Rejek op pizza (of zoiets wat daar op leek).

 

1-0: Rejek (3')

1-1 (9')

1-2 (14')

-----------------

2-2: Nick (Kurt) (30')

2-3 (41')

3-3: Wimke (Nick) (43')

4-3: Kurt (Nick) (47')

4-4 (49')

W 14 Carrera Eisden - Hamini As 5 - 4 (1e prov.)

(geen verslag)

Rust 1-4 !

own-goal, Ivo, Kurt, Ivo

Tweede helft

2-4, 3-4, 4-4 , 5-4

W 13 Italo Belga Genk - Hamini As S 6 - 6 (3B)

 

Op naar de nieuwe sporthal in Genk voor de match tegen Italo Belge.

Grote , mooie hal maar die gangen en die kleedkamers!!!

Alles roze geverfd , afschuwelijk lelijk.

 

Op voor de match dan , die ontploft onmiddellijk.

Na 2 minuten een dot van een kans voor Jonas maar hij trapt voor een leeg doel ( met links) op de paal.

Eventjes daarna houdt Patje ons recht maar toch wordt het 1-0 na een mooie aanval van de thuisploeg.Dan is het de beurt aan Hamini met het missen van kansen met de grootste voor Brecht maar helaas wil dat ronde ding er niet in.

Het moet gezegd dat de thuisploeg zelfs meer kansen krijgt dan onze jongens maar die van ons zijn open kansen.

In minuut 23 scoort Stijn de 1-1 dan toch na onze befaamde Hamini corner .( assist Jonas )

Binnen de minuut 2-1 na weer mooi tegendoelpunt.Na de rust begint Hamini met 3 kansen op rij en de 4de kans is koekebak via Raf na individuele actie van good old Piette .

Maar weeral binnen de minuut dom balverlies en koekebak 3-2.

De match wordt bitsiger zonder onsportief te zijn. De scheids is met momenten echt het noorden kwijt. De thuisploeg wordt sterker en sterker en wij 10 slechte minuten.

Wij incasseren ondanks een zeer sterke Patje nog 2 tegendoelpunten waarvan 1 mooi eigen doelpunt van Stijn.

Stijn wil dit echter snel weer recht zetten en na een felle inspanning geeft hij een mooie assist aan Raf die beheerst de 5-3 scoort.

Ook de volgende minuut eist Stijn alle aandacht op !!!

Hij verlaat de sporthal om eens vlug gaan te kotsen op de toiletten. De grote portie lasagne was hem niet goed bekomen.

Ondertussen Heeft Teun de 5-4 in het mandje gelegd na assist van Piette.

Patje pakt alles nu en Piette speelt als vroeger de pannen van het dak.

In minuut 43 maakt hij 2 tegenstanders belachelijk , past naar Raf die vervolgens een 3 dubbele assist geeft aan Teun die rustig binnen trapt, 5-5 .

Nog niet gedaan want Jonas vindt het nodig om in de 45ste minuut te scoren weer na assist van Raf.

Wat een match maar helaas krijgen we na geharrewar in de laatste minuut de 6-6 binnen!!

Een knotsgekke match met een juiste uitslag ..met als uitblinkers P en P !!! ( Patje en Piette )

Gr van de redactie

 

1-0

1-1: Stijn (Jonas)

2-1

-------------------------

2-2: Raf (Piette)

3-2, 4-2, 5-2

5-3: Raf (Stijn)

5-4: Teun (Piette)

5-5: Teun (Raf)

5-6: Jonas (Raf)

6-6

W 12 Hamini As S - La Baracca Dilsen 3 - 5 (3B)

 

Deze wedstrijd kondigde zich aan als vrij moeilijk. Een ploeg vol technische spelers, sinds enkele weken zelfs een ex-speler van Standard en vorig jaar nog Antalyaspor, in de ploeg, je moet het maar kunnen. Daar tegenover de inzet van onze mannen en dan krijg je een aangename wedstrijd om naar te kijken. Het begon nochtans slecht voor ons: na wat geharrewar voor doel en de bal in de kluts, kreeg Dilsen de bal toch nog in doel gewerkt. Michiel moest daarna nog enkele keren bij de pinken zijn om erger te voorkomen. Wij hadden aanvankelijk wat te veel respect, maar kwamen stilaan in de wedstrijd met een paar kansen voor Robin en Teun. Nadat Michiel een snelle uitbraak van Dilsen had gestopt, kregen wij in de daaropvolgende aanval een vrijschop. Tegen de pegel van Robin was de keeper machteloos. Daarna werden pogingen van Raf en Stijn gestopt en ook Michiel moest alert blijven. Dan krijgt Raf de bal, wacht zo lang tot iedereen in stelling is, balletje naar Stijn die beheerst afwerkt: 2-1. Helaas van korte duur, want een minuut later schiet de ex-prof zijn bal uit de draai mooi binnen. De kansen gaan nog heen en weer en op slag van rust krijgen we dan de 2-3 binnen, jammer.

De tweede helft zijn de kansen wat schaarser en wanneer Dilsen de 2-4, weer mooi uitgespeeld, binnen trapt, stropt het tempo een beetje.

Het is wachten tot minuut 37 wanneer Dilsen de veilige 2-5 op het bord schiet. Dan krijgen wij enkele mooie kansen via Teun en Stijn, maar de keeper wijkt niet. Een pegel van Robin na vrijschop spat uiteen op de paal en had ons nog even in de wedstrijd kunnen brengen. Wij scoren uiteindelijk de 3-5, ook op een heel mooie manier uitgespeeld.

Wij speelden een goede match, met weeral een sterk keepende Michiel, maar tegen deze ploeg zat er vandaag niet meer in. De ploeg die voor La Baracca eindigt, zal heel waarschijnlijk de kampioen worden. Het is nog lang, maar of iemand dat gaat lukken....

0-1

1-1: Robin G. (Jonas)

2-1: Stijn (Raf)

2-2

2-3

-----------------------------

2-4, 2-5

3-5: Sven (Jonas)

W 13 Hamini As - Spw Lanklaar 9 - 1 (1ste prov.)

 

Laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een ploeg waar we het meestal moeilijk mee hebben. Maar ook een wedstrijd om onze plaats in de top 3 te handhaven. Dezelfde gezichten waren weer paraat.

De eerste 10 minuten verliepen een beetje gelijkopgaand. Wij hadden iets meer kansen, maar Lanklaar stond steeds klaar om gevaarlijk tegen te prikken. een rijschop van Rejek werd voor de lijn gered, een schot van Ivo belandde in het zijnet en een mooie actie Ivo - Robin lukte net niet. Een schot van Kurt werd door de keeper gered en Wimke kraakte zijn schot. Tussendoor had Lanklaar de paal geraakt. Daarna ging een vrije trap van Steve heel langzaam tussen de benen van de keeper door, maar tot over de lijn: 1-0. En we waren vertrokken. Een nickertje van Nick ging eerst nog net over, maar even later draaide hij zich mooi vrij en knalde in de verste bovenhoek binnen. Wij bleven even druk zetten en Steve kon de 3-0 op het bord trappen. Lanklaar kwam nu ook meer in de wedstrijd en kreeg mooie kansen, maar lat en overhaasting brachten geen doelpunt op. Even later konden zij dan toch scoren. De tweede helft waren wij heer en meester. Binnen de 2 minuten liet 'roadrunner miep miep' Ivo zijn snelle beentjes nog eens zien en schotelde Robin de 4-1 voor. En Wimke was er als de kippen bij om een tegenaanval binnen te duwen (met hulp). Patje deed niet onder en hield zijn doel zuiver met een reflex. Nick ging dan van achter op wandel, schakelde in speed en besloot nu wel met een nickertje: 6-1. En Patje hield er weer eentje tegen. Even later mocht Steve, nadat hij net ervoor de paal had geraakt, toch de 7-1 in doel leggen. En dan was er weer Patje. Een schot van Kurt werd op de lijn gered. Weer eens Patje. Robin schiet dan een 10 m binnen. Onze tweede 10 m wordt door Rejek naast geschoten. Kurt brengt de stand op 9-1 (met hulp). Kurt mist zijn 10 m (keeper duwt in hoekschop) en ook Nick mist een 10 m (keeper duwt in hoekschop). Nu weten wij dus ook hoe moeilijk het is om een 10 m binnen te trappen. Maar dat deerde ons helemaal niet: een klinkende zege en een schitterend einde om de terugronde mee te beginnen.

1-0: Steve (Kurt) (12')

2-0: Nick (16')

3-0: Steve (Rejek) (17')

3-1 (20')

------------------------------------

4-1: Robin G. (Ivo) (29')

5-1: Wimke (Kurt) (30')

6-1: Nick (33')

7-1: Steve (Robin G.) (39')

8-1: Robin G. (Ivo) (43') 10 m

(46') Rejek 10 m gemist

9-1: Kurt (48')

(49' en 50') Kurt en Nick 10 m gemist

W 11 Hamini As S - Cribo Dilsen 3 - 3 (3B)

 

Met 8 man aanwezig tegen een heel sterke ploeg .

Beide ploegen kijken aanvankelijk de kat uit de boom en er zijn weinig kansen te noteren.

Het betere spel komt aanvankelijk van Cribo maar toch komen wij via Teun op voorsprong.

Dit duurt evenwel niet lang want dat maakt MP een zeer mooi doelpunt.

Het wordt bitsiger en de 2 oudsten opt veld komen mekaar regelmatig tegen en dat levert mooie taferelen op,meestal zonder oogcontact.

We gaan rusten met 1-1 .

Hamini begint zwak aan de tweede helft en Cribo loopt verdiend 1-3 uit.

Het lijkt erop dat we afgemaakt zullen worden en plots scoren we uit het niets via weeral Teun.

Vanaf dan neemt Hamini helemaal over en valt al snel de 3-3 via Raf.

Patje neemt nog een aantal mooie ballen maar de open doelkansen zijn nog voor onze jongens.

Leuke , spannende wedstrijd die we hadden kunnen winnen.

 

1-0: Teun

1-1

-------------------------

1-2, 1-3

2-3: Teun

3-3: Raf

W 10 Gonul Eisden Spor - Hamini As S 7 - 10 (3B)

 

De eerste 20 minuten speelden we uitstekend voetbal, wat resulteerde in een 0-5 voorsprong. Na 5 minuten een snelle uitbraak via Jonas die Stijn aan de tweede paal vindt. Dan kansen voor Raf, Brecht en een uitbraak via de driehoek Raf Sander en Teun die aan de tweede paal afmaakt. Even later mag Teun weeral afronden. Met een individuele actie brengt Nick de stand op 0-4 en Jonas rondt een inspanning van Robin af met een vijfde doelpunt. Dan stokt het wat en Patje krijgt al wat meer te doen. Toch moet hij zich net voor rust gewonnen geven.

Na de rust lopen we verder uit via Brecht, maar Gonul Spor scoort ook dadelijk tegen. Nick, diep gestuurd door Teun, mag alleen op de keeper af en de 2-7 binnentikken. Gonul scoort dan weer tegen, gevolgd door een mooie actie van Sander die de bal panklaar legt voor Robin G. (3-8). Brecht schiet dan vanuit een schuine hoek de 3-9 binnen. De laatste 5 minuten gaat Gonul Spor met 5 veldspelers spelen en we worden zowaar overspeeld. Op 5 minuten hrijgen we nog 4 doelpunten tegen en kan Nick bij een uitbraak de 7-10 vastleggen.

0-1: Stijn (Jonas)

0-2: Teun (Sander)

0-3: Teun (Brecht)

0-4: Nick

0-5: Jonas (Robin G.)

1-5

---------------------------------------

1-6: Brecht (Stijn)

2-6

2-7: Nick (Teun)

3-7

3-8: Robin G. (Sander)

3-9: Brecht (Jonas)

4-9, 5-9, 6-9

6-10: Nick

7-10

W 12 Kampioenen Overpelt - Hamini As 4 - 7 (1 e prov.)

 

Wegens een file onderweg voor ons en voor de scheidsrechter begon de wedstrijd enkele minuten later. Toch had overpelt slechts 5 spelers op papier staan. het begon goed voor ons met kansen voor Nick en Kurt, en in minuut 4 was het al raak na een actie van Nick. Enkele minuten later kan Ivo zich doorzetten en zijn voorzet wordt aan de tweede paal door Steve binnen gewerkt. Wim treft nog eens het zijnet en even later komt Overpelt toch terug op 1-2. Robin G. devieert dan een voorzet van Steve met een 'hackentrick' in doel. Maar weer laten wij ons, door slecht verdedigen, in de luren leggen, 2-3. Er volgen nog kansen voor Nick en Kurt, en Michiel moet ook eens tussenbeide komen. Net voor rust kan Robin G. met een actie de 2-4 op het bord zetten. Na de rust krijgt Nick dadelijk een kans, de keeper redt, maar de terugkerende bal wordt door Nick naar Kurt gespeeld die schuin binnenschiet. Kansen zijn er daarna voor beide ploegen, tot Robin, na mooi samenspel met Steve, de 2-6 binnentrapt. Michiel moet dan met een dubbele redding uitpakken. Vijf minuten voor tijd rukt Ivo nog eens op en tegen zijn krom schot (van ver) in de bovenhoek heeft de keeper geen verhaal. Rustig uitspelen, maar toch geven we Overpelt nog de kans om 2 keer te scoren. Niet erg, we hebben gewonnen.

0-1: Nick (4')

0-2: Steve (Ivo) (8')

1-2 (10')

1-3: Robin G. (Steve) (12')

2-3 (14')

2-4: Robin G. (23')

-----------------------------

2-5: Kurt (Nick) (26')

2-6: Robin G. (Steve) (37')

2-7: Ivo (44')

3-7 (48') (pen. 6m)

4-7 (49') own-goal

W Hamini As S - Zvk Boxberg Geng S 5 - 0 (forfait) (3B)

 

Boxberg kreeg geen ploeg samen, met als gevolg drie gemakkelijke punten.

W 11 Hamini As - Heracles Alken 3 - 3 (1e prov.)

 

Tegen de stijger en ongeslagen leider Gingen we proberen om een vervolg te breien aan het slotkwartier in Veldwezelt. De aanvallers van Heracles werden in het begin van de wedstrijd goed opgevangen; toch moest Patje al een keer gevat tussenbeide komen. Na 5 minuten lieten we ons een beetje in de luren leggen en stond het 0-1. wij kregen dan kansen via enkele snelle uitbraakpogingen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Nadat Patje weer een schot had afgeweerd, kreeg Ivo, weer gelopen met 3 longen, enkele kansen, maar nog zonder succes. Even later mocht hij vrij oprukken en tegen zijn 'Ivoke' had de keeper geen verhaal. met nog kansen voor Nick en ivo, en nog enkele kansen voor Heracles, gingen we rusten. De eerste helft hadden we Heracles goed opgevangen, de tweede helft begon dan toch weer zoals de eerste: even niet alert genoeg bij het verdedigen en dat wordt door zo een ploeg afgestraft. Maar we blijven niet bij de pakken zitten. Een fout op Ivo binnen de cirkel wordt gefloten en Robin G. zet de strafschop om. Geen minuut later een snelle uitbraak via Nick en rejek staat op de juiste plaats om binnen te tikken. Toch komt Heracles weer langszij met nog een kwartier te spelen. Wij krijgen dan nog mooie kansen, een stiftertje van Kurt en een schot van kurt dat via keeper en paal in corner gaat. beide ploegen scoren echter niet meer in een wedstrijd die spannend was tot het einde.

 

0-1 (5')

1-1: Ivo (15')

--------------------

1-2 (28')

2-2: Robin G. (pen) (Ivo) (29')

3-2: Rejek (Nick) (30')

3-3 (36')

W 9 La Squadra Maasmechelen - Hamini As S 6 - 2 (3B)

 

Na 18 op 18 maakten we nog eens kennis met een nederlaag. Zonder de Meylaertsen begonnen we aan de wedstrijd en na 21 seconden was het al 0-1. balletje van Raf meegegeven aan Robin G. die de keeper met een bom kansloos liet. eerste tegenaanval van Maasmechelen en het stond 1-1 (na 50 seconden). Patje moest ons daarna gedurende enkele minuten met enkele sublieme reddingen recht houden. Nadat Teun een kansje had, moest Patje weer met een dubbele reflex tussenkomen. Een schot van Robin werd door de keeper gepakt en even later had de keeper geluk (of pech) dat hij een vlam van Teun vol in het gelaat kreeg. Nick krijgt dan nog een mooie kans, maar het is wachten op een snelle uitbraak via Nick die Brecht aan de tweede paal vindt en deze kan binnen trappen. Nick kan ons daarna op 1-3 brengen, maar hij moet te ver uitwijken om zijn schot goed te richten. Dan krijgt Maasmechelen een kans, patje redt, maar wanneer Nick in balbezit komt, worden zijn benen onder zijn lijf uit getrapt. Geen fout, oordeelt de scheids, maar Maasmechelen schiet de bal er wel in: 2-2 ruststand.

In de tweede helft duwt Maasmechelen even door en spelen ons enkele malen mooi uit met hun acties waarbij we af en toe te voorzichtig zijn met verdedigen. Onze poeier is blijkbaar stilaan op en Maasmechelen kan op de counter nog enkele keren scoren. Heel goeie ploeg.

0-1: Robin G. (Raf)

1-1

1-2: Brecht (Nick)

2-1

------------------------------------------

3-2, 4-2, 5-2, 6-2

W 10 Subs. Veldwezelt - Hamini As 4 - 4 (1e prov.)

 

Een wedstrijd waarin we soms meer last hadden van de gladheid van de vloer dan van de tegenstander. Vandaar misschien ook de zeer weinige kansen die we konden scheppen. Buiten enkele schoten richting doel was er in het eerste kwartier niks te zien. Veldwezelt was ietsje gevaarlijker en stond op dat moment al 1-0 voor. Zoals het tegen hen meestal het geval is, waren nu ook de potjes van sommigen aan het overkoken. Toen Steve zijn tegenstander diep in de ogen keek, wilde deze laatste toch iets meer. De scheids zag hierbij een beweging en trok rood. Met dit overtal kon Ivo snel uitbreken en voor de aanstormende keeper binnenschieten. Even later laten we ons dan toch weer zo gemakkelijk uitschakelen en wordt het 2-1. De rust is welkom. Dadelijk na de rust krijgen we de bal weer niet weg en het staat 3-1. Met nog 10 minuten opteert Manuel om met 5 veldspelers verder te doen. Rejek schiet eerst nog op de paal, maar even later schiet Steve dankzij zijn onverzettelijk aandringen al kappend, draaiend en frommelend de 3-2 binnen. Een schot van Ivi wordt door de keeper met een beenreflex uit doel gehouden. Twee minuten voor tijd ontfutselt Nick een bal uit de voeten van een verdediger, bedient Kurt die laag binnentrapt. Een minuut later trekt Steve zich op gang voor een tegenaanval maar wordt gewoon langs achter neergeschopt. (Donker)rood was op zijn plaats.

Bij de volgende aanval gaat Steve langs de achterlijn, trekt voor en Nick werkt met een 'nickertje' rustig af: 3-4. Nog een halve minuut en vrijschop voor Veldwezelt. En ja hoor, met iedereen voor de goal gaat de bal nog binnen en wordt er afgefloten.

1-0 (7')

Rood (17')

1-1: Ivo (Michiel) (18')

2-1 (21')

--------------------------------------------

3-1 (28')

3-2: Steve (41')

3-3: Kurt (Nick) (48') Rood (48')

3-4: Nick (Steve) (49')

4-4 (50')

 

W 9 Hamini As - FL Zutendaal S 2 - 5 (1e prov.)

 

Het vuur zat onmiddellijk in de wedstrijd met schoten van Ivo en Steve, gered door de bezoekende doelman, en reddingen van Michiel, waarbij Zutendaal voor een lege goal tegen de paal trapt. dan volgen weer pogingen van Rejek, Steve en Nick, maar de keeper staat in de weg. Zutendaal komt halfweg de eerste helft na een corner op voorsprong. Even later zet Nick een actie op en Ivo kan vanuit een scherpe hoek binnen trappen. Michiel moet dan zijn kunnen tonen op een vrijschop. Net voor rust een flits van Nick en Robin G. kan aan de tweede paal binnentikken: 2-1 is ook de ruststand.

Na de pauze zijn er twee klassereddingen nodig van Michiel. Bij een tegenaanval van Hamini mogen we 3 keer trappen en nog gaat de bal niet voorbij de keeper. Even later wordt ook een vrijschop van Wimke door de keeper uit doel gehouden. Dan komt Zutendaal op gelijke hoogte op een fase waar we net niet sterk genoeg verdedigen. Wij krijgen dan weer kansen via Ivo, Robin (2x) en Steve, maar het is telkens net niet. Bij een tegenaanval van Zutendaal zijn we weer niet alert genoeg en laten een speler aan de tweede paal vrij om binnen te tikken. Slechts een minuut later trapt Steve schuin op doel. De bal komt via de zijkant terug in het veld (tegen de paal zegt Zutendaal en de scheids, tegen de bouten zegt een neutrale kijker en sommigen van ons, vandaar de vreemde draai van de bal). Helaas, er wordt doorgespeeld en geen 3-3. Er volgen nog kansen voor ons, maar de keeper blijft ertussen zitten.

Vijf minuten voor het einde wordt het dan 2-4 en in de laatste minuut nog 2-5 (leeg doel). Het had anders kunnen lopen!!

0-1 (13')

1-1: Ivo (Nick) (17')

2-1: Robin G. (Nick) (24')

----------------------------------

2-2 (33'), 2-3 (38'), 2-4 (45'), 2-5 (50')

W 8 Hamini As S - YTMT Mechelen a/d Maas 8 - 2 (3B)

 

Aanwezig : Raf- Jonas - Sander - Robin G- Patje - Stijn -Nick en Thomas

Vliegende start met na 4 min 2 identieke doelpunten . Raf sleept en Jonas achterom en beide keren pats binnen.

Dan effen te laks en een tegen doelpunt.

We spelen allemaal aan een hoog tempo en er wordt heel goed bewogen met als resultaat heel veel mooie combinaties en nog 5 doelpunten voor de rust . Drie keer Nick en 2 maal Stijn na mooie assists van Robin en his friends .

Net voor de rust een dom tegendoelpunt maar dat kan de pret niet deren.

Na de rust nog mooie acties maar doelhout en een heel goede doelman zorgen ervoor dat er bijna niet meer gescoord wordt.

Iets voor affluiten scoort Robin nog met de hak.

De laatste 5 minuten doen de mannen al het mogelijke om ook Thomas te laten scoren maar helaas wil dat ronde ding er niet in.

Hele mooie, sportieve wedstrijd !

Pluim aan de tegenstanders voor hun sportiviteit .

1-0: Jonas (Raf)

2-0: Jonas (Raf)

2-1

3-1: Nick (Robin G.)

4-1: Nick (friend)

5-1: Nick (friend)

6-1: Stijn C.(friend)

7-1: Stijn C. (friend)

7-2

-----------------------------

8-2: Robin G.

W 7 Racing Maasmechelen - Hamini As S 3 - 7 (3B)

 

Zonder een aantal gekwetsten hadden we toch nog 8 spelers bijeen gevonden; Het begon al goed voor ons: een schot van Raf werd op vakkundige wijze door Stijn in doel gedevieerd. Patje moest daarna ook al een bal uit doel houden, maar tegen een vrijschop even later stond hij machteloos. Dan rukte Teun en en op zijn pas kon Stijn weer in de verste hoek afronden. daarna ging de wedstrijd wat op en neer (af en toe aan een gezapig tempo) tot Nick even versnelde en er 1-3 van maakte. patje moest ook nog enkele keren in actie treden en schoten van Nick en Stijn botsten op de keeper. Net voor rust kon Raf zijn tegenstander uitkappen en beheerst afwerken. Ruststand 1-4.

Vlak na de rust waren er mooie kansen voor Raf , Nick en Sander. Sander kon even later op pas van Raf vanuit een schuine hoek binnen schieten. Vanaf dan waren we precies in slaap gedommeld, want Patje stond toen een tijdje in een schiettent. Maar zijn nieuwe handschoenen deden prima hun werk. Toch kon hij niet beletten dat Maasmechelen de 2-5 scoorde. Nadat Stefan hen terug had wakker gemaakt, begonnen wij weer te voetballen en dat resulteerde in doelpunten van Sander (inlegger) en Raf (schot van eigen helft, maar wel in leeg doel, omdat de tegenstander met vliegende keeper speelde). Uiteindelijk kon de thuisploeg ook nog een keer scoren. We halen 15 op 15.

0-1: Stijn (Raf)

1-1

1-2: Stijn (Teun)

1-3: Nick

1-4: Raf (Teun)

--------------------------------

1-5: Sander (Raf)

2-5

2-6: Sander (Nick)

2-7: Raf (Nick)

3-7

W 8 JWW Meulenberg - Hamini As 5 - 7 (1ste prov.)

 

We waren slechts met 7. Ook Meulenberg had slechts 7 spelers. Wij zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd met 2 mooie kansen voor Nick, waarvan eentje via keeper en paal uit doel verdween. Ook Meulenberg stak zijn neus aan het venster maar Michiel was paraat. Dan lopen wij in 5 minuten tijd uit tot 0-3. Een uitbraak via Steve die Nick bereikt, een balletje breed van Wimke naar Robin en een ver (geplaatst) schot van Ivo waar de keeper niet eens op reageert. Steve krijgt dan een mooie kans, maar kan niet beslissen, pas of schot. in de daaropvolgende aanval kan Meulenberg in twee tijden scoren. Een mooie omhaal van Steve spat uiteen op de kruising. even later kan Nick uit een tegenaanval in de korte hoek binnentrappen. Dan krijgen we een kans waarbij we drie keer mogen trappen maar de bal niet in doel krijgen; Dan volgen 2 slechte minuten. Eerst laten we ons met 3 tegen 2 van Meulenberg in de luren leggen, en even later wordt het zelfs 3-4. Intussen wordt een vluchtschot van Robin, met de rug naar doel, door de keeper uit doel gehouden. Meulenberg treft dan nog eens de paal en zo gaan we rusten. Wij kregen vele kansen, maar schoten te weinig op doel. Meulenberg kreeg eveneens mooie kansen, maar ook zij misten veel aan de tweede paal.

De tweede helft begon met een kans voor Nick (op de keeper) en een schot van Steve waarop de thuisdoelman zich volledig verkeek en dat in de bovenhoek binnenging. Michiel is dan gelukkig alert op de aanvallen van Meulenberg en houdt ons recht. Ook de paal brengt redding. Dan brengt Ivo ons met een verre punter op een veilige voorsprong. Dachten we. Michiel zorgt er voor dat dit voorlopig zo blijft. Meulenberg mist vrij veel kansen. Wanneer zij met vliegende keeper gaan spelen, wordt het plots 5-6. Gelukkik kan Nick onze eerste 10- meter in doel schieten.

Bekermatch is doorgespoeld, 12 op 12.

 

0-1: Nick (Steve) (6')

0-2: Robin (Wimke) (9')

0-3: Ivo (Steve) (11')

1-3 (13')

1-4: Nick (Wimke) (15')

2-4 (18'), 3-4 (20')

------------------------------

3-5: Steve (Wimke) (28')

3-6: Ivo (Nick) (35')

4-6 (43'), 5-6 (45')

5-7: Nick (10-meter) (49')

Bekerwedstrijd ronde 3: Hamini As - Futsal 67 Paal 3 - 6

 

Zo begon onze eerste minuut van de wedstrijd (en durf niet meer te vragen waarom?)

De scheidsrechter had precies niet veel zin in het late uur en moest zich dan blijkbaar afreageren met wat kaarten trekken. Hij liet zich dan ook gemakkelijk meeslepen door het goed uitgekiend vallen, met daarbij de nodige schreeuw, van de tegenstander. Wij, ook precies niet voldoende attent meer op dit late uur, lieten ons meer horen dan dat we lieten zien, wat de nodige gele kaarten opleverde: 6 in totaal: eigenlijk een schande voor Hamini. Maar ja, het zij zo. De toekomst zal uitwijzen of we er uit geleerd hebben. En misschien moeten scheidsrechters een wedstrijd ook eens leren aanvoelen.

By the way, we hebben ook nog gespeeld. Patje moest zich de eerste 3 minuten al twee keer in de baan gooien van een schot van de tegenstander. Als hij dan uitkomt, laat een speler van Paal zich gewillig vallen. De scheids doet eerst niks, maar als er geroepen wordt, is het vrijschop en geel voor Patje. Plus een doelpunt tegen uit die vrijschop. Nick krijgt dan een kans, maar Paal is gevaarlijker. Een vluchtschot van Ivo gaat over en eentje van Kurt net voorlangs. Na goed opzitten kan Nick voorbrengen en Rejek tikt naast de keeper binnen. Wij willen allemaal graag vooruit en bij een tegenaanval zijn we te laat terug en staat het 1-2. Rejek pegelt dan een bal tegen de binnenkant van de paal, maar het wordt 1-3 na weer een tegenaanval. Kurt kan dan milderen tot 2-3 , na een actie van Ivo met een schot tegen binnenkant paal. Kansen op 3-3 waren er, maar we waren niet efficiënt genoeg in de afwerking. In de tweede helft hebben wij dadelijk kansen via Nick (op keeper) en Ivo (van de lijn gehaald). Paal loerde op de counter en op fouten van ons. Bij een achtervolging raakt Ivo een speler die natuurlijk valt: tweede geel Ivo en met man minder. Dit lossen we goed op, maar de veer is dan al gebroken. Er wordt niet meer gevoetbald: wij maken te opzichtige fouten, Paal is gewiekster met fouten maken en de scheids wil ook nog wat meespelen. Gevolg 3-6. Paal heeft verdiend gewonnen, al de rest was niet goed. De volgende wedstrijd was weer thuis geweest (mar dan toch wel om 21u00) en was haalbaar geweest (tegen winnaar De Meir Nossa tongeren S - Ait Dilsen).

0-1

1-1: Rejek (Nick)

1-2, 1-3

2-3: Kurt (Robin)

------------------------

2-4, 2-5

3-5: Kurt

3-6

W 6 Qutex Lanaken - Hamini As S 4 - 5 (3B)

 

We waren slechts met 7, maar dat deerde blijkbaar niet tegen een ploeg die soms tot alles in staat is. het begon al heel goed voor ons. Eerst via een doelpunt van Teun op aangeven van Raf, en ddarna via een doelpunt van Raf zelf. Zo gingen we rusten. De tweed helft zette Lanaken druk en dit resulteerde in twee doelpunten binnen de 5 minuten. Vanaf dan ging het weer gelijklopend op. Wij scoorden via Sander, en Lanaken scoorde tegen. Even later scoorde Jonas, maar weer scoorde Lanaken de gelijkmaker. Uiteindelijk scoorde Jan-Willem voor ons en dit bleek de winnende treffer te zijn. Uitslag: 4-5 en 12 op 12 voor onze tweede ploeg, die nu al tweede staat achter buren van Chelsey.

0-1: Teun (Raf)

0-2: Raf (Jonas)

-------------------------------

1-2, 2-2

2-3: Sander (Raf)

3-3

3-4: Jonas

4-4

4-5: Jan-Willem (Jonas)

W 7 Il Mondo Paal - Hamin As 1 - 4 (1ste prov.)

 

Paal had in de aanvangsminuten al enkele kansen, maar hun vizier op doel was slecht afgesteld. Dat zou bijna de hele eerste helft zo zijn. Na 9 minuten stak Nick zijn neus eens aan het venster en stond het 0-1. Twee minuten later maakte hij ook de 0-2, bijna op identieke wijze. Ivo kreeg dan een schotkans die op de paal strandde. Paal kreeg dan weer een open kans, maar schoot naast. Nick deed dan maar weer wat van hem gevraagd was: scoren, ditmaal op een andere manier. Even later moest Michiel de eerste bal op doel pakken. Een schot van Manuel, met 'den tip' ging over, een schot van Rejek ging naast. Nick en rejek vonden nog eens de keeper op hun weg. Bij ons liet de eerste helft voortreffelijk, bij Paal was men meer met mekaar bezig dan met het voetbal.

De tweede helft was het vooral de taak om Paal rustig op te vangen en niet dadelijk een goal te incasseren. Robin kreeg een mooie kans, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat terug het veld in. De wedstrijd begon vrij potig te worden: Nick, die in de eerste helft met een tackle langs achter gewoon onderuit werd getrapt, fout die slechts met geel werd bestraft, kreeg nu zelf geel voor een alledaagse fout. Michiel moest meermaals in actie komen, want de schoten van Paal kwamen nu wel op doel. Acht minuten voor tijd kreeg Paal dan hun 10-meter.

Michiel duwde de bal in corner en is nog steeds niet verslagen op 10-meters. Robin en Wimke krijgen kansen, maar de keeper ligt goed in de weg. Paal scoort dan 1-3 via een vrije man aan de tweede paal (Nick was al aan het denken hoe hij nog zou kunnen scoren). Ivo kreeg nog 2 kansen (op de keeper, en eentje met het hoofd naast) en Nick en Robin beslisten over de eindscore/ Robin die zich sterk doorzette langs de lijn en de bal doorschoof naar Nick die binnen duwde. Eindstand: 1-4 en 9 op 9.

0-1: Nick (Michiel) (9')

0-2: Nick (11')

0-3: Nick (Robin G.) (15')

-------------------------------------

1-3 (45')

1-4: Nick (Robin G.) (48')

W 6 Hamini As - Eisden Dorp S 4 - 2 (1ste prov.)

 

Wimke was afwezig. We begonnen met enkele halve kansen zonder echt doelgevaar. Onze eerste echte kans was meteen een doelpunt: Ivo die zich doorzette en Nick die binnen knalde. maar dadelijk erna lijden wij dom balverlies en staan de bordjes al gelijk. Michiel moet dan twee keer gepast tussenkomen om een achterstand te vermijden. Wij kunnen ons spel niet opdringen, maar ook Eisden Dorp kan geen vuist maken. En dan plots uit het niets, 1 minuut voor de rust, krijgt Steve even voorbij de middellijn,een bal aangespeeld, met de rug naar doel, wipt de bal omhoog, en in de draai schiet hij in de verste hoek binnen: doelpunt van het jaar, allez van de maand. Een vlam die de keeper niet zag aankomen. Toch moest het spel de tweede helft verbeteren, wilden we winnen. We kregen wel weer kansen, maar het was op de keeper of naast. Dan slikken we toch weer een tegendoelpunt, na veel te impulsief verdedigen. Enkele minuten later kan Kurt zich doorzetten. diens voorzet bereikt Robin G. en met een fijne beweging zet hij de keeper op het verkeerde been en tikt hij de bal binnen. Rejek krijgt dan 2 kansen vlak na mekaar, maar twee keer zit de keeper er goed tussen. eisden gaat dan met 5 veldspelers verder. Michiel moet een supersave uit zijn mouwen schudden. Het barst bij ons maar we breken niet. Op een uitbraak kan Nick dan de bal over de keeper lobben en staat de zege vast.

1-0: Nick (Ivo) (8')

1-1 (9')

2-1: Steve (Rejek) (25')

------------------------------

2-2 (35')

3-2: Robin G. (Kurt) (37')

4-2: Nick (Kurt) (48')

W 6 Bozzjeng Tr. Maasmechelen S - hamini As S 3 - 4 (3B)

 

Zonder Stefan, Patje, Stijn en met Teun op halve kracht hadden we 7 namen op papier tegen de nummer 2 in de stand. We startten zeer sterk en na 1 minuut kon Robin G. na een hakje van Raf binnen trappen. na 6 minuten stonden de bordjes terug in evenwicht. Een absolute duwfout op Raf, alleen op doel af, werd niet gefloten en bij de tegenaanval kon Bozzjeng scoren. bozzjeng kreeg dan nog een kans met een opwippertje over Michiel maar de bal ging naast. Wij kregen nog kansen via Robin G., Raf en Sander, maar zonder resultaat. Dan kon Raf zich doorzetten en zijn voorzet werd door Teun binnengewerkt. Toch waren wij even later niet alert genoeg om Bozzjeng bij een corner het scoren te beletten. We gingen rusten met 2-2.

Na de rust konden wij onmiddellijk scoren via Jonas na balrecuperatie van Jan-Willem. Een pegel van Jan-Willem belandde even later op de paal, de terugkerende bal werd in doel geschoten, maar afgekeurd, wegens een duwfout (nu wel gefloten). Michiel moest dan met enkele kattensprongen zijn doel zuiver houden, maar 10 minuten voor het einde werd het dan toch 3-3. Wij waren al blij met dit punt. Robin niet, want hij onderschepte een bal en schoot van even voorbij de middellijn een kogel af die via de onderkant van de lat in doel belandde. Het was dan nog 4 minuten bibberen, met beiden 5 fouten, maar het bleef 3-4. Met 9 op 9 staan we nu bovenaan de middenmoot.

0-1: Robin G. (Raf)

1-1

1-2: Teun (Raf)

2-2

------------------------------------

2-3: Jonas (Jan-Willem)

3-3

3-4: Robin G.

W 5 La Baracca Lindeman - Hamini As 2 - 5 (1ste prov.)

 

Doelman Michiel zat op kot, doelman Patje dacht dat we om 9 uur moesten spelen, dus hij had wat vertraging. Daarom gingen we pietje-trekken en die met het kortste pietje stond in doel. Rejek deed dat goed. Na 2 minuten hield hij reeds een gevaarlijk schot uit doel. Een vrijschop van Kurt op de keeper was ons eerste wapenfeit. Rejek stopte nog eens een schot, maar in minuut 8 scoorde Lindeman dan toch. Een (hard) schot op doel kwam nog eerst tegen de b..llekes van Wim en werd dan in de rebound binnengetrapt. Een (overhaast) schot van Lindeman ging voorlangs, evenals een schot van Kurt. Een schot van Robin werd afgeblokt en een uitbraak van Ivo strandde op de keeper. een schot van de mee opgerukte Rejek belandde tegen de paal. Een schot van Ivo ging tussen de benen van de keeper door, maar werd voldoende geraakt om niet in doel te rollen. Op deze corner kon Robin toch scoren. Een schot van Steve werd gered door de keeper, Lindeman schoot op de paal en de laatste kansen voor rust waren voor Kurt en Robin (naast).

In de tweede helft schudde Nick een nummertje uit zijn zak, hij trok 2 spelers mee en gaf dan het balletje onder de voet door naar Ivo die vrij kon binnen leggen. Even later deed Nick het dan zelf, op zijn gekende manier. Lindeman gaf niet af en kon via vrijschop milderen. De laatste minuten waren weer voor ons en Kurt, via Wimke, en Ivo op balonderschepping konden de score nog opdrijven. Verdiende winst, dag en nacht verschil met de vorige wedstrijd.

1-0 (8')

1-1: Robin G (20')

---------------------------

1-2: Ivo (Nick) (31')

1-3: Nick (35')

2-3 (37')

2-4: Kurt (Wimke) (45')

2-5: Ivo (47')

 

W 4 Hamini As S - Pinanti Opglabbeek 5 - 2 (3B)

 

Een derby, met het onderlinge duel tussen Nick en tegenstander/ploeggenoot in het veld doelman Dries.. Hamini kreeg al dadelijk enkele kansen via Jonas, maar de bezoekende keeper liet geen krimp. Nadat een schot van Teun voor de doellijn was weggewerkt, belandde de tegenaanval van Pinanti op de paal. patje moest tweemaal in actie treden. Na een kwartiertje vond Nick toch een gaatje en zijn gekruist schot ging via de verste paal binnen. Pinanti reageerde en Patje kon een bal met de vingertoppen via de lat uit doel houden. Toch werd het 1-1 na een mooi uitgespeelde een-twee. Kansen van Nick en Stefan werden uit doel gehouden, Patje moest nog een bal pakken, en nadat Stefan en Jonas nog een kans hadden, werden we iets te gemakkelijk afgestraft op een tegenaanval: 1-2. In dezelfde minuut mooi driehoeksspel van Raf die Stefan diep stuurt en diens voorzet wordt door Teun in doel gewerkt.

Na de rust wordt een voorzet van teun in doel gedevieerd. Nick zet enkele spelers in de wind maar mist alleen voor de keeper. een mooie actie (met overzicht) wordt door Stefan met het hoofd binnengeknikt. Pinanti zet weer alles op de aanval en Patje moet weer enkele schoten uit zijn doel houden.Raf (2x), Jonas en Teun worden door keeper en paal van een doelpunt gehouden. patje heeft nog geluk dat een bal achter zijn rug van paal tot paal botst. Nick plaatst dan het orgelpunt door zijn maatje Dries voorbij te slalommen en de 5-2 op het bord te zetten.

1-0: Nick

1-1; 1-2

2-2: Teun (Stefan)

------------------------

3-2: Teun

4-2: Stefan (Teun)

5-2: Nick

W 4 Hamini As - Zvk Lenaerts Zutendaal 2 - 4 (1ste Prov.)

 

Zonder overmoedig te zijn, maar dit was een ploeg die we moesten aankunnen. Dat leek de eerste 5 minuten zo, toen we eigenlijk al 2-0 konden (moesten) voorstaan. Maar de schoten van Nick werden telkens door de keeper onschadelijk gemaakt. Zelf verdedigden wij vaak te laks en brachten we onszelf in de problemen. Na een schot van Rejek stak Zutendaal stilaan zijn neus aan het venster en dat resulteerde in 2 doelpunten in 3 minuten, het tweede doelpunt na een verre uitworp van de keeper op hun alleenstaande(!) man: een koude douche. Dan was het weer onze beurt: we kregen weer een aantal goede kansen, maar de bal ging er niet in. Ofwel stak de keeper er met iets tussen, ofwel waren we te gehaast. Toch komen we 5 minuten voor rust op 1-2. Terug in de match denk je dan, maar even later laten wij ons toch weer veel te gemakkelijk ringeloren en we gaan rusten met een 1-3 achterstand. De tweede helft is zoals de eerste: veel kansen, soms pech, soms een laatste slechte pas of trap. We komen terug tot 2-3, mooi uitgespeeld door Kurt en Nick. De laatste 5 minuten met vliegende keeper leverde geen kansen op, eerder tegenaanvallen met nog een tegendoelpunt als gevolg.

Gauw vergeten en volgende week (6-puntenmatch) in Lindeman rechtzetten.

0-1 (10'), 0-2 ('13')

1-2: Nick (Kurt) (20')

1-3 (25')

---------------------------------

2-3: Kurt (Nick) (43')

2-4 (46')

W 3 Hamini As S - Zvk Italo Belga Genk 4 - 2 (3B)

 

Racing Genk speelde, dus misten we een aantal spelers. Gelukkig waren er nog voldoende spelers om mee te spelen. Italo Belga begon sterk en na 1 minuut stond het al 0-1. Wij kregen verschillende kansen: een schot van Jean werd nog met een reflex door de doelman in corner geweerd. Nick schoot op de keeper en net naast. Een solo van Nick strandde ook op de keeper. Een schot van Sander werd eveneens door de keeper gepakt. Tussendoor kreeg Italo Belga ook enkele mooie (en grotere) doelkansen, maar ook zij faalden, mede door Michiel, in de afwerking. Schoten van Nick en Teun waren weeral voor de keeper en een schot van Stefan werd van de doellijn gehaald. Net voor rust duwt Michiel nog een gevaarlijk schot in corner. Ruststand: 0-1, maar 5- 5 had ook gekund.

De tweede helft was amper afgetrapt als Jean Nick aanspeelt enmet een opwippertje maakt hij gelijk. Even later kan Nick weer alleen op de keeper afgaan, maar moet te ver uitwijken om de bal nog in doel te krijgen. Een punter van Nick wordt nog onschadelijk gemaakt, maar dan moet de keeper zich toch gewonnen geven na een schot van Nick. We zijn even uit concentratie want in de volgende aanval van Italo Belga staan de bordjes weer gelijk, een mooi doelpunt overigens. De bezoekende doelman pakt dan weer verschillende schoten. Toch komen we 3-2 voor wanneer Stijn goed gevolgd is en een geloste bal kan binnentrappen. Italo Belga schiet nog op de lat, maar wanneer Nick met een vrije trap de stand op 4-2 brengt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Een schot van Nick spat nog uiteen op de paal. Spannende wedstrijd, twee aanvallende ploegen, faire wedstrijd, en dan nog winnen. Wat moet je nog meer wensen ?

 

0-1

-------------

1-1: Nick (Jan-Willem)

2-1: Nick (Jan-Willem)

2-2

3-2: Stijn (Nick)

4-2: Nick

W 25 SPW Lanklaar - Hamini As 2 - 6 (1ste Prov.)

 

Met 6 spelers plus Robin van de tweede ploeg wilden we toch nog eens voor de overwinning gaan om onze uitreputatie en onze sterke terugronde in ere te houden. Na 2 minuten had het al 2-0 voor de thuisploeg kunnen zijn. Zij schoten veel sneller uit de startblokken, maar paal en Steve op de lijn hielden voorlopig de stand op 0-0. Daarna kwamen wij ook stilaan in de wedstrijd met kansen voor Steve, voorlangs, en tweemaal Ivo en tweemaal Kurt, maar de thuisdoelman stond telkens paraat. Intussen moest ook Michiel alert blijven. Na een schot van Robin, geparreerd door de keeper, begon het doelpuntenfestival van Steve. Met een terugvallende bal bracht hij ons van ver op 0-1. Even later kon hij op aangeven van Ivo de 0-2 binnen trappen. Lanklaar kon dan met een harde trap, na eerst Steve opzij geduwd te hebben, milderen tot 1-2, maar dan was het weer Steve die na een snelle tegenactie door Nick met een hakballetje werd vrijgespeeld en de 1-3 kon binnen trappen. Dan laten we alles even lopen en Lanklaar kan (te) gemakkelijk 2-3 terugkomen. De tweede helft staat Michiel even in de picture en houdt hij ons verschillende keren recht in de beginfase. Wanneer Nick, na een-twee met Steve, de 2-4 kan binnentikken en even later nog eens Steve zelf, de 2-5 kan binnetikken, is de wedstrijd gespeeld. Michiel houdt alles tegen wat op hem afkomt en Nick laat Kurt aan de tweede paal de 2-6 eindstand binnen duwen.

De reputatie werd in stand gehouden. Nick scoorde onze 100ste officiële goal van dit seizoen (wedstrijd tegen Grote-Brogel meegeteld).

 

0-1: Steve (12')

0-2: Steve (Ivo) (14')

1-2 (17')

1-3: Steve (Nick) (18')

2-3 (23')

------------ - - - - - - - -

2-4: Nick (Steve) (35')

2-5: Steve (Nick) (37')

2-6: Kurt (Nick) (42')

W 2 Lfc Terrazza Lommel - Hamini As 5 - 3 (1ste prov.)

 

We waren met 7: Ben gekwetst, Kurt moest werken, Steve ging papa worden en Wimke kwam terug.

We zaten dedelijk in de match met 2 mooie kansen voor Nick. En in de derde minuut ging zijn schot via de paal buiten. Een minuutje later, vrije trap breed gelegd door Rejek en Wimke knalt binnen. Weer een minuut later, pas van Ivo mooi binnendoor naar Nick en met een subtiel opwippertje wordt het 0-2: een droomstart. Maar...

Halverwege krijgt Lommel, dat nog niet echt gevaarlijk was, de ballen (en ook de doelpunten) van ons cadeau: de eerste bal blijft Wim haperen op de vloer, valt en kan de bal net niet meer raken, waarna de tegenstander scoort. doelpunt 2 en 3 vallen na slecht uitverdedigen. Wij krijgen nog mogeloijkheden op schoten van Manuel en Robin.

De tweede helft is amper bezig of Nick kapt zich goed vrij, ziet Rejek en die schiet mooi binnen. Toch loopt het niet altijd even vlotjes en Lommel kan verschillende keren uitbreken en 2 keer scoren. Wij krijgen ook kansen, maar zijn te overhaast of net niet precies genoeg.

Volgende week opnieuw (en wat scherper).

Intussen mogen wij Steve en Carmen feliciteren, want zij zijn de fiere ouders geworden van Elize.

Proficiat!

 

0-1: Wimke (Rejek) (4')

0-2: Nick (Ivo) (5')

1-2 (11'), 2-2 (12'), 3-2 (21')

------------------------------------

3-3: Rejek (Nick) (27')

4-3 (35'), 5-3 (41')

Michiel pakt zijn derde 10-meter (Minder fraai dat we er al 3 hebben tegen gehad na 2 wedstrijden!)

 

 

HAMINI AS 2017 - 2018

SEIZOEN 2014 - 2015

 

W 1 Hamini As - FL Zutendaal S 1 - 3

Zonder Manuel, Erik en piette, maar toch nog met 8 spelers. Voldoende volk dus tegen de kampioen uit tweede.

Er werd gespeeld aan een vrij hoog tempo met kansen aan beide zijden. Zutendaal raakte onder meer twee keer het doelhout. Tot minuut 20 bleef het 0-0. Dan scoorde Zutendaal twee keer op korte tijd.

Na de rust scoorde Zutendaal de 0-3. Ook Nick schoot op de paal. Wimke kon milderen tot 1-3 en spijtig genoeg ging het schot van Kurt een minuut later ook nog eens tegen de paal, zoniet hadden wij er nog alles kunnen uitpersen. Zeer snel op en neergaande wedstrijd tegen een ploeg die nog veel ploegen zal pijn doen. (Ze moeten wel scheenbeschermers kopen).

0-1 (21') , 0-2 (23')

---------------------

0-3 (36')

1-3: Wimke (Kurt) (43')

 

W 2 Hamini As - Los Leones Lummen 2 - 6

Zonder Rejek, Piette, Tulleneers en Dirckx en met Kurt die zich al na 5 minuten kwetste, zou het waarschijnlijk weer moeilijk worden. Ook Lummen miste enkele belangrijke spelers. Na 7 minuten werd het 0-1 in een wedstrijd waarin wij eerder iets afwachtender speelden. Wij kregen daarna enkele kansen via Manuel en Nick, maar de bezoekende keeper stond sterk. Na 13 minuten krijgen we te gemakkelijk de 0-2 binnen en even later de 0-3. Wij krijgen weer enkele mooie kansen en Nick kan een mooie, individuele actie met succes afronden. Dan krijgen Ivo (2x), Stijn en nog eens Ivo de kans om ons dichterbij te brengen maar telkens ligt de keeper goed (of eigenlijk niet goed) in de weg. Tot overmaat van ramp kan Lummen dan ook nog tegenscoren: 1-4 is ook de ruststand.

De tweede helft is het moment waarin beide keepers zich een aantal keren moeten onderscheiden. Manuel scoort de 2-4 en dan krijgen wij weer vele kansen om korterbij te komen, maar keeper en doelhout (schot Steve) houden ons van de verdiende aansluitingstreffer. Aan onze kant hield Michiel alles tegen wat op hem af kwam, enkel via een counter en een 10 meter kon Lummen scoren. Wij speelden zeker geen slechte partij en met dit spel gaan wij wel punten halen. Lummen liet zien dat zij tot de kandidaten voor top 3 behoren.

Maandag onze verste verplaatsing (Borlo), maar een met goede herinneringen.

0-1 (7'), 0-2 (13') , 0-3 (15')

1-3: Nick (17')

1-4 (23')

-------------------------------

2-4: Manuel (Steve) (29')

2-5 (45'), 2-6 (48')

 

W 3 Boca's Borlo - Hamini As 5 - 2

We waren met 9 voor onze verste verplaatsing, volk genoeg dus.

Slechts 2 spelers hadden hier 2 jaar geleden ook gespeeld en kenden de kleine hal. Niet gemakkelijk voetballen voor de rest van ons.

Na 4 minuten kregen we al veel te gemakkelijk een goal binnen. Wij reageerden met een laag schot van Kurt in de hoek, en een schot van Steve, na een een-twee met Rejek, in de bovenhoek. De thuisdoelman stond echter telkens op de goede plaats. Na een vrijschop werd het 2-0. Een bal van ons bleef nog eens hangen net voor de doellijn, maar daar bleef het bij. Met 9 moet je meer kunnen.

Na de rust lieten wij dat wel zien: veel druk en er kwamen kansen; tweemaal ingeleid door Nick kon hijzelf en enkele anderen de bal net niet binnentrappen. Tweemaal bleef de bal net voor de lijn liggen of zat er een voet, been of lijf tussen; toch worden we beloond wanneer Nick met een mooie actie de 2-1 binnentrapt. Even later kan Kurt met een vrijschop de bordjes op gelijke hoogte brengen:2-2; Op dat moment verdienden we een punt. Dan schiet een speler van Borlo richting doel, vrij ongevaarlijk, maar de bal wijkt af op een thuisspeler en belandt zo toch in doel. Die pech hadden wij dan ook nog. Even later loopt een speler de bal (met Ivo en al) de goal in. De veer was nu gebroken. Het vijfde doelpunt was het logische gevolg hiervan.

Maandag gaan we proberen de puntjes thuis te houden. Met een goede ingesteldheid moet dit lukken.

1-0 (4'), 2-0 (15')

--------------------------

2-1: Nick (32')

2-2: Kurt (Rejek) (34')

3-2 (39'), 4-2 (44'), 5-2 (47')

 

W 4 Hamini As - Il Mondo Paal 5 - 6

We waren er kort bij, maar het heeft (nog) niet mogen zijn.

We waren met 9, met Manuel als interim speler-coach (en hij heeft dat goed gedaan!).

De start was desastreus: vooraleer we het goed beseften, stonden we 0-2 achter (na 2 minuten!) Na 5 minuten krijgen we een strafschop tegen: Nick struikelt over de nieuwe vloer van de sporthal en raakt de bal met de arm, net binnen(?) de cirkel. Gelukkig mist Paal. Slechts uitstel, want een minuut later staat het 0-3. Het leek een echte 'K.. match' te gaan worden. Dan lijkt Paal het even rustiger aan te willen doen en komen wij stilaan beter in de wedstrijd. Er wordt druk gezet en we krijgen meer en meer kansen. Nick ontfutselt een bal en schiet de 1-3 binnen. Enkele minuten later schiet Ivo, sterke wedstrijd, een vrijschop binnen. even later schiet Kurt op de lat en zijn er kansen voor Nick, Steve en Kurt. We gaan rusten met 2-3.

Na de rust zetten we weer onmiddellijk druk en we komen warempel in 4 minuten tijd op voorsprong: 4-3 via Kurt na jagen van Ivo en via Wimke (met links nota bene), ook op pas van Ivo.

Helaas staat het een minuut later al 4-4 en even verder 4-5 na een onoplettendheid in onze verdediging. Het wordt nog 4-6 op een tegenaanval. Twee minuten voor het einde kan Kurt nog milderen, maar we komen enkele minuten te kort om langszij te komen.

We hadden deze match kunnen winnen, we hebben er voor gevochten. Toch zal het met deze ingesteldheid het niet lang meer duren vooraleer we punten gaan halen.

0-1 (1'), 0-2 (2'), 0-3 (6')

1-3: Nick (11')

2-3: Ivo (Kurt) (17')

---------------------------

3-3: Kurt (Ivo) (27')

4-3: Wimke (Ivo) (31')

4-4 (32'), 4-5 (34'), 4-6 (47')

5-6: Kurt

 

W 5 Eisden Dorp - Hamini As 3 - 4

Eindelijk, de eerste (verdiende) zege is binnen. Manuel nam de taak als speler-coach opnieuw op zich en dit keer met succes. Al begon het toch al weer rampzalig. Een voorzet-schot van een thuisspeler week af op het been van Nick en we stonden na 3 minuten weeral achter. Weeral pech. toch zaten wij ook meteen goed in de match: de thuiskeeper die een bloedneus overhield op een schot van Kurt, Nick die enkele kansen kreeg, maar net het laatste tikje ontbrak. Dan komen wij 2-0 achter na een snelle uitbraak van Eisden. Zeven minuten voor rust komen we op 2-1 na een actie van Rejek die Kurt vrijspeelt en diens voorzet wordt door Ivo binnengetikt.

De tweede helft zelfde spelbeeld. Wij kunnen via Kurt snel uitbreken die Steve vindt en zijn voorzet wordt weer door Ivo aan de tweede paal binnengewerkt. Dan is bij ons weer even de organisatie achterin weg en kan Eisden weer net iets te makkelijk scoren. Tien minuten voor tijd kan Manuel na voorbereidend werk van Nick de gelijkmaker binnenschieten, na eerst nog een mannetje te hebben uitgeschakeld: 3-3. Deze punt verdienen we, maar de overwinning zit er ook in. Vier minuten voor tijd laat Kurt nog eens een van zijn staaltjes zien: lobballetje voor de keeper en 3-4. Met man en macht verdedigen we deze voorsprong. We krijgen zelfs nog kansen om het af te maken.

Hopelijk zijn we nu vertrokken.

1-0 (3'), 2-0 (10')

2-1: Ivo (Kurt) (18')

----------------------------

2-2: Ivo (Steve) (33')

3-2 (34')

3-3: Manuel (Nick) (40')

3-4: Kurt (Steve) (46')

 

W 6 Zv Grote Brogel - Hamini As 4 - 9

Donderdagavond en vrijdagmorgen nog een paar afmeldingen, dus werd er maar een speler uit de oude doos (of een oude speler uit de doos) gehaald: Kristof P. was er voor de eerste keer nog eens bij om het werk van onze spitsen wat te verlichten.

Grote Brogel schoot als eerste uit de startblokken en kregen wat kansen. Ook wij kregen kansen en na 5 minuten knalde Kurt een vrijschop tegen de netten. even later krijgt hij nog een dijk van een kans maar zijn opwippertje gaat naast. Dan een corner voor de thuisploeg waarbij we eventjes niet opletten en het is 1-1. Niet erg, want Nick gaat voor de eerste keer eens op wandel van achteruit en legt de bal in de netten. We kunnen verder uitlopen maar zijn te gehaast of worden afgestopt door de thuisdoelman. Bij een tegenprik van de thuisploeg kan onze keeper de bal nog afweren maar deze belandt in de voeten van de tegenstander en deze scoort alsnog. Nick gaat dan weer eens aan de haal en vindt Kurt die de 2-3 binnenschiet. Toch krijgen we net voor rust de gelijkmaker binnen. Toch is er geen paniek, we zijn goed bezig.

Dat wordt al duidelijk in het begin van de tweede helft. In 6 minuten tijd legt Nick er 3 in het bakje, na voorbereidend werk van anderen of ook al eens solo. Grote Brogel scoort dan de 4-6 en wij komen op 5 fouten met nog 10 minuten te spelen. Dat kan nog gevaarlijk worden. Kurt helpt ons weer naar veiliger oorden met de 4-7. Steve trapt eerst nog eens tegen de paal vooraleer hij de 4-8 scoort, een andere ingestudeerde corner, en Kurt zet de kroon op het werk met de 4-9. Het begint weer te 'bollen' zoals het hoort. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in de komende wedstrijden.

0-1: Kurt (Wimke) (5')

1-1 (9')

1-2: Nick (13')

2-2 (21')

2-3: Kurt (Nick) (23')

3-3 (24')

-----------------------------

3-4: Nick (Rejek) (27')

3-5: Nick (Ivo) (29')

3-6: Nick (31')

4-6 (35')

4-7: Kurt (Nick) (41')

4-8: Steve (Piette) (43')

4-9: Kurt (48')

 

W 7 Hamini As - Carrera Eisden 1 - 2

Het swingende voetbal van vrijdag zat er deze keer niet in. De wedstrijd ging gelijk op met wat meer kansen voor Carrera waarbij Sonny liet zien dat hij nog niks verleerd heeft in doel. Na 14 minuten moest hij zich dan toch gewonnen geven. Twee minuten later was het al 0-2, waarbij wij iets te braaf verdedigden. Kristof R. krijgt dan een open kans voor doel, maar de keeper redt. Op een strakke pas van Stijn kan Steve de bal in één tijd voor doel zwiepen waarop Nick de bal binnentikt aan de tweede paal. Net voor rust zitten we weer in de match. De tweede helft krijgen we kansen via Nick (lat), Steve (keeper), Kurt (schot in één tijd net over) en Nick nog eens (net naast). Carrera speelde het echter clever uit en hield de 1-2 op het bord.

0-1 (14'), 0-2 (16')

1-2: Nick (Steve) (24')

 

W 8 Hamini As - SPW Lanklaar 4 - 4

Het werd een spannende wedstrijd met een teleurstellend einde. En we kunnen onze spelers weinig verwijten!

Al in de eerste minuut kreeg Nick een kans, maar de bezoekende keeper bracht redding. Eventjes later was het toch prijs via Nick, die via een stevig jagende Ivo kon scoren. Kurt kreeg daarna een mooie kans, maar zijn schot draaide van het doel weg. Sonny knapte het weinige werk dat hij had, voortreffelijk op. Toch moest hij zich net voor rust gewonnen geven, toen Lanklaar op tegenaanval kon scoren. Te vermelden dat wij na 18 minuten al op 5 fouten stonden, die zeer vlug gegeven werden. Een schouderduw van onze speler kon niet, van hun speler werd dat wel getolereerd. Lichte fouten wel, zware fouten niet (van twee kanten soms). Gelukkig konden we de rust bereiken zonder verdere fouten te maken en, al moesten Nick en Ivo het maar al te vaak ontgelden, toch werden de fouten op hen maar zelden bestraft.

De tweede helft dan: het spel ging wat meer heen en weer. Lanklaar komt dan 1-2 voor, een vroeg Sinterklaasgeschenk van onze spelers. Niet erg, want binnen de twee minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Ivo, eenmaal solo en nog eens Ivo, na een-twee met Kurt, zorgt hiervoor. Dan krijgt Kurt, alleen op weg naar de keeper, de kans om ons verder te laten uitlopen, maar zijn schot gaat naast. Steve mist niet en brengt ons op 4-2 met nog 9 minuten te spelen. Dan komt een fase waarbij een speler van Lanklaar een tackle (een beetje revancheren), maakt op Ivo, maar hem gelukkig niet raakt. Toch krijgt Ivo geel en de bezoeker ook (slechts) geel. Wij krijgen dus ook nog een fout aangesmeerd, even later voor een pietluttige schouderduw (op hun helft moeten we dat zeker niet doen, gezien de omstandigheden). Wanneer Wimke dan weinig doet, ziet de scheids weer een fout en 7 minuten voor tijd krijgt Lanklaar zijn verdiende(?) 10-meter. De stand wordt 4-3. Wij durven niks meer doen, want bij de minste zucht of kreet zou hij al fluiten. Daardoor gaat (kan,mag) Wim niet echt opzitten en schiet Lanklaar de 4-4 op het bord. En even later werd afgefloten.

Wij hebben in al onze wedstrijden tot nog toe nog niet een keer 6 fouten op een ganse wedstrijd tegen gekregen.

En het was zeker geen brute wedstrijd, maar de bezoekers hebben het beter uitgespeeld dan ons.

Waarom de uitslag nog altijd niet op footbel staat (en ook niet kan ingegeven worden op de app), is eveneens raar.

1-0: Nick (Ivo) (4')

1-1 (21')

------------------

1-2 (32')

2-2: Ivo (33')

3-2: Ivo (Kurt) (34')

4-2: Steve (Nick) (41')

4-3 10-meter (eerder 9) (47')

4-4 (49')

 

W 9 Hamini As - Substantia Veldwezelt 2 - 3

Weer heeft het niet mogen zijn: de laatste 4 thuiswedstrijden werden telkens verloren met één doelpuntje verschil of werd gelijkgespeeld. En weer hadden we meer verdiend. Laat de wedstrijden 3 minuten langer duren en we halen 5 punten meer. Dat had eigenlijk sowieso moeten zijn. Maar ja, kansen creëren doen we meer dan de tegenstander, de kansen afmaken is iets anders. Soms is er dan ook nog wat pech mee gemoeid.

Zonder Ivo (geschorst) en Kurt(werk) moesten we het doen. Robin kwam in de plaats en hij deed dat weer goed.

Na 5 minuten kan een speler hard uithalen naar doel en aan de tweede paal tikt een bezoeker die niet kort genoeg gedekt wordt, de bal binnen. Vlak daarna een schot van Kristof dat de keeper meer met de nodige dosis geluk dan met kunde uit zijn doel houdt. Het is dan wachten tot minuut 10 wanneer Robin zich mooi vrij draait en de 1-1 binnen trapt. Even later een schot van Ben in de draai, maar de keeper redt. Op het kwartier stuurt Steve een listig balletje binnendoor, Ben glipt in het gat en duwt beheerst binnen: 2-1. Vlak voor rust nog een schot van Kristof op de keeper en een lobje van Nick naast.

Na de rust gaat het nog even op en af, maar we hebben wat meer moeite nu met de tegenstander. Robin kan alleen op de keeper af gaan, maar schiet van te ver. De tegenstander krijgt meer kansen, maar mist ook nog. Dan kunnen ze toch gelijk maken op een vrijschop: een doelpunt dat te vermijden was. En blijkbaar zaten we in onze slechtste 3 minuten van de match, want na balverlies in de opbouw kan Veldwezelt op voorsprong komen.

We zetten meer druk en 2 schoten van Nick worden afgeweerd. Vlak daarna een mooie waarbij eerst Kristof op de paal trapt en de terugkaatstende bal ook nog eens door Steve op de paal wordt getrapt. In de laatste minuut gaan we met 5 in de aanval en de laatste open kans kan Ben helaas niet verzilveren. K.. match!! Thuis halen we 1 op 18, dan moet het maar op verplaatsing gebeuren; Hopelijk zijn we weer voltallig volgende week.

0-1 (5')

1-1: Robin G. (10')

2-1: Ben (Steve) (13')

--------------------------

2-2 (34') , 2-3 (35')

 

W 10 La Baracca Lindeman - Hamini As 0 - 2

Met slechts 7 man, maar 7 man met karakter hebben we een belangrijke wedstrijd kunnen winnen.

De thuisploeg (met 10) zette onmiddellijk veel druk en op het kleine veld was het moeilijk om echt goed te combineren. kansen waren in het begin vrij schaars. Na 6 minuten was er een kans voor Nick, na 10 minuten weerde de keeper een vrijschop van Rejek af en na 14 minuten ging Ivo op snelheid langs de lijn maar de keeper was op tijd uit zijn doel en pareerde zijn schot. La Baracca kreeg ook zijn kansen, maar Patje (vandaag was het 'The Machine') hield alles tegen.Ruststand was 0-0.

De tweede helft kreeg La Baracca meer kansen, maar zij faalden jammerlijk in de afwerking op doel. Ofwel zat Patje ( echt wel een 'Machine') ertussen, ofwel werden de kansen verkwanseld. Ook wij kregen kansen: Kurt kon een voorzet van Nick net niet binnentikken aan de tweede paal, een schot van Nick werd via keeper en lat uit doel gehouden, La Baracca miste nog enkele kansen. En dan, met nog 3 minuten te gaan, ontfutselt Nick een bal, schiet op doel, onderkant lat. De bal tikt over de lijn, maar de scheids fluit nog niet. Een goed gevolgde Steve knalt hem dan maar voor de veiligheid bijna door de netten: 0-1. La Baracca gaat in een slotoffensief, wij maken onze vijfde fout, en weeral op tegenaanval, in de laatste minuut, breekt Nick uit, stuurt Steve in het straatje en tegen zijn pegel heeft de thuiskeeper geen verhaal: 0-2 en boeken dicht. Misschien was het dit keer niet zo verdiend, maar na de tegenslagen in de vorige matchen mocht dit ook eens. Chapeau mannen (en coach).

0-0

-------------

0-1: Steve (Nick) (47')

0-2: Steve (Nick) (50')

 

W 11 Terrazza Lommel - Hamini As 5 - 3

Als we deze wedstrijd konden winnen, kwamen we op gelijke hoogte met Lommel. Beide ploegen waren sterk vertegenwoordigd, misschien zelfs overbevolkt. Dat was lang geleden.

Lommel, met enkele oud-vedetten uit nationale, begon het snedigst aan de wedstrijd en trof na 2 minuten zowel binnen- als buitenkant van de paal. Patje moest ook al enkele keren ingrijpen. De eerste kans van ons was voor Steve, die een uitworp van Patje mooi aannam en draaide, maar zijn schot ging naast. Rejek mocht ook nog eens aanleggen, maar de keeper pakte. Na 10 minuten werd het dan 1-0: balletje inspelen, balletje volgen, terug meekrijgen en afwerken: eigenlijk simpel, maar toch lieten wij begaan. Even later werd het 2-0. Patje kon de eerste aanval nog afweren, maar de tegenstander volgde wel goed en scoorde. Enkele minuten voor de rust was Kurt attent en kon de bal aan de tweede paal binnenfrommelen. Dan denk je, we houden dat zo tot aan de rust. Neen, zoals al vaker in het verleden gebeurd is, gebeurde nu ook. Balverlies, tegenaanval: 3-1 en even later zelfs 4-1.

De tweede helft zitten we veel beter in de match. de thuisdoelman moet al enkele keren plat om een doelpunt te vermijden; Toch kan Nick, mooi vrijgespeeld door Wimke, de bal met een gekruist schot binnen trappen. Maar even vlug krijgen we weer een doelpunt tegen. Een lobballetje van Kurt even later had meer verdiend. Rejek scoort dan op vrije trap 5-3. Maar even later mist hij tweemaal op 10 meter. Als die was binnen geweest,.... (maar het was niet, en iemand moet trappen).

Er had meer in gezeten, maar dat zeggen we al zo vaak. Het moet toch nog eens gebeuren.

Vrijdag tegen Genea Lummen, de dichtste achtervolger, moeten we zeker een tandje bijsteken.

1-0 (10'), 2-0 (14')

2-1: Kurt (21')

3-1 (22'), 4-1 (24')

-----------------------------

4-2: Nick (Wimke) (30')

5-2 (32')

5-3: Kristof R. (Nick) (42')

 

W 12 Genea '80 Lummen - Hamini As 2 - 9

 

Met vooraf al een paar afzeggingen vertrokken we naar een ploeg die de laatste weken sterk op dreef waren (en de leiders geklopt hebben). Het was een belangrijke match om in de buik van de rangschikking te blijven. Vorig jaar wonnen we hier ruim omdat de tegenstander slechts 4 spelers had. Dit jaar stonden er 6 op het scheidsrechterblad, eentje minder dan ons, maar Manuel zou alleen spelen als het echt moest. Genea leek niet echt het spel te willen maken en wij wilden niet in de val lopen door dit te doen. Daardoor liep het in het begin langzaam op en af aan een niet te hoog tempo. Na een actie van Nick kon deze in twee tijden afwerken. Even later een mooie bal tussendoor van Wimke naar Rejek en 0-2. We leken vertrokken. Nick kwam nog eens alleen voor de keeper maar schoot naast. Toch lieten we Genea in de wedstrijd komen omdat we ofwel te vlug de bal wilden rondspelen ofwel te traag en zonder druk te zetten, speelden. Michiel moest daardoor al enkele keren gepast tussenkomen. Net voor rust verstuurt Wimke een bal (te) diep langs de lijn, maar Steve (die loopt overal achteraan) is op tijd bij de bal en schiet vanuit een vrij scherpe hoek (met links) op doel. De keeper is een beetje verrast en kan alleen nog de bal in doel doen afwijken. Een opstekertje, net voor rust.

Na een preek van de coach gaat het de tweede helft stukken beter. Bij Genea gaat ook de keeper meespelen. Dat wordt lopen voor ons, maar schept ook kansen om uit te breken. Michiel moet echter 2 keer in 2 minuten plat gaan op doelpogingen van kortbij. Steve zet druk op de keeper, ontfutselt de bal en scoort de 0-4. Even later maakt Nick er 0-5 van na geharrewar voor doel. Dan is het de beurt aan Rejek die een snelle uitbraak via Steve in één tijd (met rechts) binnenwerkt. Michiel moet dan weer twee keer alert zijn en houdt de nul nog. Dan de beauty van de avond: Michiel plukt een bal, gooit naar Nick, die met een opwippertje (vanop de eigen helft) de bal over de keeper in doel schiet. Dan krijgen we nog enkele mooie kansen: Steve, ook van ver, ook op een leeg doel, maar naast; Schoten van Wimke, Ivo, Nick en Rejek worden peparreerd of gaan naast. rejek mag van Ivo de 0-8 binnen leggen en Steve mag, na weeral een verre uitworp van Michiel, zich vrij kappen en naast de keeper in doel schieten. De tiende goal willen we blijkbaar niet meer maken, want het stokt nu een beetje. Genea maakt van die gelegenheid dan ook gebruik om nog 2 keer te scoren.

Mooie afsluiter voor de kerst. Nu de batterijen opladen, want we zijn er nog (lang) niet.

0-1: Nick (6')

0-2: Rejek (Wimke) (9')

0-3: Steve (Wimke) (24')

------------------------------------

0-4: Steve (27')

0-5: Nick (Steve) (29')

0-6: Rejek (Steve) (30')

0-7: Nick (Michiel) (34')

0-8: Rejek (Ivo) (37')

0-9: Steve (Michiel) (39')

1-9 (44'), 2-9 (46')

W 1 Boca's Borlo - Hamini As 3 - 0 (1ste prov.)

 

Voor onze eerste wedstrijd konden we niet rekenen op Wimke en Ben, maar met 8 man hadden we voldoende volk bij. Het ging de eerste helft snel heen en weer met al in de eerste minuten 2 kansen voor Nick en een tje voor Borlo. Een schot van Steve ging voorlangs. Michiel moest in de voeten van een tegenstander. Een schot van Robin op de keeper. Michiel pakt een bal van kortbij. een bal van Nick wordt voor de lijn weggewerkt. Een redding van Michiel. Een bal van Nick (na een solo) gaat via keeper en buitenkant paal in corner. Michiel moet twee keer met gevaar voor lijf en leden tussenkomen. Een schot van Kurt strandt op de keeper. een bal van Ivo wordt afgeweken en gaat naast. Nog enkele reddingen van michiel en we gaan rusten met 0-0.

Tijdens de rust wordt er dan nog eens op gewezen dat we in het begin van de tweede helft moeten opletten. Borlo mist echter de open kans die ze krijgen. Het is slechts uitstel want even later hobbelt de afgeweken bal in doel. Wij krijgen ook weer kansen, maar geven er veel te veel weg. We spelen onrustiger en gejaagder en hebben na 15 minuten al 5 (sommige vermijdbare) fouten tegen; Even later gevolgd door de eerste 10 meter. Maar Michiel houdt ons recht en werkt de bal in corner. Hierbij wordt op doel getrapt, Michiel kan afweren, maar een vrijstaande speler van Borlo kan de rebound binnentikken. Wijkrijgen ook kansen maar zijn soms te onnauwkeurig in de pas. Na weer een 10 meter, weer via Michiel en lat afgeweken, mag een speler die wel gevolgd was, de bal binnenkoppen. We hebben tegen een slimmere tegenstander verloren. We hadden zeker een doelpuntje verdiend, maar Michiel heeft ons toch voor een grotere score behoed.

0-0 rust

----------

1-0 (32') , 2-0 (43') , 3-0 (48')

Beker van Limburg (ronde 2) Hamini As - Ikra Heusden 12 - 2

 

Onze tegenstander had in de vorige ronde Cribo uitgeschakeld en stond nu na 3 speeldagen met het maximum van de punten en 40 doelpunten gescoord aan de leiding in 4A. Maar onze schrik was voorbarig. Na 10 minuten stond het al 4-0. Als we 5 minuten voor rust een strafschop krijgen nadat een speler een opwippertje van Nick met de hand uit doel slaat (en reglementair) een rode kaart krijgt, trapt Nick de 7-0 binnen. Ikra een beetje gebeten, maar ze krijgen nu ook meer kansen. Patje moet enkele keren in de voeten en houdt zijn netten schoon. Ikra krijgt zelfs twee 10 metertrappen (blijkbaar maakten wij veel fouten, maar wij accepteerden dit.) Nu, geen nood, ook Patje is niet te verslaan op 10-meters. In de tweede helft gaan wij op ons elan verder, af en toe met de handrem op, maar we scoren ook nog. Sommige spelers van Ikra zijn op dat moment al meer bezig met commentaar te geven op de scheids dan te voetballen, alhoewel ze dat kunnen. De wedstrijd loopt wat uit de hand en buiten het veld gebeuren dan dingen die echt niet kunnen. Wij spelen de wedstrijd rustig uit en met doelpunten van Kurt (inloper), Ivo (een--twee met manuel), Robin (pen), Nick (solo voor bij keeper) en Robin (schot) wordt de eindstand 12-2. Patje pakte de tweede helft nog maar eens een 10 meter.

1-0: Nick (Ivo) (2')

2-0: Wimke (Kurt) (6')

3-0: Rejek (Robin G.) (9')

4-0: Robin G. (10')

5-0: Robin G. (Kurt) (13')

6-0: Kurt (Ivo) (17')

7-0: Nick (pen) (19')

Patje pakt 10-meter (23') en (25')

---------------------------------------

8-0: Kurt (Nick) (29')

9-0: Ivo (Manuel) (31')

9-1 (33')

10-1: Robin G. (pen) (37')

11-1: Nick (42')

12-1: Robin G. (46')

12-2 (47')

Patje pakt 10-meter (41')

W 1 Chelsea As - Hamini As S 5 - 1 (3 B)

 

De uitslag doet vermoeden dat het een makkie was voor Chelsea, maar dat ging niet zo vlot.

Wij moesten in extremis nog enkele spelers missen (Patje, weeral geschorst door de Bond: ze moeten hun computersysteem eens nakijken!), Raf lag ziek in bed, Stefan, en enkele gekwetsten. Michiel en Kurt boden versterking.

De eerste helft ging gelijk op: Chelsea legde veel tempo in het spel, had merendeel balbezit zonder echt gevaarlijk te zijn. Jan-Willem (vanaf nu Jean) kreeg de eerste kans maar de thuisdoelman was alert. Chelsea kwam dan op voorsprong: een niet al te hard schot wijkt af op een been en caprioleert met een boogje over Michiel in doel. Een schot van Jean wordt weer uit doel gehouden en net voor rust kan de doelman weer een schot van Teun uit doel houden. Chelsea kon met een carambole voor ons doel nog even gevaarlijk zijn.

De tweede helft was even bezig of Jean schudde een nummertje uit zijn schoenen: even twee man voorbij en van net over de helft met een stevige punter in de verste bovenhoek binnen. Op dat moment verdiend. De druk van Chelsea werd echter zwaarder en de fitheid (concentratie) begon hier en daar af te nemen. Michiel was al vaker schietschijf en na te vlug willen uitverdedigen, kan Chelsea onderscheppen en scoren. De veer lijkt gebroken. Chelsea krijgt, en mist ook, nog vele kansen. De laatste 5 minuten krijgen we nog, te gemakkelijk, enkele doelpunten binnen.

 

1-0 (8')

--------------------

1-1: Jean (28')

2-1 (35'), 3-1 (40'), 4-1 (45'), 5-1 (47')

W 22 Hamini As - Zvk Eisden Dorp S 3 - 5

 

Het moest er eens van komen, maar het had deze avond niet hoeven te zijn: na 10 wedstrijden acher elkaar zonder verlies werd er nog eens verloren. Dit had zeker kunnen vermeden worden, moest de communicatie beter zijn en er geen (te) laattijdige afzeggingen waren. Met 6 man tegen een ploeg vol routine, aangevuld met een trits jonge (en goede) beloften, was het fysiek moeilijk voor ons om dit de ganse wedstrijd vol te houden. Maar ze hebben er voor gevochten tot de laatste snik. En dan zeggen dat we nog zovele spelers kunnen vragen.

Maar goed: we waren nog niet goed wakker of het stond al 0-2, na 5 minuten, twee vrij simpele doelpunten. Dan kregen we enkele kansjes via Steve en Nick, maar de doelman redde deze pogingen. Dan werden we op 2 minuten tijd nog eens twee keer koud gepakt, een tegenaanval en een zeer mooi uitgespeelde goal en het stond 0-4 na 12 minuten: dat was (heel) lang geleden. Toch krijgen wij mooie kansen, maar hun keeper pakt voorlopig alles. Vlak voor rust kan Wimke dan de 1-4 binnen trappen.

Na de rust maakt Wimke onmiddellijk de 2-4. We zitten terug een beetje meer in de wedstrijd. Glukkig pakt Michiel alle pogingen van Eisden en krijgen wij ook weer mooie doelkansen. Maar de bezoekende doelman en pech houden ons van het belangrijke derde doelpunt. Een beetje moegestreden slikken wij dan een vijfde doelpunt. Nick kan vlak daarop nog milderen met een actie. Eindstand 3 - 5.

 

0-1 (2') , 0-2 (5'), 0-3 (10'), 0-4 (12')

1-4: Wimke (Nick) (22')

------------------------------------

2-4: Wimke (Nick) (28')

2-5 (47')

3-5: Nick (48')

W 24 Hamini As S - Zvk United Genk 6 - 3 (3de prov. B)

 

We hadden nog wat volk bij elkaar moeten zoeken om de laatste wedstrijd van dit seizoen af te haspelen. Inzet was plaats 6. Na 5 minuten hadden we al twee mooie kansen gekregen via Stefan, na balonderschepping, en Robin (schot), maar de keeper redde. Even later was het dan toch raak voor Robin met een strak schot in de benedenhoek. Na schoten van Ivo en Robin was ook United een eerste keer echt gevaarlijk met een schot op de paal. Dan werd Robin diep gestuurd en tegen zijn schot in de bovenhoek was de keeper kansloos. United kan dan tegenscoren na een carambole voor doel. Wij krijgen nog kansen via Thomas en Raf, maar de keeper zit er meestal tussen. Patje moet enkele keren in de voeten gaan. United komt dan toch op 2-2. Vlak voor rust kan Raf ons op voorsprong brengen, maar zijn bal gaat langs de verkeerde kant van de paal buiten.

In de tweede helft zijn er enkele kansen aan twee zijden. United scoort na een mooi uitgespeelde tegenaanval de 2-3. Dan is het even 'Robin-time' : met 3 doelpunten binnen 10 minuten brengt hij ons op 5-3. telkens via een snelle één-twee met Ivo, Stefan en Jasper. Intussen had Patje ons doel zuiver gehouden. Als kers op de taart mocht Thomas, in twee keer, de 6-3 binnentrappen.

1-0: Robin (Raf)

2-0: Robin (Stefan)

2-1, 2-2

- - - - - - - - - - - -

2-3

3-3: Robin (Ivo)

4-3: Robin (Stefan)

5-3: Robin (Jasper)

6-3: Thomas (Ivo)

W 26 Hamini As - Genea '80 Lummen 6 - 8 (1ste prov.)

 

Tegen de voorlaatste in de rangschikking wilden we een goed seizoen met een overwinning afsluiten. En dat ging in de eerste minuten heel gemakkelijk, zelfs TE gemakkelijk. Na 1 minuut kreeg Rejek vrije doorgang en mocht de 1-0 binnen trappen. Nadat de keeper een schot van Steve had gered, werd deze door Rejek diep gestuurd, en zijn voorzet werd door Nick aan de tweede paal binnen geduwd. Nick kreeg de kans voor de 3-0, alleen voor de keeper, maar deze redde. En toen was het onze beurt om wat cadeautjes te geven en binnen de 2 minuten stond het 2-2. Wij morsten nog wat met kansen. Wanneer Kurt, diep gestuurd door Wimke, de bal in één tijd vanuit de draai in de verste paal binnenschoot, waren we weer vertrokken. We kregen nog 4 kansen maar het was de bezoekende keeper, die mee voetbalde, die van ver, op slag van rust, binnenschoot.

Na de rust willen wij gaan forceren, maar door balverlies en snelle tegenaanvallen staat het 3-5. Wij krijgen kansen, maar benutten ze niet. Wij laten Lummen te gemakkelijk voetballen en mogen blij zijn dat Patje, ingekomen na de rust voor Michiel, zich zonder schrik in de voeten gooit en menige aanvallen afweert. Er wordt aan beide kanten nog gescoord en zo eindigt het seizoen..

1-0: Rejek (1')

2-0: Nick (Steve) (5')

2-1 (10'), 2-2 (12')

3-2: Kurt (Wimke) (19')

3-3 (25')

--------------- - - - - - - - -

3-4 (28') , 3-5 (31') , 3-6 (39')

4-6: Nick (Rejek) (44')

4-7 (46'), 4-8 (47')

5-8: Wimke (Steve) (48')

6-8: Steve (49')

 

 

Hamini As 2017 - 2018